Görüş Bildir
Haberler
Koronavirüste Toplumsal Bağışıklık Yüzde 10'un Üzerinde: 2021 Yazında Yüzde 50'ye Ulaşabilir

Koronavirüste Toplumsal Bağışıklık Yüzde 10'un Üzerinde: 2021 Yazında Yüzde 50'ye Ulaşabilir

Türkiye'de koronavirüsle ilgili yapılan çalışmalar, toplumsal bağışıklık oranının yüzde 10'un üzerine çıktığını ortaya koydu. Bu oranın, 2021 yazında yüzde 50 seviyesini geçebileceği belirtilirken, böylelikle kovid-19'un salgın özelliğini kaybedeceği aktarılıyor. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

HES kodu özel iş yerlerine de gelebilir

HES kodu özel iş yerlerine de gelebilir

Türkiye'de koronavirüs konusunda yapılan araştırmalar, salgının toplumda ne derece yayıldığı ya da insanların önlemlere ilişkin ne kadar duyarlı olduğu konusunda önemli bir gösterge sunuyor.

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre, araştırmalar toplumsal bağışıklık oranının yüzde 10'a çıktığını gösteriyor. Bu oranın, 2021 yazında yüzde 50'ye ulaşması bekleniyor. 

Koronavirüs önlemleri kapsamında faaliyete geçen HES kodu, belediye ve kamu binaları dışında yakında hastaneler ve muayenehaneler ile özel iş yerlerinde de uygulanabililir.

En duyarsız grup 17-35 yaş arası

En duyarsız grup 17-35 yaş arası

Yapılan araştırmalar, salgına yönelik önlemler konusunda en duyarsız grubun, 17 ile 35 yaş arası kişiler olduğunu gösterdi. Bu grubun kurallara uymadığı ve taşıyıcı olduğu belirtilirken, 17-35 yaş arası için özen önlemler ve duyarlılık çalışmaları yapılması gündemde.

35-60 yaş arası en duyarlı grup olurken, 60 yaş üzerinde de zaman zaman sorunlar yaşanıyor.

Ankara'da salgın yüzde 30 geriledi

Ankara'da salgın yüzde 30 geriledi

Öte yandan, Sağlık Bakanı Koca'nın en çok vurgu yaptığı şehirlerden başkent Ankara'da salgın yüzde 30 oranında geriledi. 

İstanbul’da ise ekim ayının ilk 10 gününün önemli olduğu, tatilden dönenlerle ilgili verilerin o tarihte görüleceği vurgulanıyor. İstanbul’da erken alınan önlemlerin, ‘merdiven’ olarak nitelendirilen aşamalı artışın kontrol altında tutulmasını sağlayabileceği iddia ediliyor. 

Uzmanlar, bir kişinin halen üç kişiye hastalık yaydığını ve yayılma hızının azalması gerektiğini ifade ediyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
8
3
3
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Halil Değerli

Düşük yoğunlukta virüse maruz kalarak aşı etkisi olacak.... ....... Başka yolu yok.... .....

Barney

ölen ölecek kalan kalacak tüm dünyanın stratejisi bu. aşı bulunana kadar böyle. ha işte azıcık aklınız varsa bu aptal ölümden korunursunuz. maske tak, kolony... Devamını Gör