Görüş Bildir
Haberler
Korku Filmi Gibi! Sürekli Dokunduğumuz ama Tam Bir Mikrop Yuvası Olan Şeyler

Korku Filmi Gibi! Sürekli Dokunduğumuz ama Tam Bir Mikrop Yuvası Olan Şeyler

R.G.
21.12.2020 - 13:11 Son Güncelleme: 21.12.2020 - 13:42

Koronavirüs hepimizi hijyen noktasında daha özenli hale getirdi ve pek çok konuda aydınlattı. Sıra farkında olmadan sürekli dokunduğumuz yüzeylerde. İşte artık dokunurken tekrar tekrar düşüneceğiniz mikrop yuvaları…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mutfak süngeri

Mutfak süngeri

Tabaklarımızı, bardaklarımızı yıkadığımız mutfak süngeri pek çok biyolog tarafından hijyen açısından evdeki en tehlikeli nesne olarak tanımlanıyor. Genelde ıslak ve sıcak olan, üzerlerinde gıda atıkları bulunduran süngerler bakterilerin oluşumu için uygun bir ortam yaratıyor. Bu nedenle mutfak süngerinizi sık sık değiştirmenizde fayda var.

Marketlerdeki alışveriş arabalarının tutacakları

Marketlerdeki alışveriş arabalarının tutacakları

Market sepetleri hem çocuklarınızı hem de aldığınız ürünleri tutmak için harika olabilir. Fakat insanlar marketlerde çiğ et, yıkanmamış sebze, farklı ürün paketleri gibi pek çok besinleri tutuyorlar. Ve bu besinlerin üzerindeki bakteriler, alışveriş sepetinin tutacaklarına rahatlıkla geçebilir. Bu tutacakların her seferinde temizlenmesi söz konusu değil. Kullanmaya başlamadan önce birkaç damla kolonya ile temizlemeyi deneyebilirsiniz.

Kapı kolları

Kapı kolları

Elini yıkamayan insanların bile bulunduğu günümüz dünyasında herkesin ellediği kapı kollarının bakteri yuvası olduğunu söylemeye bile gerek yok. Özellikle ortak kullanım alanlarında küçük bir peçete yardımıyla kapıları açmanız sizin faydanıza olacak.

Telefonlar

Telefonlar

Elimizden düşürmediğimiz, hatta tuvalete giderken bile yanımızda getirdiğimiz telefonlar da dokunurken düşünmemiz gereken yüzeylerden biri olmalı. Unutmayın, ellerimizi yıkıyoruz ama telefonlarımızı değil. Telefonunuzun dış kabını kolonya ile, camını ise cam silme bezi ile sık sık temizlemek büyük fark yaratacak.

Para

Para

Uzmanlar nakit paraların pek çok virüsün taşıyıcısı olabileceği konusunda uyarıyorlar. Cüzdanınızdaki paraları temizlemek pek akıllıca bir hareket olmayabilir fakat düzenli olarak cüzdanınızı temizleyebilirsiniz. Üstelik işiniz yokken paralara dokunmayın ve dokunduğunuzda mutlaka ellerinizi yıkayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Asansör yüzeyleri

Asansör yüzeyleri

Asansörlerin hem kapı tutacakları hem de düğmeleri metal oldukları için pek çok bakteriye uygun ortam sağlıyorlar. Bu yüzeyler gün aşırı alkollü temizleyiciler ile temizlenmeli. Aksi takdirde sağlımızı büyük oranda tehdit ediyorlar. Bu yüzeylere dokunurken de peçete kullanmak iyi bir fikir olabilir.

Gözlükler

Gözlükler

Gözlükler yüzümüzdeki yağlı tabaka ve ılık ortam nedeniyle bakteri oluşumuna uygun bir ortam hazırlarlar. Fakat gözlük temizliği kolaydır ve gün aşırı yapılabilir. Çerçevelerinizi temizlemek için ılık bir deterjanlı su yeteri olacak.

ATM tuşları

ATM tuşları

Gün boyunca tanımadığınız yüzlerce kişinin dokunduğu ATM tuşları ve ekranları pek de temiz sayılmaz. Bu gibi durumlarda kaleminizi kullanmanız sağlığınız açısından faydalı olabilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
1
1
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ece Özge Çetin

Özellikle atm ve kapı kolları beni benden alıyor, daha önce nasıl dokunup dokunup hayatımıza devam ediyorduk aklım almıyor.