Görüş Bildir
Haberler
Kuaför ve Berberler Haftalar Sonra Yeniden Açıldı: 'Yüzde 40 Zam' İddiası Yalanlandı

Kuaför ve Berberler Haftalar Sonra Yeniden Açıldı: 'Yüzde 40 Zam' İddiası Yalanlandı

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 21 Mart'ta kepenk indiren kuaför ve berberler bugün yeniden hizmet vermeye başladı. İşlerinin yoğun olduğunu söyleyen işletmeciler 51 gün sonra işbaşı yaptıkları için mutlu olduklarını da belirtti. Bugün basında yer alan 'fiyatlara yüzde 40 zam yapılacağı haberleri ise federasyon başkanı tarafından yalanlandı.

Uzun bir aradan sonra bu sabah yeniden dükkanlarını açan işletme sahipleri maske ve koruyucu eldiven takarak müşterilerini ağırladı.

Bazı işletme sahipleri müşterilerinin ateşini de ölçtü

Bazı işletme sahipleri müşterilerinin ateşini de ölçtü

Bu işletmelerde uyulacak kurallar İçişleri Bakanlığı genelgesiyle geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. Tek kullanımlık kişiye özel malzemelerin kullanılması zorunlu olmuştu.

15 yıllık berber olan Sedat Sarıkaya bu konuya ilişkin, “Randevu alıp kuaförlere gidenler, kendilerine özel ürün kullanılmadığında orada işlem yaptırmasınlar. Personellerin de maske, eldiven ve siperlik takmaları gerektiğini bilsinler” dedi.

"Müşterilerimizi randevu sistemiyle ya da bekleterek dükkana alıyoruz"

"Müşterilerimizi randevu sistemiyle ya da bekleterek dükkana alıyoruz"

Taksim'deki iki işletmenin sahibi Abdullah Karataş ise yaklaşık 2 aydır kapalı olan kuaför salonlarını tekrar açtıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Karataş, şunları kaydetti:

'Müşterilerimizi randevu sistemiyle ya da bekleterek dükkana alıyoruz. İki aydır kapalıydık, ödemelerimiz konusunda biraz sıkıntı çektik ama şu an salonların açılmasından memnunuz. Yapılan işlemler sırasında maske kullanıyoruz, müşterileri de maskesiz dükkana almıyoruz.'

"İlk çağ insanları gibi olduk"

"İlk çağ insanları gibi olduk"

Konya'da iş yeri açılır açılmaz müşterilerini tıraş etmeye başlayan berber Ali Yıldız ise,

'51 gündür kapalıydık. Mesleğimizi yapmayı özlemişiz. Sabah erken saatlerde gelip, tekrar temizliğimizi yaptık. İş yerimize gelen müşterilerimizin ellerine önce dezenfektan döküyoruz ardından müşterimizin oturacağı koltuğu dezenfekte ediyoruz. Daha sonra tek kullanımlık malzemelerle müşterilerimizi tıraş ediyoruz. Hem müşterilerimiz hem de kendi sağlığımız için steril ortam hazırladık. Çok fazla talep var. Sağlıklı ortamda tıraşa devam edeceğiz' diye konuştu. 

Müşterilerden Mustafa Eren ise 'İlk çağ insanları gibi olduk. Uzun zamandır tıraş olamıyorduk. Bugün kendimize bakım yapacağız. Ortam steril bir şekilde hazırlanmış. Kendimizi güvende hissediyoruz' dedi.

Hasan Selen de ''Berberlerin açılacağını öğrenince hemen berberimi arayıp randevu aldım. Evde eşime tıraş olmuştum. Şimdi berberime gelip tıraş olacağım. Açıldıkları için çok mutluyum' diye konuştu.

"Sağlık çalışanlarına yüzde 50 indirim yapacağız"

"Sağlık çalışanlarına yüzde 50 indirim yapacağız"

Beylikdüzü’nde kuaför dükkanı işleten Yeşim Köşeli ise şunları söyledi:

“Gerekli tedbirleri ve önlemleri aldık tek kullanımlık ürünleri tercih ediyoruz. Kişiye özel kullanıyoruz. En fazla iki müşteri salonda bulunduruyoruz. Bizim için gerçekten zor bir süreci geride bıraktık. Devletimiz bize çok destek oldu. Koronavirüs ile mücadelede görev yapan ve Beylikdüzü’nde oturan sağlık çalışanlarımıza yüzde 50 indirim ile hizmet vereceğiz onları salonumuza bekliyoruz.”

Randevu sistemiyle hizmet alan müşterilerden Leyla İskender ise “Çok özledik çok bakımsız kaldık. Seviniyoruz açıldığına, mutluyuz” dedi.

"Yüzde 40 zam iddiaları doğru değil"

"Yüzde 40 zam iddiaları doğru değil"

Bugün haber sitelerinde yer alan berber ve kuaförlerin fiyatlara yüzde 40 zam yaptığı iddiası Türkiye Berberler Kuaförler ve Güzellik Uzmanları Federasyonu Genel Başkanı Bayram Karakaş tarafından yalanlandı.

Karakaş, “Kaynağı belli olmayan bazı yayın organlarında tarafımca söylenmiş olduğu iddia edilen ‘gelir kayıplarından dolayı yüzde 40 fiyat artışı yapacaklar’ cümlesi bana ait değildir. Böyle bir açıklama herhangi bir basın yayın organına yapılmamıştır” dedi.

'Kontrollü Sosyal Hayat' boyunca berber ve kuaförlerde uygulanacak kurallar ise şöyle 👇

'Kontrollü Sosyal Hayat' boyunca berber ve kuaförlerde uygulanacak kurallar ise şöyle 👇
  • İşletmeler randevu ya da sıra sistemi uygulayarak müşteri kabul edecek. 

  • Müşterinin oturacağı, temas edebileceği tüm alanlar ile zemin dezenfekte edilecek, her işlem sonrasında bu dezenfeksiyonun tekrarlanması sağlanacak.

  • Çalışanlar maske kullanacak, müşteriler ise işleme göre maskeyi çıkarabilecek. 

  • Müşteriye yönelik işleme başlanmadan önce çalışanlar müşterinin görebileceği şekilde ellerini dezenfekte edecek ya da her müşteri için ayrı olmak üzere steril eldiven kullanılacak.

  • Saç kesimi, yıkama, boyama gibi hizmetler esnasında kullanılan havlu, önlük gibi malzemeler tek kullanımlık malzemeler olacak, ya da her müşteri için ayrı malzeme olması (kişiye özel havlu, önlük) sağlanacak. 

  • Hizmet alan müşteri için kullanılan malzemeler gerekli sterilizasyon sağlanmadan kesinlikle başka müşteride kullanılmayacak. İsterlerse kendi kişisel havlu, tarak gibi malzemelerini yanlarında getirebilecekleri hususu randevu aşamasında müşterilere bildirilecek. 

  • Berberlerde jilet/ustura ile sakal tıraşı yapılması hizmeti geçici süreliğine verilmeyecek, ancak sakal traşı makine ile kısaltılma şeklinde yapılabilecek.

  • Kadın kuaförleri ve güzellik merkezlerinde, cilt bakımı, makyaj ve kalıcı makyaj hizmetleri geçici süreliğine verilmeyecek, bunların dışındaki faaliyetlere ise devam edilebilecek. 

  • Aynı anda yan yana iki koltukta müşteri kabul edilmeyecek.

  • İşletmeler 09:00 ila 21:00 arasında hizmet verebilecek.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
124
89
9
7
7
6
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Volkan Gülümser

Bende esnafım , corona dolayısıyla bizim de işlerimizde gözle görülür bir düşüş oldu,ne yapalım yani şimdi bizde mi %40 zam yapalım? Ayıptır günahtır...

Burak B.

Herkes çakal memlekette.Utanmadan yüzde 40 yapmışlar bir de.

Manav

Tabi canım bizde iki aydır evimizde ekstra mesai yapıyoruz... Alın anacım alın dahaaaa çok para alın. Evde kendi sakalımı kesme olayına , kendim saçımı kesme... Devamını Gör