Görüş Bildir
Haberler
10 Maddede Vizeler ve Aşamaları

10 Maddede Vizeler ve Aşamaları

Emre Buyuran
29.10.2014 - 02:18 Son Güncelleme: 30.10.2014 - 16:52

Biliyoruz hepinizin ortak sorunu, insanların üzerinde güç birliği yapması gereken bir kötülük, avengers ekibinin dünyayı kurtarması için yeterli bir neden,  insanın içini ıslak tuvalet terliği kadar çöküntüye uğratan bir dert ... THE VİZELER!  Şimdi bu melanete giden yoldaki aşamaları görelim;

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Lale devri - "Hadi alın çantaları yarın X şehrine gidiyoruz ! "

1. Lale devri - "Hadi alın çantaları yarın X şehrine gidiyoruz ! "

Genelde okulun başlamasıyla başlayan vizelere 2 hafta kala sona eren, Osmanlı'dan hatırladığımız lale devri ile yer yer benzeşen bir dönemdir. Öğrenciler bu dönemde çok rahat ve pervasızdırlar, arkadaşlarla gezip tozmak, geceleri film eleştirmeni kimliğine bürünmek, yeni aşklar yeni heyecanlar peşinde koşmak için muhteşem bir zaman dilimidir ve havalarda müsaittir.

2. Şüphelenme - " Acaba transkript , mavi tur yapan bi geminin ismi değil mi? "

2. Şüphelenme - " Acaba transkript , mavi tur yapan bi geminin ismi değil mi? "

Bu dönemde öğrenciler yaşadığı hayattan aldığı zevkin yanında bir takım şüphelere sahiptir. Acaba o sınıfa sürekli gelip giden adam hoca mı?... Ebeveynlerimizin sürekli sorup durduğu okul denen şey orası mı? Acaba Ayşe sevgilisiyle barıştı mı?!!

3. Farkediş - "Olum o geçen merdivende ensesine tokat attığın adam hocaymış !!" -" what the f..k :S"

3. Farkediş - "Olum o geçen merdivende ensesine tokat attığın adam hocaymış !!"  -" what the f..k  :S"

Farkediş döneminde öğrenciler  o sürekli gidip geldikleri, her bir metrekaresini sosyalleşme mecrası olarak kullandıkları yerin aslında okul olduğunu, ebeveynlerinin sorup durduğu o iyi olması gereken parametrenin, sevgili sayısının zamana göre grafiği değilde aslında notlar olduğunu, gitarla çalınabilecek şarkılar listesinin sınav konularına dahil olmadığını fark ederler!

4. Görmezden gelme - " Olum Üniversite, Dışişleri bakanlığıyla vizesiz geçiş anlaşması imzalamış rahatız yani..asdfghjkll:D"

4. Görmezden gelme - " Olum Üniversite,  Dışişleri bakanlığıyla vizesiz geçiş anlaşması imzalamış rahatız yani..asdfghjkll:D"

Görmezden gelme evresinde öğrenci, okulun başından bu yana yaşadığı şeylerden mahrum kalmak istemeyişini dramatik şekilde gösterir. Okey'in  ve tavlanın çıkardığı o muazzam taş sesini son bir kez duyabilmek, sabahlara kadar oynanan batağın tadını son kez alabilmek. Gitarlı Akdeniz Akşamları gecelerinin son kez gözüne gözüne vurmak, cafe/bar ve partilerin bir kez daha dibini görmek istiyordur. Tabi bu evre uzun sürmez.

5. Kabullenme - "Şuralarda dünden kalma bi Müslüm Baba kasedi olacaktı"

5. Kabullenme - "Şuralarda dünden kalma bi Müslüm Baba kasedi olacaktı"

Öğrenciler bu dönemde artık bişeyler yapmaları gerektiğine ikna olurlar. PS kolunun terlettiği elleri artık kalem terletmelidir. Yıl sonunda takdir toplayacak, rahata ermelerini sağlayacak olan notların ağaçta yetişmediği gerçeği bir tokat gibi vurmuştur suratlarına. Artık hayatın acımasız gerçeklerine EYVALLAH deme zamanıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hazırlık - "Alo! Serkan kardeşim nasılsın? ya bırak şimdi Necla'yı da sende X dersinin notları var mı?"

6. Hazırlık -  "Alo! Serkan kardeşim nasılsın? ya bırak şimdi Necla'yı da sende X dersinin notları var mı?"

Kabullenme aşamasının hemen ardından The Vizeler 'e 1 hafta kala , ilk olarak sınıftaki çalışkan arkadaşlardan notlar toparlanmaya çalışılır(aylardır selam vermeyen adamlarla kardeş olmaya hazırlanın.).. Ardından, telefonda arkadaşlara; ' Oldu..benim şimdi ders çalışmam lazım ..sonra görüşürüz..programlı bir insanım çünkü.'  tarzı cümlelerle çalışkan öğrenci maskesi takılır. Ebeveynlere; ' Filanca ders accayip zor ya.. herkes kalıyo... O hocanın dersinden geçersem kurban kesicem valla !' gibi cümlelerle de  olası başarısızlığa yer hazırlanır. Notları toplayıp insanların kafasına inceptionvari bir şekilde istediğimiz fikirleri de yerleştirdiğimize göre artık bir sonraki aşamaya geçebiliriz.

7. Oyalanma - " Nolmuş yani dersten önce 5000 parçalı puzzle yaptıysam? !! "

7. Oyalanma - " Nolmuş yani dersten önce 5000 parçalı puzzle yaptıysam? !! "

Aslında, hazırlık aşamasını tamamladıktan sonra ders çalışılması beklenir ama gerçekte asla öyle olmaz. Oyalanma aşamasında öğrenci ne kadar gereksiz iş ne kadar angarya varsa -sanki hayatının geri kalanı buna bağlıymışçasına-yapar ve kendini onlarla meşgul eder. Bütün odasını baştan sona, dip bucak temizler, hızını alamaz bütün evi temizler. Bir de üstüne bunu yaparken yorulur ve uyur. Bunlar olmazsa sosyal medyada komik düşen insanlar veya kedi videolarını seyreder (biraz daha ciddileri, Türkiye gündeminden sıkılıp dünya gündemini takip ederken hızını alamayıp kendini Finlandiya haber ajansında fok balığına yardım eden gençler haberine bakarken bulur.) Görseldeki gibi domino taşlarıyla uğraşabilir veya onedio'ya içerik hazırlamakla meşgul olabilir :P Örnekler sonsuza kadar gidebilir.

8. Vicdan Azabı - "Olum hayvanız biz ya... bırak o kağıtları bırak"

8. Vicdan Azabı - "Olum hayvanız biz ya... bırak o kağıtları bırak"

Oyalanma döneminde haddinden fazla zaman geçiren öğrenci için artık bişeyler ters gitmeye başlamıştır..zaman daralmakta ve sınav takvimi yüksek sesli Arsız Bela  şarkıları gibi insanın üzerine üzerine gelmektedir.Bu dönemde gariban ananın -çilekeş babanın ne zor şartlar altında çocukları okusun diye çırpındığı ve kendilerinden beklenen tek şeyin sadece ders çalışmak olduğu hatırlanır ve haliyle bir vicdan azabı çöker yüreklere

9. Ders Çalışma - " 15562625 sayfa notu bi gecede çalışmam lazım :S"

9. Ders Çalışma - " 15562625 sayfa notu bi gecede çalışmam lazım :S"

Ve nihayet o beklenen an geldi ..diğer maddeleri okurken ' Bu öğrenci denen şey hiçmi ders çalışmaz yahu' dediğinizi duyar gibiyim..çalışırlar efenim.Bu dönemde öğrenciler sıkı bir şekilde ders çalışırlar ,bilgiler adeta ahenkle dans eder beyinde ..bir süre sonra zevk bile alınabilir ( acı reseptörleri uyuştuğundan)...bazı öğrenciler gündüz uyur gece çalışır bazı öğrenciler ise okuldan sonra hemen çalışmaya başlar ve gece uykusunu alır zevkten zevke değişir ama değişmeyen bişey vardır oda mahmood kahvenin tadı :(

10. Sonuç - "Ayten hoca 20 puan ötelerse , Kamil hoca insaf edip DC düşürürse , Nurhan hoca sarma yapıp Hüseyin hoca eline sağlık derse geçiyorum kanka" -" Allah belanı versin"

10. Sonuç - "Ayten hoca 20 puan ötelerse , Kamil hoca insaf edip DC düşürürse , Nurhan hoca sarma yapıp Hüseyin hoca eline sağlık derse geçiyorum kanka"  -" Allah belanı versin"

Sınavlara girilmiş ,öğrenciler elinden geleni yapmış! ,kâh sınavın olduğu günün gecesi hunharca çalışılan dersten sonra uykusuz kalınmış , kâh yapılamayan sabah kahvaltısından sonra iki sınava birden koşturulmuştur , ve artık bu çalışmanın meyvesini almanın zamanı gelmiştir. Kimileri rahat rahat geçmenin dayanılmaz hazzını yaşamaktayken kimileri finallerin stresini şimdiden yaşamaya başlamıştır..kitabın kapağını açmadan geçtiğini iddia eden arkadaşla ,89 aldığı için üzülen arkadaşa rus ruleti oynatma arzusu tavan yapmıştır..

İçeriğin Devamı Aşağıda

Not : bu galeriyi okuduysanız sizde oyalanma aşamasındasınız demektir ..bunun çaresi var HEMEN ŞİMDİ MASANIN BAŞINA!! dersler beklemez ...Hepinize Başarılar :)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

ben nasıl olacağım acaba bir kazansam şu odtüyü :D

Pasif Kullanıcı

bu arada çok güzel olmuş eline sağlık