Görüş Bildir
Haberler
Kılıçdaroğlu: 'Ayasofya'nın İbadete Açılmasına İtiraz Etmeyiz'

Kılıçdaroğlu: 'Ayasofya'nın İbadete Açılmasına İtiraz Etmeyiz'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ayasofya'nın Cumhurbaşkanı kararıyla yeniden ibadete açılabileceğini belirterek, böyle bir karar alınması durumunda itiraz etmeyeceklerini söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,Independent Türkçe'den Benan Kepsutlu'nun sorularını yanıtladı.Kepsutlu, Ayasofya ile ilgili 'Danıştay'ın kararı gündemde. Çok tartışıldı, konuşuldu. Bir taraftan Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun açıklaması var, bir taraftan Putin'in açıklamaları var gibi. Ayasofya cami olursa neye çözüm olur? Olmazsa nasıl bir sorun yaratır?' sorusunu yöneltti. 

Ayasofya'nın bir bölümünde ibadet yapılabildiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, Yani oranın da bir görevli imamı var zaten. Yani ibadet yapılıyor, tümüyle ibadete kapalı bir alan değil aslında. Ayasofya tabi bir dünya kültür mirası aynı zamanda, öyle kabul etmek lazım. Bu iç siyasette zaman zaman kullanılıyor. “İşte cami yapalım, ibadete açalım” diye kullanılıyor. Biz inanç merkezlerinin iç siyasete malzeme edilmesini doğru bulmuyoruz' dedi.

"CHP itiraz eder diye düşünmesin"

"CHP itiraz eder diye düşünmesin"

İnanç merkezlerinin iç siyasete malzeme edilmesini doğru bulmadıklarını ifaden Kılıçdaropğlu, 'İktidar, “Ben Ayasofya’yı ibadete açıyorum” diyorsa kararname elinde. Erdoğan oturur, bir kararname yazar, resmi gazetede yazılır, ibadete açılır, müze olmaktan çıkar. Bu kadar basit.

Şimdi bu olayı büyütüp bu olayı Türkiye’nin, dünyanın gündemine getirmenin hiçbir mantığı yok. Sen eğer bunu kullanıyorsan siyaseten, “Bunu ben açtığımda takdirde, cami olarak açtığım takdirde oyum artacaktır” diyorsan ve hedefi böyle koyup, “Acaba ben bunu söylediğimde CHP bana itiraz eder de ben de buradan oy devşiririm” diye düşünüyorsa, hayır bunu düşünmesin. Otursun, hemen kararnameyi imzalasın. Resmi gazetede ilan etsin. Ayasofya’yı da ibadete açsın' ifadelerini kullandı.

"Bir kararname müze yapmış, bir diğeriyle cami yapılabilir"

"Bir kararname müze yapmış, bir diğeriyle cami yapılabilir"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

Ben, “Ayasofya evet, Türkiye Cumhuriyeti toprakları üzerinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından korunmaktadır, tamiri onarımı yapılmaktadır. Şimdi halkın büyük bir kesimi ibadete açılmasını istemektedir. Biz de ibadete açtık.” Bir kararnamede. Bir kararnamede müze yapılmış, bir başka kararnamede de cami olarak açılabilir.

Danıştay kararı iki hafta içinde açıklanacak

Danıştay Ayasofya'yı müzeye dönüştüren 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararının iptali için açılan davada perşembe günü kararını verdi. Kararın iki hafta içinde açıklanması bekleniyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
78
39
16
8
7
7
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Son Mühendis

CHP itiraz eder diye bekleniyordu, buradan da bir algı bir siyaset malzemesi çıkar diye düşünüldü lakin CHP daha akıllıca davrandı. :)

Balkan Türkleri

Camilerde vakit namazlarda 4-5 tane ihtiyar namaz kılıyor sadece.Yüzlerce binlerce yeni cami açılıyor.Ayasofya'da açılsın ne fark edecek ? Zorla dindarlaştır... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

21 yaşındayım 15 yaşından itibaren Deizm e inanıyorum. çok doğru bir karar vermişsiniz. dini kullandıkça dahada soğutuyorlar asla ve asla bir daha hiçbir din... Devamını Gör

Metin çelik

Chp istiyorsa hayatta açmazlar :))))