Görüş Bildir
Haberler
Konuşulmayanları Konuşmak İsteyenlere: Kadın Hijyenini Korumak İçin 10 Temel İpucu

Konuşulmayanları Konuşmak İsteyenlere: Kadın Hijyenini Korumak İçin 10 Temel İpucu

Kendi hijyeninizi korumak için dikkat etmeniz gereken birkaç nokta var. Bu içerikte kadın hijyenini korumanın yolunu anlattık. Gelin birlikte kadın hijyeninin nasıl korunacağına bakalım...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kadınlarda genital hijyeni sağlamanın yolu düzenli vajinal temizlikten geçiyor.

Günlük olarak vajinal temizliği sağlamak şart. Bunun için ihtiyacınız olan tek şey su. Suya ek olarak vajinaya özel temizleyicileri de kullanabilirsiniz. Bu temizliği yaparken parfümlü ürünlerden uzak durmanız gerek.

2. Vajinal bölgenin temizliği yaparken dikkat etmeniz gereken bazı şeyler var.

Vajinal bölgeyi sadece dışarıdan temizlemeniz gerek. İç kısımlara su veya sabun asla sokmamalısınız. Çünkü su veya sabun, vajinanızın doğal dengesini bozabilir. Tuvaletten sonra da mutlaka önden arkaya doğru silmelisiniz.

3. Düzenli duş almak kişisel hijyenin en önemli şartı.

Vücut hijyeninizi korumanın yolu günlük duş almak. Duş alırken çok sıcak ve çok soğuk su ile almamaya özen göstermelisiniz. Kullandığınız ürünlerin kimyasal içeriğe sahip olmamasına da dikkat etmelisiniz!

4. Genital bölgenizin hijyenini sağlamak için temiz iç çamaşırı giymek önemli.

İç çamaşırında her zaman pamuklu olanları tercih etmeniz gerekiyor. Pamuklu kumaşlar hava akışını artırıp nemi emdiği için hijyeni sağlamak için şart. Dar veya sentetik çamaşırlar terlemeyi artırabiliyor.

5. Menstrüasyon dönemi çok dikkat edilmesi gereken bir dönem. Bu dönemde ped ve tamponlarınızı düzenli değiştirmeniz gerek.

5. Menstrüasyon dönemi çok dikkat edilmesi gereken bir dönem. Bu dönemde ped ve tamponlarınızı düzenli değiştirmeniz gerek.

Regl döneminiz boyunca kullandığınız ürünlerin kaliteli olmasına dikkat etmeniz gerekiyor. Bu dönemde sıklıkla kullandığınız ürünleri değiştirerek hijyeninizi sağlayabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Vücut sağlığı ve hijyeni bir bütün. Bu yüzden hijyeninizi sağlamanın yolu sağlıklı beslenmekten geçiyor.

Dengeli beslenme, vücudunuzun genel sağlığını etkilediği gibi vajinal sağlığını da etkiliyor. Hijyeninizi korumak için sağlıklı beslenmeniz ve bol su içmeniz öneriliyor.

7. İdrar yolu enfeksiyonlarına karşı çok dikkatli olmalısınız.

İdrar yolu enfeksiyonu oluşmaması için idrar yolunuzu çok iyi temizlemelisiniz. Cinsel ilişki sonrası da idrarı mutlaka yapmalısınız. Tuvaletiniz geldiğinde de asla bekletmemeniz gerek.

8. Hijyeninizi korumak için cinsel ilişki sonrası da dikkat etmeniz gerekenler var.

Öncelikle korunmasız ilişkiden kaçınmanız gerekiyor. Yine düzenli olarak kontrollerinize gitmelisiniz. Cinsel ilişki sonrası idrar yapmak da enfeksiyon riskini azaltıyor.

9. Hijyeni sağlamak bir bütün, vajinal hijyen için sadece genital bölgeyi temiz tutmak yetmez.

Genital bölgenizin hijyenini sağlamak için önce kişisel temizliklerinizi gerçekleştirmeniz gerek. Bunun için ellerinizi sık sık yıkamaya özen göstermelisiniz. Havlu, iç çamaşırı gibi kişisel eşyalarınızı da kimseyle paylaşmamalısınız.

10. Vajina temizliği doğru yapılmadığında vajinal enfeksiyonlar görülebiliyor.

Kaşıntı, yanma, kötü koku veya akıntı gibi belirtileri yakından takip etmelisiniz. Bu belirtilerden biri bile varsa hemen bir doktora görünmeniz gerek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın