Görüş Bildir
Haberler
Köprüden Önce Son Çıkış! Çocuk Sahibi Olmadan Önce Emin Olmanız Gereken Birbirinden Hayati Konular

Köprüden Önce Son Çıkış! Çocuk Sahibi Olmadan Önce Emin Olmanız Gereken Birbirinden Hayati Konular

Çocuk sahibi olmadan önce anne ve baba adayı olarak şapkayı önünüze koyup bazı konuları ciddi bir şekilde düşünüp değerlendirmenizde fayda var…

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Eşinizi gerçekten seviyor musunuz?

Çocuk sahibi olmak yalnızca çocuk sahibi olmak anlamına gelmiyor maalesef. Sonuçta bir insan yetiştiriyorsunuz ve emin olmanız gereken çok önemli bir konu var: Eşinizi ondan çocuk yapacak, onunla birlikte bir insan yetiştirecek kadar çok seviyor musunuz?

2. Tekrar tekrar düşündünüz mü?

Dönüşü olmayan bu yola girmeden önce tekrar tekrar düşünmenizde, ölçüp biçmenizde fayda var. Daha önce de belirttiğimiz gibi, bir insan yetiştireceksiniz. Kendinizi buna hazır hissetmiyorsanız ya da anne-baba olmanın sorumluluğunu taşıyamayacağınızı düşünüyorsanız, yola henüz çıkmadan vazgeçebilirsiniz.

3. Bir çocuğun maddi yükümlülüklerini karşılayabilir misiniz? Bir yandan harcarken, bir yandan birikim yapmayı başarabilir misiniz?

Kültürümüz gereği, her çocuk rızkıyla doğar elbette ama o rızık da gökten zembille inmiyor. Bebeğiniz doğmadan önce başlayan doktor, hastane, testler gibi tıbbi süreci kapsayan masraflar ve doğumuyla birlikte ortaya çıkacak zorunlu ihtiyaçlar belinizi bükebilir. O yüzden, çocuk sahibi olmadan önce maddi olarak buna hazır olup olmadığınızı düşünmenizde fayda var.

4. Ev işleri konusunda size yardımcı olabilecek birileri var mı? Anne ve babalarınızın destek olacaklarından emin misiniz?

Tabii ki en güzeli eşinizle birlikte çıktığınız bu yolda sorumlulukları paylaşmak ve yolunuza bu şekilde devam etmek ama zaman zaman nefes almaya ihtiyacınız olabilir ya da çok kısa süre içinde işlerinize dönmek zorunda kalabilirsiniz.

5. Ruhsal kısmıyla ilgili eminseniz bile fiziksel olarak çocuk yapabileceğinizden emin misiniz? Bir doktorla görüştünüz mü?

Doğası gereği pek çok kadın doğurgandır, burada bahsettiğimiz şey bu değil. Yoğun bel ağrılarınız, kronik bir rahatsızlığınız ya da ömür boyu peşinizi bırakmayacak bir hastalığınız olup olmadığından emin olmalısınız. Çocuk doğurmanıza engel oluşturabilecek bir rahatsızlığınız varsa, bunu önceden bilmenizde fayda var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Çocuk yapmayı sosyal hayatınızda bir şeylerden vazgeçecek kadar çok istiyor musunuz?

Her ne kadar “Ben hayatımı değiştirmem, çocuğum bana ayak uyduracak” diye iddia etseniz de, çoğu zaman birçok şeyden fedakarlık yapmak zorunda kalacaksınız. Geceleri geç vakte kadar dışarıda olmak, alkol ya da sigara kullanmak, saatlerce hiçbir şey yapmadan yatmak… Bu liste uzar gider. Sorumluluklarınızın farkında bir bireyseniz, eski hayatınızda yapmaktan zevk aldığınız birçok şeyi yapamayabilirsiniz.

7. Evliliğinizin çocuk planlarınızla ve doğumla birlikte değişebileceğini biliyor musunuz?

Çocuk yapmak için gerçekten çok istemek, birlikte bir yola çıkmak ve güçlü bağlara sahip olmak çok önemli. Çocukla beraber en ufak bir sıkıntıda eşinizle birbirinize arkanızı dönmek yerine el ele tutuşacağınızdan emin misiniz? Kolik sancılarında, gece uykusuzluğunda, hastalıkta hep birlikte olabilecek kadar güçlü bağlara sahip misiniz?

8. Bir başka insanı kendinizi sevdiğinizden daha fazla sevebilir misiniz ya da ona kendinizden daha fazla değer verebilir misiniz?

Daha önce de söylediğimiz gibi, elbette hayatınızı çocuğunuza adamak zorunda değilsiniz. Tüm dünyada bir tabu olsa da, bebeğinizi doğduğu andan itibaren kabullenemeyebilirsiniz bile. Ancak sorumlulukların farkında olan her insan gibi şapkayı önünüze alıp düşünmenizde fayda var.

9. Tamamen size muhtaç doğacak bir canlının bütün ihtiyaçlarını karşılayacak kadar sabırlı mısınız?

Her bebekte olmasa da kolik sancıları, uykusuz geceler, ağlamalar, bağırmalara kendinizi hazırlamanızda fayda var. Bütün bu ilk süreci karşılayabilecek kadar sabırlı olduğunuzdan emin olduktan sonra bu zorlu kararı verebilirsiniz.

10. Arkadaşlık bağlarınız çocuğunuz olduktan sonra da devam edecek kadar kuvvetli mi? Değilse, onları kaybetmeye hazır mısınız?

“Evlendin, yüzünü gören cennetlik”, “Çocuk oldu, hiç çıkmıyorsun” diyen pek çok arkadaşınız olacak, biz baştan söyleyelim. Bu insanlarla aranıza mesafe koyabileceğinizi ya da onları tamamen kaybedebileceğinizi biliyor musunuz? Bazen öyle oluyor işte…

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Sosyal hayatınızın değişmesine razı olsanız bile sağlıklı bir yaşama adım atmaya, sağlıksız olan pek çok yiyeceğe veda etmeye, doğru beslenme tarzını yaşamınıza adapte etmeye hazır mısınız?

Bu gerçekten kolay değil, baştan söyleyelim…

Uykusuz kalmaya, her anne/baba deyişinde koşup gitmeye, hayatınızı tamamen ona adamaya, her anında yanında olmaya, kendinizden ödün vermeye, birbirinizi özlemeye ve daha pek çok şeye hazırsanız, siz olmuşsunuz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
78
28
16
14
13
9
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Çocuğu olmayanların şükretme sebebi gibi içerik olmuş

Lvnt YKSL

Bizde çocuklar planlı değil de "kaza kurşunu", "elim kaydı, ayağım kaydı" şeklinde oluyor.

Seyit Gazi Arıkan

yada çocuk sahibi olmaya karar verenler; umut denen ve insanı yaşatan şeyi keşfetmeye hazırlar mı acaba? hayalini bir ömre sığdırdığımız başka neler var ?