Görüş Bildir
Haberler
Kız Babalarının, Çocuklarını Daha İyi Anlayabilmek İçin Kesinlikle Bilmesi Gereken 15 Hayat Dersi

Kız Babalarının, Çocuklarını Daha İyi Anlayabilmek İçin Kesinlikle Bilmesi Gereken 15 Hayat Dersi

Rinascita
12.01.2020 - 08:45

Dört kız babası olan Justin Ricklefs kızlarıyla geçirdiği yılların sonunda babaların, hatta tüm ebeveynlerin bilmesi gereken bazı önemli noktaları bizimle paylaşıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sevilmek isterler.

1. Sevilmek isterler.

Onlara öğretebileceğiniz veya onlara alabileceğiniz şeylerden çok, onları sevmeniz onlar için önemlidir. Yeri geldiğinde sizi yarı yolda bırakacak, büyük hatalar yaparak belkide bir kaç yıl boyunca sizden uzaklaşacak. Ama her şeye rağmen onu sevdiğinizden şüphe duymadığından emin olun. Her fırsatta ona onu ne kadar çok sevdiğinizi gösterin.

2. Gelecekteki seçimlerini etkileyeceksiniz.

2. Gelecekteki seçimlerini etkileyeceksiniz.

Biraz ürpertici gibi gelse de gelecekte yapacağı eş seçimine kadar sizden etkileniyorlar. Küçük kızım 10'lu yaşlarında onunla evlenmemi istedi. İşin zor yanıysa zaten dünyanın en güzel kadınıyla evli olduğumu ona anlatmam olmuştur sanırım.

3. Onların müziğinden keyif alın.

3. Onların müziğinden keyif alın.

Onlarla beraber yolculuk ettiğimizde bizi arabada çıldırırken görebilirsiniz. Radyoda kayıtlı frekanslar arasında bana ait tek bir kanal bile olmasa da, bu noktada Taylor Swift’i sevmeye başladığımı itiraf etmem gerekebilir. Onları aydınlatan her şey beni de aydınlatıyor.

4. Annesine nasıl davrandığınızı sürekli izliyor olacak.

4. Annesine nasıl davrandığınızı sürekli izliyor olacak.

Eğer bu liste içerisinden alabileceğiniz bir tane öğreti olacaksa o kesinlikle bu madde olmalıdır. Kızınız için yapabileceğiniz en iyi şey, annesini doğru bir şekilde sevebilmektir. Eşimle yaşadığım problemler ile kızlarımın yaşadığı hayat sorunları benzer dönemlere denk gelmiştir, inanın bu bir tesadüf değil. Eşinize saygı duymayı, onu randevulara, yolculuklara çıkarmayı unutmayın. Biraz garip görünse de çocuklarınıza sevdiğiniz kadının daha büyük öncelik olduğunu onlara gösterin.

5. Büyüdükçe geriye çekilmeyin.

5. Büyüdükçe geriye çekilmeyin.

En büyük kızımız  11 yaşına bastı ve henüz ateşli ergenlik yılları başlamış değil ama bütün bunları sabırsızlıkla bekliyorum.  Babalar bu yollarda geri çekilmeyi tercih ederler ve bu benim üzülmeme sebep olan bir olgu. 5 yaşında onlara nasıl davrandıysanız, yaşadıkları değişim dönemlerinde de aynı şekilde sizi yanlarında bekliyorlar. Yaşadıkları şeyler bize garip gelebilir ancak fiziksel ve ruhsal olarak değişmeye başladıklarında ortadan kaybolmayın..

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ona gerçek bir şınav nasıl çekilir gösterin.

6. Ona gerçek bir şınav nasıl çekilir gösterin.

Evimizde sağlık ve kişisel gelişim çok önemli iki konular ve kızlarım asla pısırık tipler değil. Gerçek bir şınav nasıl çekilir bunu biliyorlar, sağlam bir şekilde spor yapıyorlar. İzin verin yaşadıkları her bir sene de kendilerine güvenleri gelişmeye devam etsin

7. Hatıralar yaratın.

7. Hatıralar yaratın.

Bir keresinde bir arkadaşım bana evdeki görevimin “Anı yaratma üstadı” olduğunu söylemişti. Bu marazi bir şey olsa da bu dünyada en fazla 50 yıl daha olacağım ve bu tonlarca zaman anlamına gelmiyor. Bu sebeple onlarla biriktirebildiğim kadar anı biriktirmeye çalışıyorum. Aile geziler, film geceleri, cuma eğlenceleri, cumartesi kahvaltıları, pazar yürüyüşleri... Kızınızın duygusal günlüğünü babasıyla yaşadığı anılarla doldurun, bu ona ilerde çok iyi gelecek.

8. Her şeyin onunla ilgili olmadığını ona öğretin.

8. Her şeyin onunla ilgili olmadığını ona öğretin.

Evrenin kendi etrafımızda dönmediğini fark ettiğimizde inanılmaz şeyler gerçekleşir. Bunu kızlarımıza tabi zorla kabul ettirmiyoruz ancak onlara hayatın, kendimizi verdiğimizde en iyi şekilde yaşandığını göstermeye çalışıyoruz. Başkalarına hizmet etmek, sonuna kadar gitmek ve her zaman haklı olmak zorunda olmamak…

9. Onun özel günlerinden ortaya çıkın.

9. Onun özel günlerinden ortaya çıkın.

Genç babalar olarak hepimiz kariyer basamaklarını tırmanıyor olabiliriz. Bu her seferinde orada olamamanız anlamına gelebilir. yine de her fırsatta bunu yapın ve bir dans resitalinde onu izlerken telefonundan futbol maçı izleyen o adam olmayın. Yanımdaki adamdan daha az futbol sevdiğimi söyleyemem ama onu en içten heyecanla alkışlamak bambaşka bir duygu.

10. Orada olmak, orada olabilmek anlamına gelmeyebilir.

10. Orada olmak, orada olabilmek anlamına gelmeyebilir.

Bunu sık sık yaptığımdan dolayı açıkça suçluyum. Çünkü bir yerde bulunmak, tam olarak orada olmak anlamına gelmiyor. Özellikle de hızlı bilgi ve reklam çağında, işten eve geldiğinizde telefonunuzu bir köşeye bırakın, artık kızınız sizin Twitter akışınız veya mailleriniz hakkında düşünmek zorunda kalmasın. Ona zaman ayırın ve emin olun sizle geçirdiği zamana verdiği değer artacak ve sizle olmak isteyecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Saçlarını yapmaktan erinmeyin.

11. Saçlarını yapmaktan erinmeyin.

Eşim 100 seferin 99'unda bu işi yapmak için orada olacak biliyorum. Ancak değinmek istediğim nokta onlara babalarının bir at kuyruğu yapma üstadı olduğunu gösterin. Tırnaklarına oje sürülmesi gerekiyorsa bunu bir şampiyon gibi yapın ve onları bir erkeğin nasıl centilmen olabileceğini gösterin.

12. Onunla gezmeye çıkın.

12. Onunla gezmeye çıkın.

Keşke bunu doğru bir şekilde yapabildiğimi söylesem. Ama bir kaç ayda yapılan bir sefer hiç yapılmayan bir randevudan iyidir diye düşünüyorum. Onunla bunu yapmak bir erkeğin bir kadına nasıl davranması gerektiğini ona göstermenizi sağlar. Bana geri kafalı diyebilirsiniz ama onunla her dışarı çıktığımızda kapıları ona açar, hesabı öder, gözlerinin içerisine bakar ve ona ne kadar değerli olduğunu gösteririm. Tonlarca para harcamanıza gerek yok. örneğin küçük bir bisiklet gezisi, dondurmacıya yapılan bir yürüyüş bile amaç barındırdığı sürece gerçek bir randevudur.

13. İç güzelliği fiziksel yansımasından daha önemli.

13. İç güzelliği fiziksel yansımasından daha önemli.

Tahmin et ne oluyor dostum? Kızına, dış görünüş yerine içinde var olan şeyin onu hayatta daha ileri götüreceğini göstermen gerekli.

14. Görmezden gelmeyin.

14. Görmezden gelmeyin.

Kenny Chesney haklıydı. “Seni babacığım diye çağırıyor dostum, bunu görmezden gelme. Zaman hızlıca akıp gider.”

15. Beni affedebilir misin?

15. Beni affedebilir misin?

Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum ve siz de öyle. Fakat işleri birbirine karıştırdığımda, onun duyguların incittiğimde ve söylediklerim hareketlerimden daha fazla ön plana çıktığında ondan özür dilemeyi öğreniyorum. Basit bir özürden bahsetmiyorum, onun affına sığınarak hata yapabileceğini ona göstermek. Onun seviyesine inerek, her şeyi bilemeyeceğinizi ona göstermek ona olabileceğiniz en iyi baba modelidir. Emin olun sizi yaptığınız bir şey için affedecektir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
166
91
27
6
4
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hermione Granger

yazan maddeler erkek cocugu ve baba ılıskısı ıcınde gecerlı.. cocukları kız erkek dıe ayırıp durmayın. evlat evlattır kız olsun erkek olsun hem anasından hem... Devamını Gör

vemrv

Olur mu kız evlat onedio için apayrı bir durum her özel an kız çocuklarıyla yaşanır erkeklerde işte öylesine dünyaya gelmiş canlılardır!!!Erkek çocuklarda na... Devamını Gör

doask

o çook anlayışlı baba modeli yurtdışında oluyor arkadaşlar bunu kabullenelim bence artık

Sigurd

En büyük hayalim :)