Görüş Bildir
Haberler
Korunmaya İhtiyaç Duyan Çocuk Sayısı Yüzde 500 Arttı

Korunmaya İhtiyaç Duyan Çocuk Sayısı Yüzde 500 Arttı

Onedio Medya
16.04.2016 - 15:04

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın verilerine göre korunmaya muhtaç çocuk sayısı son 10 yılda yüzde 500 arttı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fotoğraf: Eren Aytuğ

Sosyal ve ekonomik yoksunluk nedeniyle korunmaya muhtaç çocukların sayısı 2005 yılında 19.735 iken 2015 yılında bu sayı 101.561’e yükseldi.

Yine bakanlığın açıkladığı verilerde, 2015 yılında Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne başvuran ailelere aylık ortalama 582 lira yardım yapıldığı belirtildi.

Bunun yanında gayri resmi kurumlara kaç ailenin başvurduğu, ne kadar çocuğun hangi koşullarda ne gibi yardımlar aldığı ise bilinmiyor.

"Yoksulluk çocukları sokağa itiyor"

"Yoksulluk çocukları sokağa itiyor"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Dr. Ergün Demir ve Dr. Güray Kılıç'ın BirGün için kaleme aldığı yazıda ekonomik yoksulluğun çocuklar üzerindeki en belirgin etkisinin beslenme yetersizliği ve açlık olarak ortaya çıktığı vurgulanıyor. 

Ayrıca yoksul evlerde büyüyen çocukların sağlık ve eğitim gibi toplumsal kaynaklara ulaşmakta güçlük çektiği, bu nedenle çocukların toplum ile kurdukları ilişkilerin daha küçük yaşlarda zedelendiği belirtiliyor.

Ekonomik nedenlerle eğitimden uzaklaşan çocukların aileleri tarafından sokağa itildiği, çalışmaya zorlandığı da vurgulanan yazıda suça karışan ve madde bağımlısı olan çocukların sayısının hızla arttığı belirtiliyor.

Şartlı Eğitim Yardımları

Şartlı Eğitim Yardımları

Ülkemizde ayrıca maddi imkânsızlıklar nedeniyle çocuklarını okula gönderemeyen ailelere çocuklarının okula düzenli olarak devam etmeleri şartıyla her ay nakdi olarak ilköğretimde 35-40 lira, ortaöğretimde 50-60 lira ödeme yapılıyor.

Bakanlığın 2015 yılı faaliyet raporunda 969.998 hanede toplam 2.103.895 öğrenciye şartlı eğitim yardımı, eğitim materyali, barınma ve iaşe yardımı yapıldığı görülüyor. 

Bir an önce çocukları yoksulluktan koruyacak etkili önlemlerin alınması gerektiğini belirten Dr. Ergün Demir ve Dr. Güray Kılıç, aksi halde 'toplum olarak çocukların gözlerindeki ışığın sönmesinin utancını taşımak zorunda kalacağız' diyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
17
5
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mehmet Cepik

Bu bakanlik... Dur yahu, yabanci gelmiyor... Hah, hatirladim, hani su cocuklara hayvan pornosu seyrettirip sonra da tecavüz eden serefsizin vakfini savunmak ... Devamını Gör

Destan Yazan

"En az 3 çocuk", "siz yapın devlet bakar" diyenlerin sözüne kanıp düşünmeden çocuk yapılırsa olacağı budur. Düşünün, bu muhtaç çocuklar Türkiye 'nin geleceği... Devamını Gör

onur

istikrar sürsün rezillik büyüsün...