Görüş Bildir
Haberler
Kılıçdaroğlu'na "Geri Zekalı" Diyen İsim Büyükelçi Olarak Atandı

Kılıçdaroğlu'na "Geri Zekalı" Diyen İsim Büyükelçi Olarak Atandı

Emre Ordu
22.07.2023 - 11:31 Son Güncelleme: 22.07.2023 - 11:39

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na 'alçak, geri zekalı' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başdanışmanı Mücahit Küçükyılmaz, Cezayir'e büyükelçi olarak atandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu 'alçak, gerizekalı' diyerek hedef alan ve hakkında 'hakaret' davası açılan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başdanışmanı Mücahit Küçükyılmaz, büyükelçi olarak atandı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla bazı büyükelçilerin atanmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başdanışmanı Mücahit Küçükyılmaz, Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti'ne büyükelçi olarak atandı.

Ne olmuştu?

Mücahit Küçükyılmaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Özgür Suriye Ordusu'nu eleştiren sözlerini alıntılayarak, 29 Ocak 2018'de Twitter hesabından paylaşımda bulunmuştu. Küçükyılmaz, 'Fazla söze gerek yok. Popülizmin, demagojinin, ikiyüzlülüğün CHP liderinden neşet eden en alçak ve geri zekalıca halini aşağıdaki satırlarda bulabilirsiniz!' demişti.

Küçükyılmaz hakkında 'Kamu görevlisine görevinden dolayı sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle alenen hakaret etme' suçundan dava açılmıştı.

Mahkeme, suçun yasal unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle Küçükyılmaz'ın beraatine karar vermişti.

Küçükyılmaz'ın yargılandığı davanın dosyasına giren belgelerden basit yaralama ve tehdit suçlarından sabıkalı olduğu da ortaya çıkmıştı.

DW Türkçe muhabiri Alican Uludağ, yerel mahkemenin verdiği beraat kararının istinaf tarafından kaldırıldığını, Küçükyılmaz'ın 7 bin 80 TL adli para cezasına çarptırıldığını ve dosyanın şu anda Yargıtay'da olduğunu aktarmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
60
40
22
12
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Hakaret et terfi al…Rezil bir dünya anlayışları var..

mert aksoy

Adam doğru konuşmuş ve atanmış tebrik eder başarılar dilerim

Pasif Kullanıcı

doğru mu söylemiş, gerçekten düşünerek yazmıyorsunuz mk "Küçükyılmaz'ın yargılandığı davanın dosyasına giren belgelerden basit yaralama ve tehdit suçlarından... Devamını Gör

Bozkurt

AKP'de tavandan tabana bir tane bile nitelikli ve entelektüel insan bulunmadığına bir başka kanıt.