Görüş Bildir
Haberler
Konya'da 9 Çocuğa 'Fiziksel ve Sözlü İstismardan' Yargılanan Öğretmeni Mahkeme Serbest Bıraktı

etiket Konya'da 9 Çocuğa 'Fiziksel ve Sözlü İstismardan' Yargılanan Öğretmeni Mahkeme Serbest Bıraktı

Ulaş
15.04.2018 - 13:02 Son Güncelleme: 16.04.2018 - 08:23

Konya'da 6. sınıf öğrencisi 9 öğrenciye fiziksel ve sözlü tacizde bulunduğu iddiasıyla geçtiğimiz mayıs ayında tutuklanan 60 yaşındaki matematik öğretmeni adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Soruşturma başlatıldığında emekli olan O.A. hakkında hazırlanan iddianamede her bir çocuk için 'çocuğun cinsel istismar' suçundan 8 yıldan 15 yala kadar hapis cezası istenmişti.

Doğan Haber Ajansı'nın aktardığı bilgiye göre, ​Konya'nın Selçuklu ilçesindeki bir ortaokulda, geçen yıl 6'ncı sınıftaki 9 kız öğrenci, rehber öğretmene gidip, matematik öğretmeni O.A.'nın kendilerini öpüp, ısırdığı ve elle taciz ettiğini öne sürdü.

Okul yönetiminin Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirilmesi üzerine geçen yıl Mayıs ayında hakkında idari soruşturma başlatıldı. O.A., soruşturmadaki savunmasında öğrencileri öptüğünü; ancak kötü niyetinin olmadığını ileri sürdü.

Öğrencileri 'neden ısırdın?' sorusuna 'o çok az, yanlış anlaşıldım' yanıtı...

Öğrencileri 'neden ısırdın?' sorusuna 'o çok az, yanlış anlaşıldım' yanıtı...

O.A. 'Öğrencileri öpüyorum, ama bunu kötü niyetle yapmıyorum. Ben bilemedim olayın buralara geleceğini. Yanlış anlaşılacağımı düşünemedim' dedi. Soruşturmada öğrencileri niçin ısırdığı yönündeki soruya ise O.A., ''O çok az müdür bey. Benim kötü bir niyetim yok. Yanlış anlaşıldım' diye konuştu. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açığa alınan öğretmen O.A. hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na da suç duyurusunda bulunuldu.

Tacize maruz kalan 9 öğrenci yaşadıklarını anlattı: 'Beni 200 defa öpmüştür...'

Tacize maruz kalan 9 öğrenci yaşadıklarını anlattı: 'Beni 200 defa öpmüştür...'

Şikayet üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında O.A. 29 Mayıs günü çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 9 kız öğrencinin Çocuk İzleme Merkezi'nde (ÇİM) ifadeleri alındı. Bir kız öğrenci ifadesinde, 'Soru çözdüğümüzde sarılıp öpüyordu. Bana, 'Çok tatlısın' diyordu. Ben ilk başlarda bu davranışları babacan bir tavır olduğunu düşünüyordum. Sonradan öyle olmadığını anladım' dedi.

Tacize uğradığını öne süren bir başka kız öğrenci ise, öğretmenin durup dururken kendisine sarılarak 'Seni seviyorum' dediğini, sık sık eliyle tacizde bulunduğunu ileri sürdü. Öğrenci, ''Beni 200- 300 kere öpmüştür. Başka arkadaşlarımı da öperken gördüğüm oldu' şeklinde ifade verdi.

'Bana seninle oynaşmak istiyorum' dedi.

'Bana seninle oynaşmak istiyorum' dedi.

Başka bir kız öğrenci de erkek öğrencilere kötü, kız öğrencilere ise iyi davrandığını ileri sürerek, ''Çözemediğimiz soruları öğretmene sorduğumuzda bize sarılıp, elini omzuma atarak taciz ediyordu. Erkek öğrencilere kötü davranırdı'' diye konuştu.

Bir öğrenci de, 'Anlamadığım bir soruyu sorduğumda bana 'her şeyi bırakıp seni öpeyim' dedi.1'inci dönem 5-6, ikinci dönem 2-3 defa öptü. Bir gün tahtada soru çözdüğüm sırada 'seninle oynaşmak istiyorum' dedi. Ben de 'Git kiminle oynaşıyorsan oynaş' dediğimde bana 'sana küstüm konuşmayacağım' dedi' diye konuştu.

Her bir çocuk için 'çocuğun cinsel istismarı' suçundan 8 yıldan 15 yala kadar hapis cezası istenen O.A. serbest bırakıldı.

Her bir çocuk için 'çocuğun cinsel istismarı' suçundan 8 yıldan 15 yala kadar hapis cezası istenen O.A. serbest bırakıldı.

O.A.'nın tutuklu kaldığı süre, delil durumu, delillerin yeterince toplanmış olması dikkate alınarak tahliye edilmesi istendi. Mahkeme heyeti de O.A.'nın adli kontrol ve yurt dışına çıkma yasası şartıyla tahliye edilip, tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Duruşma, ileri bir tarihe ertelendi.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
497
151
64
19
4
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Belphegor

Ulan daha ne delili istiyorsun video mu çeksinler facetime mı açsınlar illa tecavüz edilip rapor mu bekliyorsunuz kafamı gözümü yiyecem sinirden. Hala 'Türki... Devamını Gör

Belphegor

Çünkü haklısın. Bu ülkede doğruysan, haklıysan ya da mazlumsan suçlusun. Seni kayırmaları için cani, pedofil, katil, hırsız ya da dinci olman gerekiyor.

putumku

Ulan siz ortak misiniz bu sapıklarla! Kan sizin hiç vicdaniniz yok mu? Adalet nerede? Adalet nerede? Nerede lan bu adalet!

Viyol10sel

Ülkede en iyi korunan en kutsal insanlar hirsizlar, dolandiricilar, sahte haci hocalar ve sapıklar... AKP tarafindan özel koruma altindalar. partinin ismi d... Devamını Gör