Görüş Bildir
Haberler
Konya'da At Katliamı

Konya'da At Katliamı

Çağrı Eroğlu
10.02.2015 - 02:59 Son Güncelleme: 10.02.2015 - 14:47
İçeriğin Devamı Aşağıda

Konya’nın Emirgazi ilçesi İkizli Köyü’nde akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. İddiaya göre İkizli köyü’nde yaşayanlar, ekinlerine zarar verdikleri gerekçesiyle, bir kısmı sahipli olan 12 tane atı, akşam saatlerinde kurşuna dizerek öldürdü

Konya’nın Emirgazi ilçesine bağlı İkizli Köyü, vicdani sorumlulukları sorgulatan bir olayla karşı karşıya kaldı. Köylüler, bir kısmı sahipli, genelde sürü psikolojisiyle, birlikte dolaşan ve iddiaya göre ekinlerine zarar veren 12 atı, Pazar akşam saatlerinde kurşuna dizdi. Gece yarısı, yakın köylerden biri olan Öbektaş Köyü’nden bir vatandaş, durumu Emirgazi Jandarma ekiplerine, İlçe Tarım Müdürlüğü’ne ve Sivil Toplum Kuruluşları’nın temsilcilerine bildirdi. Olay yerine gelen Jandarma ekipleri, İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri ve Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, olay yerinde incelemelerde bulundu. Biri hamile ve biri tay, 12 atı kanlar içinde bulan yetkililer, kurşunlama olayının geniş bir alanda yaşandığını gözlemledi. Hamile at, vurulmanın etkisiyle doğuma başlarken, ortaya içler acısı görüntüler çıktı. Diğer atlar olay yerinde hayatını kaybederken yaralı tay hayata tutunmaya çalıştı. Sivil Toplum kuruluşları yetkilileri, Jandarma ekipleri ve İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri araç bularak tayı, Selçuk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’ne getirdiler. Uzun süren tedavi ve ameliyat sonunda tay da kurtarılamadı.

'İKİZLİ BU VEBALİ NASIL ÖDEYECEK?’

Mevlana Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği (HAYDOSEV) Başkanı Gonca Cansoy, yaptığı açıklamada; “Bu bir vahşettir. Gecenin bir yarısı kalkıp gittik ve gördüğümüz manzara karşısında şoke olduk. 12 tane attan 11’inin cansız bedeniyle karşılaştık. 1 tay da ağır yaralıydı. Onu Selçuk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’ne getirerek tedavi altına alınmasını sağladık. Ama maalesef tayımızı da kurtaramadık. Bunu yapanlar cezasız kalmayacak. Masum canlara kıymanın bir bedeli olmalı. Bunu yapanlar cezalarını çeksinler. Biz de bunun için elimizden geleni yapacağız. İkizli köyü bu yaşanan vahşetin vebalini nasıl ödeyecek merak ediyoruz. Adalet yerini bulsun” şeklinde konuştu.

Jandarma ekipleri, olay yerinde ve İkizli Köyü’nde geniş çaplı soruşturma başlattı.

Kaynak: http://www.yenimeram.com.tr/dupeduz-k...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0