Görüş Bildir
Haberler
Kırbaç Cezasına Çarptırılan Suudi Blogger Şimdi de İdam Tehlikesiyle Karşı Karşıya

Kırbaç Cezasına Çarptırılan Suudi Blogger Şimdi de İdam Tehlikesiyle Karşı Karşıya

ATKN
01.03.2015 - 18:29

Suudi Arabistan’da ‘İslam’ı aşağılamak’ suçlamasıyla 10 yıl hapis ve 1000 kırbaç cezasına çarptırılan blog yazarı ve insan hakları aktivisti Raif Bedevi, yeniden yargılanma sürecinde şimdi de idam cezası tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Independent’a konuşan Bedevi’nin eşi Ensaf Haydar, ülkedeki din adamlarını eleştirdiği için hapse atılan Bedevi’nin yeniden yargılanma süreciyle ilgili son gelişmeleri aktardı. Suudi Arabistan Krallığı’ndaki yetkili bir kaynağın kendisine ‘tehlikeli bir bilgi‘ verdiğini söyleyen Haydar, eşinin yine suçlu bulunması halinde bu kez idam edileceğini öğrendiğini kaydetti.

Bedevi’nin ailesi, Suudi Arabistan üzerinde kurulacak uluslararası baskıyla bloggerın cezasının düşürülebileceği ve hayatının kurtarılabileceğini ifade etti.

Bir kez kırbaçlandı

Raif Bedevi, blogunda İslam’la ilgili yaptığı yorumlar nedeniyle 10 yıl hapis, 1000 kırbaç ve 1 milyon Suudi Arabistan Riyali (yaklaşık 555 bin TL) para cezası almıştı. 2012’den bu yana hapiste olan Bedevi’ye verilen bu cezanın 50 kırbaçlık bölümü, ilk kez 8 Ocak tarihinde Cidde’de kamuya açık bir alanda infaz edilmişti.

Ancak daha sonra doktor raporuyla Bedevi’nin ‘kırbaçlanmaya hazır olmadığı’ belirtilmiş, insan hakları örgütlerinin de çağrılarıyla Bedevi’nin yeniden yargılnaması kararı çıkmıştı.

Diken

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0