Görüş Bildir
Haberler
Kilo Vermek İçin Doya Doya Yemek Yemek mi? İşte Size Sıfır Kalorili Bir Noodle: Shirataki!

Kilo Vermek İçin Doya Doya Yemek Yemek mi? İşte Size Sıfır Kalorili Bir Noodle: Shirataki!

Hem sağlığınıza sağlık katmak hem de zayıflamak için yeni yeni popüler olmaya başlayan bu noodle hakkındaki gerçekleri öğrenince hemen denemek isteyeceksiniz. İlk başta jelimsi tabakasıyla farklı bir his verse de yedikçe alışabilirsiniz. Bu ürünü uzmana danışarak beslenmenize ekleyebilirsiniz.

Kaynak: 1, 2

Bugün, Türkiye'de de shirataki noodle'ı giderek popüler hale gelmeye başlıyor.

Bugün, Türkiye'de de shirataki noodle'ı giderek popüler hale gelmeye başlıyor.

Aynı zamanda konjac noodle olarak da bilinen shirataki noodle, son zamanlarda popülaritesini arttıran neredeyse karbonhidratsız ve kalorisiz bir makarna türü.

Özellikle zayıflamak isteyenler şimdi geleneksel makarnalar yerine düşük karbonhidratlı, düşük kalorili bir alternatif olarak bu ürünü kullanıyor.

Noodle, cam benzeri bir görünümle yarı saydamdır ve genellikle tatsızdır, birlikte pişirildikleri ürünlerin tatlarını emerler.

En sevdiğiniz makarnaları günaha girmeden yiyebileceğinizi düşünün.

Tabii ki muhteşem olur!

Genellikle açıklamalar sıfır kalorili olduğunu söylese de kalorisiz olmadığını savunanlar da var fakat kaloriye sahip olsalar dahi normal bir makarnada alınan kalorinin 10 kat daha azını kapsadığına emin olabilirsiniz.

Katojenik diyet yapıyor fakat o güzel makarnaları, noodleları gördüğünüzde içinizden bir parça kopuyor gibi oluyorsa, bu ürün tam size göre!

Bu düşük karbonhidratlı noodle, diyetinize yasaklı besinler sokmadan devam edebilmenizde size yardımcı olur ve sağlığınızın birçok yönü üzerinde güçlü bir etkiye sahip olabilir.

Shirataki noodle, yüzyıllardır tıbbi özellikleriyle iyi bilinen bir bitki olan konjaktan yapılır.

Shirataki noodle, yüzyıllardır tıbbi özellikleriyle iyi bilinen bir bitki olan konjaktan yapılır.

Konjak, tarihte geleneksel Çin tıbbında temel bir madde olarak kullanılmıştır. Japonya'da, popülerlik kazanmış ve 1800'lerde talebin artmasına neden olmuştur.

Konjak kökünden gelen bir tür lif olan glucomannan bu noodle'ın baş kahramanı.

Konjak kökünden gelen bir tür lif olan glucomannan bu noodle'ın baş kahramanı.

Bazı yerlerde, şeytanın dili veya konnyaku patatesi olarak bilinen Konjac, Doğu Asya'ya özgü bir bitki türüdür.

Kan şekeri seviyesini ve kolesterolü düşürmekten bağırsak sağlığını iyileştirmeye kadar bu noodlelar ciddi derecede sağlıkla ilgili bazı yararlar sağlarlar.

Ayrıca, tok kalmanıza ve hatta açlığı uyaran belirli hormon düzeylerini azaltmanızı sağlayarak belinizi inceltmeye yardımcı olabilirler.

Konjac kökü, meyve jölesi aperatifleri ve şekerlemelerinde de yaygın olarak kullanılan bir madde.

Tabii ki bu içeriklerinde bulundurdukları farklı maddelerden dolayı istediğiniz kadar meyve jölesi ve şekerleme yiyebileceğiniz anlamına gelmiyor!

Ayrıca, jelatine bir vegan alternatif olarak, gıdalara kalınlık katmak için kullanılabilir ve hatta bazı zayıflama haplarına eklenir.

Ayrıca, jelatine bir vegan alternatif olarak, gıdalara kalınlık katmak için kullanılabilir ve hatta bazı zayıflama haplarına eklenir.

Bitkisel bir ürün olduğundan ötürü vegan tariflerinde de sıkça kullanılabiliyor.

"Beyaz Şelale" olarak isimlendirilen bu mükemmel besin özenli bir üretim aşamasından geçirilip paketleniyor.

Glucomannan lifle su karıştırılır ve şeklini koruması için az miktarda limon suyu eklenerek yapılır. Daha sonra kaynatılır ve noodle şekli verilir.

K:Manufacture processing of Konjac Noodles-NatureFlo Ingredients

Shirataki noodle'ın yüzde 97'si su ve yüzde 3'ü glucomannan lifi içerir.

Bu nedenle, karbonhidrat içermez ve kalorisizdir. Ayrıca glukozan lifi tarafından sağlanan faydaların birçoğunu sağlarlar ve bu da beslenmenize mükemmel derecede katkı sağlar.

Gelelim shiratakinin faydalarınaaaa

Kilo vermede etkili olduğunu sıfır kalorili olmasıyla kesin olarak ilişkilendirebiliriz sanırız!

İçeriğindeki sadece su ve lif içeriği mükemmel bir diyet ürünü. Uluslararası Obezite Dergisi'nde yayınlanan bir çalışma, günde sadece bir gram glucomannan lifi tüketiminin diyet veya aktivitede herhangi bir değişiklik olmaksızın 20 obez hastada sekiz hafta boyunca ortalama 5,5 kiloluk kilo kaybı sağladığını gösterdi. Tabii öyle bol yağlı soslarla olacak iş değil! Kilo kaybınızı optimize etmek için shirataki noodle'ınızı sebzeler veya hafif soslar gibi sağlıklı malzemelerle eşleştirdiğinizden emin olun.

Kan şekerini düşürebilir.

Kan şekerini düşürebilir.

Lif, normal kan şekeri seviyelerini koruyabilen ve tehlikeli çarpıntıları önleyebilen, kan dolaşımında şekerin emilimini yavaşlatmaya yardımcı olur. Bangkok'taki Mahidol Üniversitesi'nde yapılan bir çalışma, glikoz yükünden önce glucomannan lifini almanın kan şekeri seviyelerini bazı yöntemlere kıyasla önemli ölçüde düşürdüğünü buldu.

İstikrarlı bir sindirim.

Shirataki noodle'ın iki ana bileşeni olan su ve lif, kabızlığı azaltmaya ve düzenliliğini arttırmaya yardımcı olabilir. Su dışkıyı yumuşatmaya yardımcı olur, bu sayede geçişi kolaylaştırır böylece zorlanma ve kabızlığı önler.

Kolesterole birebir.

Kolesterole birebir.

Kolesterol, arterlerin duvarlarında birikebilen, kan damarlarının daralmasına ve kalbin vücudun her tarafındaki kanı pompalamak için daha fazla çalışmaya zorlayan bir mumsu maddedir. Yüksek kolesterol, koroner kalp hastalığının önemli bir risk faktörüdür ve beslenmenizde değişiklikler yapmak, kolesterol seviyelerini kontrol altında tutmanın en iyi yoludur.

Ve daha bir sürü şey!

Kendi bünyenize ne kadar fayda sağlayabileceğini öğrenmek için uzmana başvurabilirsiniz.

Shiratataki ile kendinize mükemmel makarnalar hazırlayabilirsiniz!

Shiratataki ile kendinize mükemmel makarnalar hazırlayabilirsiniz!

Tamam tamam kabul edelim ki tam bir makarna yerine geçmiyor fakat yapacağınız soslarla lezzetlendirmek sizin elinizde! Özel bir sos tarifine de ihtiyacınız yok. Makarnalarda kullandığınız her sosu kullanabilirsiniz. Ama özellikle suda bir müddet bekledikten sonra tavukla veya etle birlikte tüketilmesinin çok daha iyi lezzet verdiği söyleniyor.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
46
28
12
3
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
doloreshaze

Oooo kanserojen miss

Friends

görsel olarak korkunç görünüyor solucan gibi

ysmn

bu japonlar herşeyi haşlayarak tüketiyor ne kadar böcek falan yeseler de adamlar sağlıklı besleniyor az kalorili ve çok besleyici besinler alıyor .

TC Sıla Çil

japonlar böcek yemiyor yalnız. her gördüğünüz asyalıyı "böcek yiyor" olarak tanımlamaktan vazgeçin.