Görüş Bildir
Haberler
Koşucular İçin Küçük Tavsiyeler

Koşucular İçin Küçük Tavsiyeler

Koşuya başlamak isteyen fakat kendisinde o enerjiyi bulamayan ya da bulduğu halde hala bir şeylerin doğru gitmediğini düşünenler için yararlı olacak bilgileri derledik. Ayrıca bir koşucunun ihtiyaç duyduğu motivasyonu bulmasını sağlamak için bu galeriyi derledik. Umarım yardımı dokunur. :)))

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hemen Şimdi Başlayın

Hemen Şimdi Başlayın

Koşmak için koşucu olmanıza gerek yok. Ne kadar yavaş gittiğinizin bir önemi yok. Koşmaya başladıysanız artık koşucusunuz.

Uzun Koşu

Uzun Koşu

Uzun mesafe koşucusunun yalnızlığı üzerine yazılmış bir çok söz ve bestelenmiş şarkı bulabilirsiniz. Sadece kendinizle kaldığınızda kendi içinize yolculuk yapabilirsiniz. Pes etmeyin...

Kendinize Güvenin

Kendinize Güvenin

Kendinize güvenin, inanmak başarmanın yarısıdır. Kendinize bir hedef belirleyin. Hedefinizi tamamlamadan durmayın. Unutmayın acı geçer, vazgeçmek sonsuza kadar sürer.

Sabah Koşusu

Sabah Koşusu

Sabah koşuları Yaz mevsiminde çok daha avantaj sağlayacaktır.Özellikle sıcak günlerde sabah serinliğinde koşmak size hem bedenen hem de zihinsel olarak yarar sağlayacaktır.

Tepelere Koşun

Tepelere Koşun

Tepeler koşun bu hem performansınızın daha hızlı gelişmesine hem de sizin kendinize olan güveninizin artmasını sağlar. Bir daha ki koşunuz da kendinize güvenmeniz sizi çok daha iyi destekler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Müzik Dinleyin

Müzik Dinleyin

Müzik dinlemek istekli bir kişiyi daha da istekli hale getirir kişinin performasını arttırdığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

Hava Koşulları

Hava Koşulları

Sıcak, Soğuk , Yağmur , Kar bunları önceden kontrol edin. Koşarken çok fazla ısınacağınız için olması gerekende biraz daha ince giyinmeye önem verin.

Sık Adım

Sık Adım

Sık adımlar atın böylelikle daha çok gidebilirsiniz ve enerjinizi koruyabilirsiniz. Özellikle büyük adımlar atarak koşmak çabuk yorulmanıza sebep olur ve kaslarınızın daha çok zorlanmasına sebep verir.Koşarken dik durun ve ellerinizi ileri geri gidecek şekilde koşmaya çalışın. Fakat bunun çok fazla olmamasına dikkat edin.

Süre Kontrolü

Süre Kontrolü

Her km'de sürenizi kontrol edin böylelikle kontrolü elde tutarsınız. Baştan çok yüksek tempolarda başlamayın. Bu sizi yorar ve motivasyonunuz düşürür. Kendi sınırınızı bilin.

Rahat Kıyafet Tercih Edin

Rahat Kıyafet Tercih Edin

Nefes alan ve koşarken rahatsız etmeyecek kıyafet tercih edin. Özellikle teri emen kıyafet tercih etmeyin bu sizin daha çok ısınmanıza ve hasta olmanıza neden olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Arkadaşınızla Koşun

Arkadaşınızla Koşun

Arkadaşınızla koşmak sizi motive eder. Özellikle arkadaşınızla aranızda kondisyon farkı varsa turlu yerleri tercih edin böylelikle birbirinize destek olmaya devam edeceksiniz.

Kramp

Kramp

Her koşucunun büyük sorunu olan kramplar bu sporu yapanların çok iyi bildiği bir sorun. Bu sorunun üstesinden gelebilmek için vücudunuzu dinlendirin. Yorucu koşulardan sonra bacaklarınızı soğuk suya sokabilirsiniz. En az 10 dk boyunca içinde kalmasını ve bacakların daha iyi dinlenmesini sağlayabilirsiniz.Koşu esnasında düzenli su için fakat bunun ne fazla ne de az olmasına dikkat edin eğer vücudunuz su kaybederse önce kramp sonra baş ağrısı ve bayılmaya kadar gidebilir.

Ayakkabı Seçimi

Ayakkabı Seçimi

Herkese aynı ayakkabıyı tavsiye etmek doğru değildir. Herkesin ayak yapısı farklıdır. Kendinize uyumlu ayakkabıyı bulun. Hafif koşu ayakkabısı tercih edin. Özellikle çok koşan kişilerin ayakta nasır ya da su toplama gibi sorunları olabilir. Bunu yaşamamak için ayakkabınızı özenle seçin. Fiyata göre ayakkabı almayın. Önemli olan sizin ayağınıza olan uyumudur. Yapacağınız koşu türüne göre ayakkabınızı belirleyin. Dağ için altı sert yol için daha esnek ayakkabı tercih edin.

Esneyin

Esneyin

Koşudan önce bacaklarınızı ve kollarınızı esnetin bu kasların açılmasına yardım eder ve oluşabilecek sakatlıkların riskini azaltır.

Ayağın Yere Teması ve Dizin Bükülme Açısı

Ayağın Yere Teması ve Dizin Bükülme Açısı

Koşarken bacaklarınız çok bükmeyin çünkü bu şekilde yapılan koşularda farklı olarak başka kas grubuna yük bindiği için daha çabuk yorulursunuz ama daha da önemlisi krampların artmasına yol açar. Koşarken bacaklarınızı tamamen açmanızda bir o kadar yanlıştır bunun için az bir açı ile bacakları bükerek koşmaya çalışın. Böylelikle bacağınız yere temas ettiği anda hem enerjiden tasarruf sağlayacaksınız hem de kramp riskini azaltacaksınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sağlık

Sağlık

Düzenli olarak koşan insanların depresyona, kalp krizi gibi hastalıklara yakalanma olasılığı koşmayan insanlara göre çok daha az olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Ayrıca koşmak kanda bulunan demiri artırır böylelikle kanınızda daha çok oksijen taşınabilir bu da daha az yorulmanız ve daha sağlıklı olmanız demek.

Koşun

Koşun

Elde ettiğiniz ortalama hızınız veya yaktığınız kalorileri hesaplamak için koşucular için olan uygulamaları ya da koşu saati kullanın. Zamanla geliştikçe bunu çok daha net görmenizi sağlayacak. Ayrıca unutmayın koşmak için koşmak gerek onun için fazla düşünmeyin gidin ve koşun ... :)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın