Görüş Bildir
Haberler
Kimse Nerede Olduklarını Bilmiyor: Emniyet ve Jandarma Envanterindeki 100 Binden Fazla Silah 'Kayıp'

etiket Kimse Nerede Olduklarını Bilmiyor: Emniyet ve Jandarma Envanterindeki 100 Binden Fazla Silah 'Kayıp'

Türkiye'de son birkaç gündür 'kayıp silahlar' tartışması yaşanıyor. Emniyet ve jandarmanın envanterinde kayıtlı olmasına rağmen ortada olmayan 100 binden fazla silahın nerede olduğu sorgulanıyor.  

İçeriğin Devamı Aşağıda

15 Temmuz'da darbecilerden ele geçirilen silahlar / AA

'Kayıp silahlar' konusu, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in 15 Temmuz sonrası İstanbul'da silah dağıtıldığına yönelik iddiaları sonrası yeniden gündeme geldi.

Peker, Soylu'yu merkeze alarak bir takım 'kayıp silah' iddiaları ortaya attı. Peker'in iddiaları için 👇

"Kayıp silah sayısı 15 Temmuz sonrası 7,5 kat arttı"

"Kayıp silah sayısı 15 Temmuz sonrası 7,5 kat arttı"

Peker'in iddiaları sonrası Twitter hesabından konuyla ilgili paylaşım yapan CHP eski milletvekili Mehmet Tüm, Türkiye'de 2014'te 14 bin silah kayıpken, bu sayının 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tam 7,5 kat arttığını ve 107 bine ulaştığını söyledi.

Tüm, 'Bu korkunç artış, dünyanın neresine giderseniz gidin, acilen soruşturulması gereken bir konudur. Peki bizde bu konu araştırıldı mı? Hayır!' ifadelerini kullandı.

Tüm'ün açıklamaları şu şekilde 👇

Tüm'ün açıklamaları şu şekilde 👇

1) Sedat Peker'in 15 Temmuz'da birtakım sivil milislere dağıtılan silahlarla ilgili açıklamasını yabana atmayın. Ben, bu konuyu milletvekili olduğum dönemde defalarca gündeme getirdim, araştırdım, tüm resmi mercilere başvurdum.

2) Türkiye'de 2014'te 14 bin silah kayıpken, bu sayı 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tam 7,5 kat artmış ve 107 bine ulaşmıştır. Bu korkunç artış, dünyanın neresine giderseniz gidin, acilen soruşturulması gereken bir konudur. Peki bizde bu konu araştırıldı mı: Hayır!

3) İçişleri Bakanlığına defalarca sormama rağmen, üstü kapalı ve geçiştirici yanıtlar verildi. 15 Temmuz'da dağıtıllan bu silahlarla ne yazık ki onlarca cinayet işlendi. Sedat Peker'in anlattıklarına bakınca o gün dile getirdiğimiz iddiaların doğruluğu da teyit edilmiş oluyor

4) Burada muhalefete büyük görev düşüyor. En başta bu kayıp silahların akibeti araştırılmalı, acilen Meclis'te bir komisyon kurulmalı ve Cumhuriyet savcıları harekete geçmelidir. Silahlanmaya karşı toplumsal farkındalık da artırılmalı ve bu yönde çalışmalar yapılmalıdır

5) Bu konuyu araştırmaya devam edeceğiz. Sedat Peker'in bu iddiaları araştırılmazsa gelecek açısından çok büyük felaketler yaşanabilir. Acil önlem şart!

"20 tugayı donatacak silah kayıp, çok vahim" 📹

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
201
94
36
13
6
4
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
TİRYAKİ

Çok merak edenlere nerede olduklarını söyleyeyim : bir kısmı at gözlüğü takmış ak koyunlarda bir kısmı ise tasması tarikat şeyhlerinin elinde olan kafasızlar... Devamını Gör

Yunus Emre Can

Bizim aile chp'ye oy veren 50 kişiyi rahat götürür listesi var demişti bir cahil kadın. O kadın gibisinin evlerindedir o silahlar.Gerçekten çok ürkütücü bir ... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

suriyede çocuk askerlere dağıtmışızdır bi kısmını, bi kısmı da ülkemizin gençleri islamcı ve milliyetçi teröristleri olan akp mhp üyelerindedir.