Görüş Bildir
Haberler
Konserlerde, Festivallerde Akıllı Telefonunu Bir Türlü İndiremeyenlere Hatırlatmak İstediğimiz 13 Şey

Konserlerde, Festivallerde Akıllı Telefonunu Bir Türlü İndiremeyenlere Hatırlatmak İstediğimiz 13 Şey

diazepam
16.06.2015 - 14:51 Son Güncelleme: 16.06.2015 - 15:02

Hayatında en az bir konsere, bir müzik festivaline iştirak etmiş insanlar kimlerden bahsettiğimizi çok iyi anladı. Canlı performans sergileyen sanatçıyı, telefonlarının 5 inç’lik ekranından izlemeyi tercih eden hatıra düşkünlerine lafımız: çok yanlış yapıyorsunuz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İlk olarak çok şey kaçırıyorsunuz!

Belki hayatınızda tek bir defa eline geçecek şansı heba ediyorsunuz. Gözünüzün görebildiği kadar büyük izlemek varken kendinizi küçücük bir ekrana hapsediyorsunuz.

2. Üstelik sadece kendinizi değil, büyük resmi görmek isteyenleri de engelliyorsunuz.

Siz belki küçücük ekranınızdan izlemekten keyif alıyor olabilirsiniz, belki sizin dünyayı algılama biçiminiz 5 inç’lik ekran ile örtüşüyor ama oraya gelenlerin hepsi aynı görüşte değil. Havaya kaldırdığınız o eli kırmak isteyen birçok insan var arkanızda.

3. Kaydettiğiniz o videoyu maksimum 2 defa izleyeceğinizi biliyor musunuz?

Üstelik internette sizin kaydınızdan çok daha iyi kayıtlar olduğuna, hatta şarkının klibi bile olduğuna eminiz.

4. Ve dahi bir süre sonra yer açmak için sileceksiniz.

Telefonunun hafızası sonsuz değil biliyorsunuz, bir süre sonra başka anılara yer açmak için konseri heba ettiğiniz o videoyu sileceksiniz.

5. Arkadaşlarınız sizi bu video için takdir etmeyecek.

Çoğu arkadaşınız videonun ilk 5 saniyesine bakıp, “ha biliyorum, ben de gittim” deyip kafasını çevirecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Konsere, festivale gitmemiş arkadaşlarınız da sizden değil profesyonel kayıttan izlemeyi tercih edecek.

Sizin yaptığınız 1 şarkılık kayıt bu organizasyonu çok merak edenler için bile hiçbir anlam ifade etmeyecek. Zira er geç daha profesyonelce yapılmış eksiksiz bir kayıt internet ortamındaki yerini alacak.

7. Bunun bir kabalık olduğunu ne zaman anlayacaksınız?

Elinizi havaya kaldırıp, arkadaki insanların görüşlerini kapatarak, gece telefon ışığıyla dikkatleri çekerek yaptığınız bu eylem düpedüz kabalık. Konser, festival takip eden biri olarak bunu bilmemeniz sizce de tuhaf değil mi?

8. Konsere gittiğinizi kimseye ispat etmek zorunda değilsiniz.

Oraya keyifli vakit geçirmek için gidiyorsunuz, başkalarına orada bulunduğunuzu ispat edince kimse size madalya vermeyecek. Şimdi telefonunu usulca indir ve keyif almaya bak.

9. Konsere gelemeyenlere bu zevki yaşatmak senin sorumluluğun değil.

Senin sorumluluğun verdiğin paranın hakkını almak, eğlenmek, keyifli zaman geçirmek. Bırak konseri kaçıranlar kendi başlarının çaresine baksın, sana mı güvenip de gelmediler.

10. 53 like, 24 RT, 42 FAV…

Mutlu musun şimdi? Konsere, festivale gelmenin amacı sanal ortamda beğeni almak mıydı? Bunun için soyunmayı da deneyebilirsin, belki daha çok FAV, RT, vs. gelir, ne dersin?

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Hatıra için 30 saniye yeterli biliyorsun değil mi?

Hatıra olsun isteyebilirsin, herkes yapıyor ama konseri baştan sonra kaydetmek, her şarkıda telefonu havaya kaldırmak hatıranın ötesinde korsan kayda giriyor. 30 saniye hem seni üzmez, hem diğerlerini.

12. Akıllı telefonlar çıkmadan önce elinde kamerayla mı gidiyordun konserlere, festivallere?

Akıllı telefonların geçmişi çok eskiye dayanmıyor, mesela bundan 5-10 yıl önce ne yapıyordun sen? Elinde kamerayla mı gidiyorsun konserlere? Şimdi gittiği o konserlerde, festivallerde anın yok diye oturup ağlıyor musun? Yoksa aklında festivalin güzelliği mi kalmış veya izlediğin grubun performansı mı?

13. Son olarak…

Kimse size hiç fotoğraf çekmeyin, hiç kayıt yapmayın demiyor ama insaflı olun ve konserin, festivalin tadını çıkarmak isteyenlere saygılı olun. En önde yer kapıp tüm konseri telefonunuza kaydetmek her şeyden öte oraya gelmiş olan diğer insanlara saygısızlık. “Herkes kaydediyor!” diyebilirsiniz, işte sizden görüyorlar!!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
1
0
0
0
0
0