Görüş Bildir
Haberler
Konya'da Bir 'Şeyh' 7 Kişiye Cinsel İstismardan Tutuklandı: 'Yaptıklarım Rahmani Bir Durum'

etiket Konya'da Bir 'Şeyh' 7 Kişiye Cinsel İstismardan Tutuklandı: 'Yaptıklarım Rahmani Bir Durum'

Batuhan
31.07.2018 - 15:17 Son Güncelleme: 01.08.2018 - 08:57

Konya'da dini bir grupta kendisini şeyh olarak tanıtan S.I. aralarında çocukların da bulunduğu 7 erkeğe cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklandı. Soruşturmayı tamamlayan savcılık S.I. hakkında 49 yıldan 70 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Mağdurlardan 27 yaşındaki M.T. 'Önce direndim ama gruptakilerden ona itaat etmeyenlerin başına birçok kötü olay geldiğini duydum, sonra şeyhe direnmedim' ifadelerini kullandı.

Olay 2018 yılı başlarında bir kişinin BİMER'e şikayeti ile ortaya çıktı.

Olay 2018 yılı başlarında bir kişinin BİMER'e şikayeti ile ortaya çıktı.

Habertürk'ten Zafer Samancı'nın haberine göre şikayet başvurusunda, kendisini dini bir grupta şeyh olarak tanıtan S.I. isimli kişinin aralarında çocukların da bulunduğu erkeklere cinsel istismarda bulunduğu öne sürüldü. 

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile harekete geçen polis, S.I. tarafından cinsel istismara maruz kaldığı öne sürülen kişileri belirleyip müşteki sıfatıyla ifadelerini aldı.

Özel ekip kuruldu

Özel ekip kuruldu

Emniyet bünyesinde kurulan özel ekibin ifadelerine başvurduğu mağdurlardan 26 yaşındaki Y.A., 18 yaşındayken grubun sohbetlerine katılmaya başladığını belirterek dini duygularının suistimal edilerek cinsel istismara uğradığını anlattı.

"Ona itaat etmeyenlerin başına birçok kötü olay geldiğini duydum"

"Ona itaat etmeyenlerin başına birçok kötü olay geldiğini duydum"

Bir arkadaşının tavsiyesi ile S.I.'nın dini sohbetlerine katılmaya başladığını anlatan mağdurlardan 27 yaşındaki M.T. de, 'Kısa sürede sohbetlerinden etkilenerek devam kararı aldım. Bana cinsel tacizde bulundu. Önce direndim ama gruptakilerden ona itaat etmeyenlerin başına birçok kötü olay geldiğini duydum, sonra şeyhe direnmedim' ifadelerini kullandı.

"Yaptıklarının 'rahmani bir durum' olduğunu söyledi"

"Yaptıklarının 'rahmani bir durum' olduğunu söyledi"

15 yaşındayken sohbetlerine katıldığı grupta S.I.'nın cinsel istismarına maruz kaldığını belirten mağdurlardan R.T. ise 'Yaptıklarının 'rahmani bir durum' olduğunu ve dini mertebemin artacağını söyledi. Korktum kimseye bir şey söylemedim' dedi.

Savcılık 49 yıldan 70 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı

Savcılık 49 yıldan 70 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı

Gözaltına alınan S.I., dini bir grubun Konya sorumlusu olduğunu, evinin alt katında dini sohbetler ve zikirler yaptıklarını söyledi, cinsel saldırı iddialarını reddetti.

Sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen S.I. çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Polisin S.I.'nın dükkanında yaptığı aramalarda ise birçok pornografik içerikli resim ve video kayıtları bulundu. S.I. hakkında soruşturmasını tamamlayan savcılık 49 yıldan 70 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

Gündeme gelen haber sonrası sosyal medyadan da tepkiler yükseldi...

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
485
132
81
49
20
18
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Lestat

"Müslümanları görseydim Müslüman olmazdım, iyi ki İslamı Kur'an'dan öğrenmişim." - Yusuf İslam

Yhwach

"Atatürk hocoloro osto!"diyen orospu çocuklarına fetö,adnan oktar ve bunun gibilerini gösteriniz....

FreeAizen

valla hiçbir alakası yok içerikle ama öz hitlerimin de onedio kullanıyor ve atatürkü destekliyor olması gözlerimi yaşarttı yaşa be yhwach abi

Bozkurt

Karşı devrimci yobazlar bu tür olayları anında tekke ve zaviyelerin kapatılmasına yorumlar. Aslında ne kadar saçma olduğunun onlarda farkında fakat son 16 yı... Devamını Gör