Görüş Bildir
Haberler
Kılıçdaroğlu '2019'da Aday Olacak mısınız?' Sorusunu Yanıtladı: 'Aday Partiler Üstü Olmalı'

etiket Kılıçdaroğlu '2019'da Aday Olacak mısınız?' Sorusunu Yanıtladı: 'Aday Partiler Üstü Olmalı'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü'nün ardından bir kez daha gündeme gelen, 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olup olmayacağı sorusunu yanıtladı. Seçimlerde aday olmayacağını belirten Kılıçdaroğlu ayrıca, 'Ben partiler üstü bir aday istiyorum” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Kılıçdaroğlu bugün piyasaya çıkacak Alman Der Spiegel dergisinin sorularını yanıtladı.

"İnsanların adalete bu denli susadığını düşünmemiştim"

"İnsanların adalete bu denli susadığını düşünmemiştim"

Kılıçdaroğlu, “Adalet yürüyüşü mitingine bir milyondan fazla insanın katılması sizi şaşırttı mı” sorusuna, “Vatandaşların büyük çoğunluğunun Türkiye’deki gelişmelerden, hükümet baskısı ve sosyal adaletsizlikten rahatsızlığını biliyordum. Daha nisan ayındaki anayasa referandumunda bu kendini gösterdi. Yaklaşık yüzde 50’si Erdoğan’a karşı oy verdi. Ama insanların adalete bu denli susadığını düşünmemiştim' şeklinde yanıt verdi.

"Aday değilim"

"Aday değilim"

Adalet Yürüyüşü'mün ardından CHP Genel Başkanı'nın 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı aday olup olmayacağı sorusu bir kez daha gündeme gelmişti.

Kılıçdaroğlu, seçimlerde aday olmayacağını belirtirken, 'Ben partiler üstü bir aday istiyorum' dedi.

"İki yıl önceden isim verme hatasına düşmem"

"İki yıl önceden isim verme hatasına düşmem"

Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a karşı Abdullah Gül’ün adaylığının akıllı bir öneri olup olmayacağı sorusuna ise “Ne yapacağına Abdullah Gül’ün kendisinin karar vermesi gerekir. Ama ben şimdiden, seçimlere iki yıl önceden bir isim verme hatasına kesinlikle düşmem” yanıtını verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

"Türkiye demek, Erdoğan demek değil"

"Türkiye demek, Erdoğan demek değil"

Avrupalılara da tavsiyede bulunan Kılıçdaroğlu “Avrupa şimdiye kadar olduğundan daha fazla Türkiye’deki demokratlarla birlikte çalışmalıdır. Türkiye demek, Erdoğan demek değildir” dedi.

"Biz, hükümetin darbe girişiminden yararlanmak için bir noktaya kadar bıraktığına inanıyoruz"

"Biz, hükümetin darbe girişiminden yararlanmak için bir noktaya kadar bıraktığına inanıyoruz"

Kılıçdaroğlu, “15 Temmuz 2016 gecesi gerçekten ne oldu” sorusunu ise şöyle yanıtladı: 

“Bunu kimse bilmiyor. Darbe gerçekti. Bu hain darbeden Gülen’in sorumlu olduğu konusunda hiçbir şüphem yok. Biz hükümeti bu cemaatin tehlikeleri üzerine devamlı uyardık. Ama Erdoğan bizi dinlemek istemedi. Gülen’le müttefiktiler. Türkiye’yi aralarında paylaştılar. AKP’li politikacılar Gülen’i yıllarca ziyaret ettiler. İkisi arasındaki savaş, 15 Temmuz’da 300 insanın hayatına mal oldu. Türk istihbaratı 15 Temmuz günü öğleden sonra olası bir darbe ihbarı aldı. Ama Erdoğan akşam eniştesinden öğrendiğini iddia ediyor. Biz, hükümetin yararlanmak için darbe girişimini belirli bir noktaya kadar bıraktığına inanıyoruz.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
577
118
82
54
48
20
19
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Al sana 15 yıllık akp nin özeti "Biz hükümeti bu cemaatin tehlikeleri üzerine devamlı uyardık. Ama Erdoğan bizi dinlemek istemedi. Gülen’le müttefiktiler. Tü... Devamını Gör

PaZZ

Oh be Atamın partisi yavaş yavaş kurtuluyor galiba şu heriften

Hera

Daha kötüsünü koyarlar.

Faruk Memişoğlu

Aday olur bu yüzsüz, kaç tane seçim kaybetti hâlâ utanmadan oturuyor o koltukta ve hâlâ utanmadan başkalarına diktatör diyebiliyor.