Görüş Bildir
Haberler
Koronavirüs Karantina Süreleri Neden Düşürüldü? Karantina Neden 7 Gün Oldu?

Koronavirüs Karantina Süreleri Neden Düşürüldü? Karantina Neden 7 Gün Oldu?

GNS
05.01.2022 - 22:59

Koronavirüs pandemi sürecinde her geçen gün yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Pozitif çıkan vatandaşların karantina süreçlerinin artık 7 gün olacağı bildirildi. Vaka sayısının hızla arttığı günlerde izolasyon sürelerinin neden azaltıldığı ise merak konusu oldu. Konu ile ilgili ilk yorum Prof. Dr. Mehmet Ceyhan tarafından yapıldı. Peki karantina süresi neden 7 güne düştü? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Koronavirüs pandemi süreciyle olan savaş global olarak devam ederken ülkemizde 5 Ocak Çarşamba günü güncel vaka sayısı 66 bin 467 olarak bildirildi. Bunun yanında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca izolasyon süresinin 7 güne indirildiğini ifade etti. Konuyla ilgili ilk yorumlar  Prof. Dr. Mehmet Ceyhan tarafından yapıldı. İşte detaylar...

Koronavirüs Karantina Süresi 7 Gün Oldu

Koronavirüs Karantina Süresi 7 Gün Oldu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüs pozitif vakalarının izolasyon sürelerinin 7 güne indirildiğini şu açıklamayla duyurdu:

“Karantina sürelerinin mevcut koşullar dikkate alındığında yeniden düzenlenmesinin uygun olacağına karar verilmiştir. Pozitif vakaların karantina süresi 7 gün olarak belirlenmiştir. 7'nci günden sonra hafif ya da semptom göstermeyen kişiler için karantina süresi sona erer. Pozitif vakalar 5'inci gün test yaptırmaları durumunda ve test sonucu negatife dönmüşse karantina süresi sona erer. Temaslı kişiler, son 3 ay içinde hatırlatma dozu aşısını olmuş ya da hastalığı geçirmiş ise karantinaya alınmaz.”

Bulaş Riski Ortadan Kalkmayacak

Bulaş Riski Ortadan Kalkmayacak

Bakan Koca tarafından yapılan duyuru sonrası ilk yorum Prof. Dr. Mehmet Ceyhan tarafından yapıldı. Prof. Dr. Ceyhan, izolasyon süresinin 7 güne indirilmesinin bulaş riskinin ortadan kalkmayacağını belirtti.

Prof. Dr. Ceyhan'ın sürenin düşmesinin, biraz bulaş riskinin göze alınarak, işlerinin yürümesini sağlamak olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan Sosyal Medya Açıklaması

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan Sosyal Medya Açıklaması

Bu İçerik de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın