Görüş Bildir
Haberler
Kış Depresyonu Nedir?

Kış Depresyonu Nedir?

pijama
08.10.2014 - 15:40 Son Güncelleme: 08.10.2014 - 16:11

Kış Depresyonu Nedir?

Uzun kışlar, insan bazen hiç bitmeyecek ve yaz gelmeyecek sanır. Uzadıkça uzar. Bazen insan güneşe hasret kalır. Böyle durumlarda insanlarda bir hareketsizlik ve melankoliklik baş gösterir. Eğer birde işler ters gidiyorsa. İşsizseniz, evde zamanınızı geçirmek zorunda kalıyorsanız, ekonomik sorunlar vs varsa durum çok daha vahim bir hal alır.

Kışın o kalın kumaşları ve örgü kıyafetleri çoğu zaman insan onları giyip sokağa çıkmak bile istemez. Onun yerine evde oturmak ve sürekli yemek yiyerek zaman geçirmek ister. Buda hareketsizlik ve aşırı beslenmenin sonucu olarak alınan fazla kilolarla bedenimize geri dönüş yapar. İnsanların kış aylarında aldıkları kilolarda depresyona yol açar.

Kış depresyonu tamamen mevsimsel olarak yaşanan ve kış aylarında ortaya çıkan bir ruhsal çöküntü halidir. Çoğu zaman bu rahatsızlık tedavi edilmeden düzelmez ve kişide daha büyük psikolojik sorunlara yol açabilir.

Kış depresyonu nda en çok dikkat çekici olan özellik kişinin kendini toplumdan soyutlamasıdır. Yani arkadaşlarını onu davet etse de katılması gereken özel toplantılar olsa da katılmak istemez. İlk evrelerde başından atmaya çalışırken, ilerleyen evrelerde artık kimseyi umursamaz. Davetlere icabet etmediği gibi bir nedende ileri sürmez. Toplumdan kendini tamamen soyutlar ve eve kapatır. Hiç güneş görmediği için rengi solar, kuaföre gitmediği için bakımsız, sararmış, solmuş bir görüntüye bürünür. Sürekli uyumak ister. İlk zamanlar çok yemek yiyerek aldığı kilolar artık onu üzmektedir ve diyet yapmak yerine hayata küser. Yemek yemeye kapatır kendisiniz. Bu saatten sonrada iştahsızlık baş gösterir. Yemek yemez, sürekli yatar, halsizdir, yorgundur ve buna benzer pek çok ruhsal sorun yaşamaktadır. Bu duruma gelmiş bir hastanın acil olarak doktora götürülmesi gerekmektedir. Mevsimsel bir depresyonun sonucu aksi takdirde intihara kadar varabilir.

Bir önceki yazımız olan Şalgam Suyunun İnanılmaz Faydaları başlıklı konumuzda sağlık, şalgam suyu ve yararları ve şalgam suyunun faydaları hakkında bilgiler verilmektedir.

Kaynak: http://www.gripijama.com/kis-depresyo...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın