Görüş Bildir
Haberler
Kraliyet Ailesi'nin Göz Kamaştıran Taçları ve Arkasındaki İlginç Hikâyeler

Kraliyet Ailesi'nin Göz Kamaştıran Taçları ve Arkasındaki İlginç Hikâyeler

Sevda Demircan
02.05.2022 - 14:00 Son Güncelleme: 03.05.2022 - 00:42

Taçlar, rütbe, statü ve stili temsil etmek için geleneksel olarak kadınlar tarafından giyilen mücevherli takılardır. Napolyon ve eşi İmparatoriçe Joséphine Bonaparte, İngiliz kraliyet ailesi ve Savoy Hanedanı gibi tarih boyunca ünlü soylu aileler tarafından kullanıldılar. İngiliz Kraliyeti'nin kullanmayı seçtiği taçların ardındaki ilgi çekici hikayeleri bilmek isteyeceğinizi düşündük ve sizin için derledik. Buyurun👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Menderes Tacı

1. Menderes Tacı

Menderes Tacı, 1947'de Prens Philip'in annesi tarafından Kraliçe II. Elizabeth'e hediye edildi. Daha sonra, 1972'de gümüş taç Prenses Anne'ye verildi. Prenses Anne ise düğün gününde takabilmesi için kızı Zara Philips'e devretti.

2. Cambridge Aşıklarının Düğümlü Tacı

2. Cambridge Aşıklarının Düğümlü Tacı

Bu taç aslında 1913'te Kraliçe Mary için yapıldı. Pırlanta, gümüş, altın ve  19 asılı inci koleksiyonundan yapılmıştır. Parça, Kraliçe Elizabeth'e verildi o da gelini Prenses Diana'ya düğün hediyesi olarak verdi. Şu anda Cambridge Düşesi Catherine tarafından kullanılıyor.

3. Büyük Britanya ve İrlanda'nın Kızları Tacı

3. Büyük Britanya ve İrlanda'nın Kızları Tacı

Bu taç, elmas ve altınla süslenmiş  kaydırmalı bir tasarımdır, zambak çiçeği desenli olup, 14 inci içerir. Başlangıçta Kraliçe Mary'nin “Büyük Britanya ve İrlanda Kızları komitesi” tarafından düğünü için bir hediyeydi. 1947'de Prens Philip'e Prenses Elizabeth'e vermesi için devredildi. Parça, saltanatına başladığından beri Kraliçe II. Elizabeth'in en sevdiği ve en çok kullandığı taçları arasında sayılıyor.

4. Cartier Halo Tacı

4. Cartier Halo Tacı

Cartier Halo Taç, 1936'da Cartier tarafından, karısına Kraliçe Elizabeth'e  özel bir şey hediye etmek isteyen George VI'nın bir notu üzerine yapıldı. Taç,Kraliçe II. Elizabeth'e 18. doğum günü hediyesi olarak verildi ve daha sonra Cambridge Düşesi Prenses Margaret ve ardından Catherine'e geçti.

5. Kraliçe Mary Püskül Tacı

5. Kraliçe Mary Püskül Tacı

1919'da Teck Kraliçesi Mary'ye hediye edilen bir diğer parça, aslında Kraliçe Victoria'nın saçına taktığı düğün günü hediyesi olan püsküllü bir kolyeydi. Kraliçe Mary, onu gelini Elizabeth'e devretti o da Kraliçe II. Elizabeht'e verdi. Kraliçe II. Elizabeth ve Prenses Anne tarafından düğün günlerinde tercih edildiği için ünlüdür.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Lotus Çiçeği Tacı

6. Lotus Çiçeği Tacı

Lotus çiçeği tacı ilk kez Kraliçe Elizabeth tarafından kullanıldı. Aslen 1923'te kocası George VI'dan düğün hediyesi olarak aldığı elmas ve incilerden yapılmış bir kolyeydi. Kraliçe Anne, evlenmeden önce onu Prenses Margaret'e vermişti. O da yeni gelini Serena Stanhope'a düğünü için ödünç verdi. Şimdi, taç bazen resmi resepsiyonlar veya resmi yemekler için Prenses Catherine tarafından kullanılıyor.

7. Büyük Düşes Vladimir Tacı

7. Büyük Düşes Vladimir Tacı

Büyük Düşes Vladimir Tacı'nın Kraliçe'nin favorisi olduğu düşünülüyor. Rusya Büyük Dük Vladimir Alexandrovich'in  oldukça göz alıcı karısı Büyük Düşes Vladimir'e aitti. 1920'de öldükten sonra, Düşes'in mücevherleri çocuklarının bakımı için satıldı ve Teck Kraliçesi Mary bu parçayı satın aldı. Daha sonra torunu Kraliçe II. Elizabeth'e devretti.

8. Birmanya Yakut Tacı

8. Birmanya Yakut Tacı

Birmanya Yakut Tacı, kraliyet ailesinde ait bir başka güzel parça. 1973 yılında Kraliçe II. Elizabeth tarafından Burma halkının düğün hediyesi olan yakutlar ve diğer taçlardan alınan elmaslar kullanılarak yaptırılmıştır.

9. Delhi Durbar Tacı

9. Delhi Durbar Tacı

Delhi Durbar Tacı, 1911'de Teck Kraliçesi Mary'nin V. George'un Kral olarak tahta geçmesini kutlamak için bir tören toplantısında takıldı. Kraliçe Mary, 1946'da 1947 Güney Afrika Turu için Kraliçe Elizabeth'e tacı ödünç verdi.  2002'de ölümüne kadar taç Kraliçe'de  kaldı. 2005 yılında Kraliçe tarafından Cornwall Düşesi'ne ödünç verildi.

10. Doğu Çemberi Tacı

10. Doğu Çemberi Tacı

Windsor koleksiyonundaki en önemli Viktorya dönemi taçlarından biri olarak kabul edilen Doğu Çemberi Tacı, 1853 yılında Kraliçe Victoria için gerçek aşkı Prens Albert tarafından tasarlandı. Taç, elmas, yakut, Moğol kemerleri ve nilüfer çiçeklerinden oluşuyor. Kraliçe Anne ve Kraliçe II. Elizabeth bu parçayı çok sevdiler ve en sevdiklerinden oldu, Kraliçe Anne sonraki yıllarda sadece bu tacı taktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kraliçe Alexandra'nın Kokoshnik Tacı

11. Kraliçe Alexandra'nın Kokoshnik Tacı

Kraliçe Alexandra Kokoshnik Taç, göz alıcı 488 elmastan yapılmıştır. 1888'de Kraliçe Alexandra'ya 25. evlilik yıldönümü için Sosyetenin Hanımları tarafından takdim edildi. Taç, 1893'te Alexandra'nın ikinci oğlu York Dükü - daha sonra Kral V. George'un gelini Teck Prensesi Mary'ye ödünç verildi. Taç, Kraliçe Mary'den Kraliçe II. Elizabeth'e, geçti. Ziyafetlerde ve kraliyet turlarında mevcut kraliçe tarafından kullanılır.

12. Spencer Ailesi Tacı

12. Spencer Ailesi Tacı

Spencer Ailesi Tacı, düğün gününde her Spencer gelini tarafından kullanıldı. Doğrudan Diana Spencer'ın ailesinden geldi. Parça, Prenses Diana'nın en sık taktığı taçlardan biriydi ve Prens Charles ile düğünü sırasında da bu tacı tercih etmişti.

13. George VI Safir Tacı

13. George VI Safir Tacı

Windsor koleksiyonunun bir başka çarpıcı parçası da Victorian Sapphire Tacı olarak da adlandırılan George VI Sapphire Tacı. 1947'de Kraliçe II. Elizabeth, babasından bir düğün hediyesi olarak safir bir kolye ve küpe(daha sonra bir bilezik ve yüzükle tamamlanır) aldı. Kraliçe, 1960 yılında babasının safirlerini bir taçla tamamlamaya karar verdi ve o zamandan beri de takıyor.

14. Greville Zümrüt Kokoshnik Tacı

14. Greville Zümrüt Kokoshnik Tacı

Bu taç, Prenses Eugenie tarafından düğün gününde kullanıldı. 1942'de Kraliçe Anne'ye veren Dame Margaret Helen Greville'e aitti. 6 zümrüt ile Kokoshnik tarzı bir yayda gül kesim elmasların birleşiminden oluşmuştur. Kraliçe Anne'nin ölümünden sonra, taç Kraliçe II. Elizabeth'e geçti ve daha sonra düğün günü için Prenses Eugenie'ye ödünç verildi.

15. Brezilyalı Akuamarin Parure Tacı

15. Brezilyalı Akuamarin Parure Tacı

Brezilya başkanı ve halkı, 1953'teki taç giyme töreni için Kraliçe II. Elizabeth'e bir demet akuamarin takı hediye etti. Daha sonra Kraliçe bu mücevherleri kullanarak bir taç yaptırdı.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
8
5
4
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın