Görüş Bildir
Haberler
Krizler için Göreve Gelmişti: Dev Bankanın CEO'su Karantina Soruşturmasını Kaldıramadı!

Krizler için Göreve Gelmişti: Dev Bankanın CEO'su Karantina Soruşturmasını Kaldıramadı!

Credit Suisse Yönetim Kurulu Başkanı Antonio Horta-Osorio, bir dizi kriz sonrasında işe alınmıştı ama Kovid-19 kurallarını ihlal ettiği gerekçesi başta olmak üzere kendisine karşı soruşturma başlatılınca istifa etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Archegos zararı sonrası yeni strateji açıklanmıştı

Archegos zararı sonrası yeni strateji açıklanmıştı

Horta-Osorio’nun istifası bir dizi skandalın ardından toparlanmaya çalışan bankanın yeni stratejisine dair soru işaretlerine neden oldu.

Horta-Osorio, bir seneden az bir süre önce bankanın temerrüde düşen yatırım firması Archegos nedeniyle kayba uğramasından ve İngiliz tedarik zinciri finansman şirketi Greenshill Capital’ın iflasının ardından işe alınmıştı.

Bu skandallar nedeniyle bankanın milyarlarca dolar kaybetmesinin ve pek çok kişinin işten çıkarılmasının ardından, Horta-Osario Kasım’da şirketteki vurdumduymaz işleyişi değiştirmek için yeni bir strateji açıklamıştı.

Kovid-19 karantina kurallarını ihlal etti

Kovid-19 karantina kurallarını ihlal etti

Ancak, Portekizli bankacının 2021’de Kovid-19 karantina kurallarını ihlal etmesinin ardından kişisel eylemleri yakından incelenmeye başladı.

Horta-Osorio, Credit Suisse tarafından yayımlanan açıklamada, “Kişisel eylemlerimin banka için sıkıntılara sebep olmasından ve bankayı içerde ve dışarda temsil etme yetkime gölge düşürmesinden pişmanlık duyuyorum. Bu nedenle istifamın bankanın ve paydaşların yararına olacağına inanıyorum” dedi.

Credit Suisse, yönetim kurulu üyesi Axel Lehmann’ı hemen başlamak üzere yeni yönetim kurulu başkanı olarak atadığını açıkladı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın