Görüş Bildir
Haberler
Kur'an Kursunda Küçük Çocuğu Döven O Kişi Tahliye Edildi

Kur'an Kursunda Küçük Çocuğu Döven O Kişi Tahliye Edildi

Emre Ordu
14.01.2017 - 21:28 Son Güncelleme: 14.02.2017 - 16:15

Sakarya'da yatılı bir Kur'an kursunda çekilen görüntüler büyük tepkiye yol açarak bir kez daha 'çocuklarımız kime emanet?' sorusunu sormamıza neden olmuştu. Bir cep telefonu kamerasıyla çekilen görüntülerde Kur'an kursunda hocalık yapan kişinin bir öğrenciyi oldukça şiddetli bir şekilde dövdüğü görülüyordu. Görüntüler sosyal medyada hızla yayıldıktan sonra gözaltına alınan o kişi çıkarıldığı mahkemece 'eziyet' suçundan tutuklanmıştı. 

Yaklaşık 1 ay önce yaşanan bu olay sonrası Şükrü Yılmaz, avukatının Sakarya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne yaptığı itirazın ardından tahliye edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Erenler Çaybaşı Yeniköy'de bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Hz. Musab Erkek Kur'an Kursu'nda küçük çocuğu terlikle dövdüğü görüntülerin sosyal medyada yayınlanmasının ardından tutuklanan Kur'an kursu hocası Şükrü Yılmaz, Sakarya 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'Küçük çocuğa darp ve eziyet' suçlarından 4 yıla kadar hapis cezası ile yargılanmaya başladı. Geçen hafta görülen davada mahkeme, Şükrü Yılmaz'ın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Bu karar üzerine avukatı kaçma şüphesi olmaması, istenen cezanın hükmün geri bırakılması kapsamında yer alacağı suç olması nedeniyle tahliyesi için Sakarya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurdu. Mahkeme, Şükrü Yılmaz'ın tahliyesi yönünde karar verdi. Karar sonrasında yaklaşık 1 aydır tutuklu bulunan Şükrü Yılmaz dün gece saat 21.00 sıralarında Ferizli Cezaevi'nden tahliye edildi.

Ne olmuştu❓

Ne olmuştu❓

Sakarya'nın Erenler ilçesinde bulunan Çaybaşı Kur'an kursunda görevli hocanın küçük bir çocuğu terlikle döverken çekilen görüntüleri sosyal medyada hızla yayılarak büyük tepki çekti. 

Görüntülerde hocanın elinde terlikle öğrenciye oldukça sert bir şekilde vurduğu görülüyor. Hoca, dayaktan kaçmak için korkuyla duvarın dibine sinen çocuğun ağlama ve yalvarmasına aldırmadan kafasına ve vücuduna vurmaya devam ediyor.

Büyük tepki çeken o görüntüler 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sakarya Müftü Vekili Nejdet Arman olayla ilgili kendilerine şikayette bulunulduğunu, soruşturmanın sürdüğünü belirterek şunları söylemişti:

'Bahse konu görüntüler Erenler’de bulunan Kuran Kursu’nda 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde çekilmiş. Görüntüyü çeken de küçük çocuğun arkadaşı. Ancak çocuğun anne babası şikayetçi olmayıp, amcası şikayetçi olunca konuyla ilgili idari soruşturma başlattık. Ancak araya darbe girişimi girince süreç uzadı. Görüntülerdeki görevli de emekliye ayrıldı. Ancak idari soruşturma halen sürüyor. İdari soruşturmaya göre gereken yapılacaktır.'

Diyanet İşleri Başkanı Görmez: 'Kur'an kursu görevlisi görevden el çektirildi'

Diyanet İşleri Başkanı Görmez: 'Kur'an kursu görevlisi görevden el çektirildi'

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Kuran Kursu'nda meydana gelen olaya ilişkin paylaştığı mesajında şu ifadeleri kullanmıştı:

'Sakarya'da bir Kur'an kursunda 2016 yılı Mayıs ayında yaşananların, din ile din eğitimiyle ve Diyanet İşleri Başkanlığının din eğitimi yöntemleriyle hiçbir şekilde alakası yoktur. Böyle vahim bir suçu işleyen şahıs hakkında Başkanlığımız tarafından derhal soruşturma açılmış, görevden el çektirilmiştir.

Aradan uzun bir süre geçtikten sonra basına yansıyan bu içler acısı görüntülerden dolayı öncelikle gözümüzün nuru çocuklarımızdan özür diliyoruz. Bu ve benzeri durumların yaşanmaması için gerekli hukuki ve ahlaki adımlar atılmıştır. Bizzat kendim ve bütün personelim, çocuklarımızı inciten, hırpalayan her türlü davranışla mücadelede sonuna kadar kararlı olduğumuzu bir defa daha dile getirmek istiyoruz. Çocuğunu yaralayan bir toplumun geleceği sağlıklı olamaz ve bir insan çocuğun üstün menfaatlerini öncelemedikçe, üzerindeki ilahi emaneti hakkıyla koruyor sayılamaz.'

Dayakçı hoca gözaltına alındı

Dayakçı hoca gözaltına alındı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine küçük çocuğa terlikle dayak atan söz konusu kişi hakkında gözaltı kararı verildiğini belirterek daha önce yaşanan bir olayı kendilerine bildirmedikleri gerekçesiyle Müftülük yetkilileri hakkında adli soruşturma başlatıldığını söyledi.

Olayla ilgili, Kur'an kursu hocası Ş.Y. evinde polis ekiplerince gözaltına alındı.

 'Üzgünüm, bir hata yaptım'

Ş.Y'nin savcılıktaki ifadesinde, 2013'ten emekli olduğu 2016 yılı kasım ayına kadar Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Erenler ilçesindeki Kuran kursunda öğretici olarak görev yaptığını belirterek, 'Mağdur çocuk A.P, 2015 yılı haziran ayından 2016 mayıs ayına kadar anılan Kur'an kursunda hafızlık eğitimi almaktaydı. İddia olunduğu gibi mağdur çocuğu kurs gördüğü süre zarfında 10-15 kez terlik ve tokatla dövmedim. Yalnızca görüntülerin çekildiği anda terlik ile dövdüm. Ders yapmadığı için dövdüm, hata ettim.' ifadelerini kullandı. 

Sakarya Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerin ardından Ş.Y., ’Küçük yaşta çocuğa darp, kasten yaralama, eziyet’ suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi.

Savcılık sorgusu tamamlanan Ş.Y, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece "eziyet" suçundan tutuklandı.

Savcılık sorgusu tamamlanan Ş.Y, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece "eziyet" suçundan tutuklandı.

Görüntüler sosyal medyada da gündem olmuştu...

Görüntüler sosyal medyada da gündem olmuştu...
Görüntüler sosyal medyada da gündem olmuştu...
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda

Benzer bir olay geçtiğimiz Kasım ayında Ümraniye'de bir okulda yaşanmıştı 👇

Şiddetin yer ve mekan fark etmeksizin toplumun geneline sirayet ettiğini içeriğimizden görebilirsiniz 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Dexfall

Aileler çocuklarına Kuran-ı Kerimi Türkçe mealini öğretmek anlatmak varken neden arapça öğretmekte ısrar ediyolar bırakın artık şu arapça sevdasını vermeyin ... Devamını Gör

Dexfall

Başımızdakiler Türk değilki onlara yardım etsin biz bile suriyelilerin yanında ikinci sınıf vatandaş olduk.

Mehmet Cepik

Epey yasi gecik bir askerim vardi, neden bu kadar askerden kactigini sordugumda, komutanim kacmadim, cezaevinden yeni ciktim dedi, neden dedim, anlatti: daha... Devamını Gör

Mehmet Cepik

Dedigim gibi, daha utancdan, cocugun gelecegi acisindan, cevreden, es-dost-akrabadan vs.vs. aciklanmayip üstü örtülen binlerce böyle vaka var. Bunu yazmamdak... Devamını Gör

AL PACİNO

Bu görüntüleri görünce insanın aklına ister istemez KARL MARX ın o ünlü sözü geliyor ( Din halkların afyonudur çünkü insanı insan yapan din değil dini yapan... Devamını Gör

Bicerdover

Benim de aklıma o sözü söyleyen Karl Marx ın ideolojisi ile milyonlarca insanı canice katleden Stalin geliyor ve kimin kime Afyon içirdiğini gayet iyi anlıyorum