Görüş Bildir
Haberler
Kumların İmparatoru Azir Karşınızda

Kumların İmparatoru Azir Karşınızda

Yunus Emre KÜÇÜK
27.08.2014 - 02:54 Son Güncelleme: 27.08.2014 - 10:07

Kumların İmparatoru Azir Karşınızda

Shurima’da çok anlatılan bir efsane, çölün kumlarını karıştırıyor. Kum fırtınaları, kadim zamanların imparatoru Azir’in her nasılsa dünyaya döndüğünü fısıltı gibi kulaktan kulağa taşıyor.

Pasifi – İmparatorun Buyruğu: Güneş Kursu

Azir, yıkılmış bir kulenin temelinden bir Güneş Kursu yükseltir (rakibin inhibitörleri ve merkez kuleleri bu pasiften etkilenmez). Azir’in Güneş Kursu aynı bir kule gibi davranır, ancak fazladan hasar verir ve minyon ya da şampiyon öldürdüğünde Azir altın kazanır. Güneş Kursu kısa bir süreliğine var olur ve eğer Azir öldürülür ya da çok uzaklaşırsa, zırhı azalır

Q Kumların Fatihi

Azir, tüm Kumdan Askerlere hedef konuma koşmaları emrini verir. Askerler koşarlarken çarpıp içinden geçtikleri tüm rakiplere hasar verirler ve onları yavaşlatırlar.

W İleri!

Azir, bir Shurimalı askerin hatırasını gerçekliğe çağırarak, hedef alınamayan bir Kumdan Asker oluşturur. Azir normal saldırısını kullanarak, askerlerine onun için saldırmalarını emreder. Kumdan Askerler, hedeflerin içinden geçerek bir hat halinde hasar verirler ve Azir’in kendisi normal saldırı menzilinde olmasa bile saldırırlar. Askerler kısa bir süre sonra ya da imparatorları onlardan çok uzaklaştığında dağılıp kumlara karışır.

E Kayan Kumlar

Azir saldıracak gibi yaparak, hedeflediği Kumdan Asker’e doğru atılır. Bu esnada rakip bir şampiyonla çarpışırsa durur, şampiyonu havaya savurur ve kendisi de bir kalkan kazanır.

E İmparatorluk Muhafızları

Azir, kalkanlı bir asker bölüğü çağırır. Askerler ilerleyerek rakipleri geri savurur ve onlara hasar verir. Askerler ilerlemeyi bitirdiklerinde duvar gibi durarak, rakip şampiyonların ilerlemelerine ve atılmalarına engel olur. Dost birimler duvarın içinden geçebilir ve hatta, geçtiklerinde hızları artar. Bu askerlere hareket etme ya da saldırma emri verilemez.

Kaynak: http://haber-dakik.com/azir-kumlarin-...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Oynanış

Oynanış

Azir, savaş alanını kontrol etmeleri ve kendisi yerine normal saldırılar yapmaları için Shurimalı askerler gönderen bir büyücü. Azir’in hasar potansiyelinin çoğunu askerlerin delici normal saldırıları oluşturuyor ve bu da, Azir’i büyücüler arasında ağırlıklı olarak sağ tıklamayla oynanan istisnalardan biri haline getiriyor. Öte yandan Azir’in büyüleri, kendisinin ve askerlerinin konumlarını etkileyerek kendisini korumasını, rakipleri için de girmemeleri gereken tehlikeli bölgeler oluşturmasını sağlıyor.

Azir askerlerini yerleştirerek değişken güç bölgeleri oluşturup bu şekilde koridorun kontrolünü eline alabilir ve onların yardımıyla minyon kesebilir. Örneğin rakibin büyücü minyonlarının yakınına bir asker yerleştirmek; rakibi, minyon kesmek ya da dürtmek için önce o askerin mızrağını yemeye zorlar. Karşı tarafın orta koridorcusu yanlış bir adım attığında, Azir saldırı emri verip bu fırsattan olabildiğince yararlanmak için Kumların Fatihi’yle askerlerin yerini değiştirebilir. Kapışma kendi lehine dönüp skor alma potansiyeli çıktığında Azir Kayan Kumlar’ı kullanarak rakibi havaya savurup Kumların Fatihi’yle işini bitirebilir. Durum aniden aleyhine döndüğünde de, hızlıca İleri! ve Kayan Kumlar kullanarak tehlikeden kurtulabilir.

Bunların üstüne ultisi de eklenince, Shurima hükümdarının bölge kontrolündeki ağırlığı daha da artıyor. Skoru kapmak için İleri! ve Kayan Kumlar ile başlayıp, Azir’i rakibinin arkasında konumlandırın. Oradan İmparatorluk Askerleri, rakipleri haritanın Azir’in bulunduğu kısmına itebilir. Azir’in bölgesinin bu kadar içine giren rakip şampiyonun bir mızrağın ucunda can vermesi artık an meselesi. Eğer o sırada saldırmak akıllıca olmadıysa, Azir kendisini kovalayanlarla arasına duvar çekerek güvenle kaçabilir.

Takım çatışmaları

Azir hem koridorda, hem de takım çatışmalarında; doğru konumlanmaya bağlı olan ve askerlerine rahatça emir verip düşmanlarını uzaktan yenebileceği dövüşlerde öne çıkar. Bu minvalde Azir, rakibi ultisiyle Baron ve Ejderha yuvalarının dışında bırakarak ya da içine hapsederek bu çatışmalara ağırlığını koyar. Takım çatışmaları hareketlenirse, Azir İleri’yi ve Kumların Fatihi’ni dikkatli kullanmalı, çatışanlar hareket ettikçe kontrol bölgesinin yerini değiştirmelidir. Çatışma başladıktan sonra Azir, koordinasyonu tutturamayan rakipleri cezalandırmakta ustadır. Azir’in ultisiyle kombolanan Kayan Kumlar, rakibin ön saflarda duran şampiyonlarını, onların korumasına bel bağlayan hasar verici şampiyonlardan çöpsüz üzüm gibi ayırıp yenmeye hazır hale getirir. Rakip kendi içinde bölündüğünde, Azir adamlarını yollayıp neredeyse bir nişancı kadar ağır hasar vererek, kumların tek hakiminin kendisi olduğunu kanıtlar.

Ormandaki kapışmalarda, Azir Kumların Fatihi ile en rahat kaçılabilecek aralıkları mızraklarla kapatılmış tuzaklara dönüştürebilir. Ayrıca, İmparatorluk Muhafızları bir orman çıkışını tamamen kapatarak Azir’le rakiplerini beraberce oraya kapatabilir ve kapana kısılan rakipleri Azir, askerleri ve takım arkadaşları için kolay birer av haline getirebilir. Savaş kötü gitmeye başlarsa, Azir ultisiyle rahatça için içinden sıyrılabilir ya da kötüleri İleri! ve Kayan Kumlar ile kandırıp bir orman duvarının üstünden atlayabilir.

Güneş Kursu, takım çatışmalarında işe yarayacak kadar hızlı kule yükseltemez; ama kuşatmalarda durum değişir. Rakibin inhibitörüne saldırılırken Azir iç kuleyi yeniden kaldırıp rakip takımı yıkılmakta olan üssüne hapsederek, kapışmaya girmeyi tehlikeli bir hale getirir. Tam tersi durumda, Azir’in takımının üssüne saldırıldığında, İleri! ve Kayan Kumlar ile üssün duvarından atlayıp dışarı sızarak iç kuleyi tamir edebilir. İnhibitör kulesi ve Güneş Kursu arasında sıkışan rakip takım ya ezilecek, ya da dağılmak zorunda kalacaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0