Görüş Bildir
Haberler
Kış Aylarında Vücudunun Serotonin Salgılayıp Duygusal Yönden İyi Hissetmeni Sağlayacak 9 Aktivite

Kış Aylarında Vücudunun Serotonin Salgılayıp Duygusal Yönden İyi Hissetmeni Sağlayacak 9 Aktivite

Lisa Campton
23.12.2022 - 10:02

Kış aylarında havanın da kapalı olmasından dolayı kendimizi yorgun hissedebiliyoruz. Bundan kurtulmak ve daha iyi hissedebilmek için aktivite yapmak şart! İşte kış aylarında bol bol serotonin salgılayıp kendini daha zinde hissedeceğin aktiviteler...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Yürüyüş yapmak.

'Bu soğukta nasıl dışarı çıkabilirim ki?' diyebilirsin. Ancak yapacağın yürüyüşler seni fazlasıyla motive edecek. Çalışma ve uygunluk durumuna göre ister sabah ister akşam en az 45 dakika olmak koşuluyla yapacağın yürüyüşler ile çok daha sağlıklı bir ruh haline bürüneceksin. Belki sahil, belki park... Seçim sana kalmış. Unutma ki kulaklığını takıp yaptığın yürüyüş üzerinde bir terapi etkisi bırakacak.

2. Şömine veya ateş başında vakit geçirmek.

Eğer evinde şömine varsa değmeyin keyfine! Ateşin verdiği huzuru başka şeyde zor bulursun zira. Evinde böyle bir imkanın yoksa da kamp veya daha huzurlu bir bölgeye gidip bunu gerçekleştirebilirsin. Bırakın hayal gücün ateşin başında akıp gitsin...

3. Termal otellerde yapılan hafta sonu tatilleri.

3. Termal otellerde yapılan hafta sonu tatilleri.

Hafta sonlarını değerlendirmek için termal otelleri deneyebilirsin. Yaşadığın lokasyona yakın yerleri tercih edersen zamandan da tasarruf edebilirsin. Vücudun sıcak ve kaliteli suyun altında eriyip gidecek. Yeni bir haftaya mükemmel bir başlangıç yapabilirsin böylece.

4. Kış manzarası fotoğrafları çekmek.

Kış mevsiminden keyif almayı bir de bu şekilde dene! Mevsim dolayısıyla şahane kareler yakalayabilme imkanı var. Bol bol manzara fotoğrafı çekerek kendini çok daha iyi hissedebilirsin.

5. Buz pateni pistinde vakit geçirmek.

Mutlaka bulunduğun yere yakın bir buz pisti vardır. Hem büyüleyici hem de oldukça efor sağlanan güzel bir spor bu. Bir buz pistine gidip kendini anın kollarına bırak!

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Daha önce kış mevsiminde gitmediğiniz yerlere seyahat etmek.

6. Daha önce kış mevsiminde gitmediğiniz yerlere seyahat etmek.

'Eeee ben buraya daha önce gittim ki!' demene gerek yok. Gitmiş olabilirsin kabul ancak kış ayrı yaz ayrı. Çoğu yer kış mevsiminde ayrı bir atmosfere bürünüyor. Buralara seyahat ederek kendine enerji depolayabilir yeni insanlarla tanışarak vaktini de verimli geçirebilirsin.

7. Trekking yapmak.

Kapasitene uygun olarak planladığın bir trekking turuna çıkmalısın. Tıpkı yürüyüş yapmak gibi vücudunun zinde kalmasını sağlayacaktır. Trekking için ekipmanlarını da mutlaka doğru şekilde ayarlamalısın. Doğanın verdiği enerji sana bambaşka kapılar açabilir.

8. Kış kampına gitmek.

8. Kış kampına gitmek.

Kamp yapmak başlı başına bir keyifken bunu kışın yapıyorsan çok daha büyüleyiciyi bir zaman geçirebilirsin. Kar örtüsünün kapladığı bir alanda ateşin başında doğayla baş başa kalarak sessizliği dinleyebilirsin.

9. Kitap - kahve- battaniye üçlüsünün keyfini çıkarmak.

9. Kitap - kahve- battaniye üçlüsünün keyfini çıkarmak.

Her zaman hareket etmek zorunda değilsin. Soğuk havalarda battaniyen, kahven ve kitabınla harika vakit geçirebilirsin. Bazen sessizlik de önemlidir. Kendine ayırdığın bu vakit çok iyi hissetmenizi sağlayacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
7
5
3
1
1
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın