Görüş Bildir
Haberler
Cumhurbaşkanı Adayı Olacak mı? Meral Akşener'den O Soruya Net Cevap

Cumhurbaşkanı Adayı Olacak mı? Meral Akşener'den O Soruya Net Cevap

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olmadığını açıkladı. Akşener, 'Ben başbakanlığa adayım' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Halk TV canlı yayınında soruları yanıtlayan İYİ Parti lideri, cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin şunları söyledi:

“Sayın Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı ile ilgili yaptığı tarife yüzde yüz katılıyorum. Ben Cumhurbaşkanı adayı değilim. Bunu net bir şekilde söylüyorum. Kendi adıma bunu söylüyorum. Ama kim aday olacak kısmında seçilecek, kazanacak bir adayla ve Cumhurbaşkanlığını devam ettirecek bir adayla devam edeceğiz. Ben Başbakanlığa adayım. Başbakanlık seçimi için elbette iddialıyım. Bu benim şahsi kararım”

Kılıçdaroğlu aday tarifini nasıl yapmıştı?

Kılıçdaroğlu aday tarifini nasıl yapmıştı?

Temmuz ayı ortasında yaptığı bir konuşmada kafasındaki cumhurbaşkanı adayının tarifini yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu şunları söylemişti:

'Öyle bir cumhurbaşkanı olmalı ki 83 milyonu kucaklamalı. Ne olmalı? Cumhurun başkanı olmalı. Yani tarafsız olmalı. Yani bir partinin genel başkanı değil bütün vatandaşları kucaklamalı. Cumhurbaşkanı seçilecek kişinin günün 24 saati konuşma yapması doğru değil. Cumhurbaşkanı çok önemli günlerde çok önemli zamanlarda açıklamalar yapar. Bütün vatandaşlar da cumhurbaşkanını büyük bir dikkatle dinlerler. Yani klasik deyimle cumhurbaşkanı her şeye maydonoz olmaz. Cumhurbaşkanı kendisi ve ailesiyle birlikte örnek olmalı. Yaşayışı örnek olmalı. Herkes bilmeli ki seçtiğimiz cumhurbaşkanı mütevazi bir adamdır, dürüst bir adamdır, mal varlığı dolayısıyla birilerinin tehdidine maruz kalamaz. Seçtiğimiz bir cumhurbaşkanı vatandaşıyla muhatap olurken alçak gönüllüdür. Cumhurbaşkanı böyle olmalıdır. Eğer bir cumhurbaşkanı arıyorsak önce niteliklerini kafamızda oluşturmamız gerekiyor. Cumhurbaşkanı sevecen ve adaletli olmalıdır. Adaletin yanında olmalıdır. Adaletin yanında durmak zorundadır. Bizim seçtiğimiz cumhurbaşkanı onurlu ve başı dik gezen biri olmak zorundadır. Birilerinin önünde eğilmeyen, tehdit edildiği zaman da “Araştırmazsanız namertsiniz” diyebilecek niteliklere sahip olmalı.

Cumhurbaşkanı’nın herkesi kucaklaması lazım. Kimlik, inanç, yaşam tarzı üzerinden siyaset yapılmaz.  Cumhurbaşkanı’nın yargı üzerindeki sivil vesayeti kaldırması lazım. Cumhurbaşkanı’nın aynı zamanda darbe hukukunun kalıntılarını temizlemeyi söz vermesi gerekir bu millete. Cumhurbaşkanı’nın birinci sınıf demokrasiyi hedeflemesi, parlamento üzerindeki vesayeti sonlandırması lazım.'

Akşener'in konuk olduğu yayını buradan izleyebilirsiniz 🎥

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
67
44
12
4
3
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Putler

İşte feraset, işte cesaret. Başbakan Meral Akşener. Bütün koltuklar benim, diyenlere ayar vermiş.

Destan Yazan

O zaman hayırlı olsun, Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu demektir. Seçime de "Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Meral Akşener" vaadiyle gidilec... Devamını Gör

Beyza

ek olarak planları parlamenter sisteme dönmek olduğu için bu kadar verimli iki başkanın nispeten daha az verimli olacakları cumhurbaşkanlığı makamına geçmele... Devamını Gör

Beyza

ortak aday sinyali güzel, umut verici ama bu adayın kim olacağı çok önemli ben kemal kılıçdaroğlu aday olursa kazanır mı hiç emin değilim.