Görüş Bildir
Haberler
Kerry, İsrailli Askerin Salıverilmesi İçin Türkiye ve Katar'dan Yardım İstedi

Kerry, İsrailli Askerin Salıverilmesi İçin Türkiye ve Katar'dan Yardım İstedi

Fatih UZUN
01.08.2014 - 20:33

İsrail ve Hamas arasında bu sabah yürürlüğe giren ateşkesin kısa süre sonra İsrail tarafından bozulmasına, İsrailli bir askerin Hamas tarafından kaçırılmasının neden olduğu anlaşıldı.

Gazze’de üç haftadan uzun bir süredir devam eden çatışmaların ardından, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin girişimleriyle 72 saatlik bir ateşkes üzerinde anlaşılmıştı.

TSİ 08:00′de başlayan ateşkes, kısa süre sonra İsrail’İn Refah’a saldırısıyla sona erdi.

İsrail tarafından yapılan açıklamada; ateşkesin başlamasından 90 dakika sonra militanların Gazze Şeridi’nin güneyindeki tünellerde arama yapan İsrail askerlerine saldırdıkları belirtildi.

İsrail Ordu Sözcüsü Yarbay Peter Lerner; “Tünelin bir veya daha fazla sayıdaki giriş noktasından teröristler çıktı. En azından birisi intihar bombacısıydı ve kendini patlattı. Silahlı çatışma çıktı… İlk belirlemeler bir askerin kaçırıldığına işaret ediyor.” dedi.

Çatışmalarda iki İsrail askeri de hayatını kaybetti.

Hamas’tan ise, İsrail askerinin tutsak alınıp alınmadığına dair bir açıklama yapılmadı. Hamas Sözcüsü Sami Abu Zuhri, İsrail’in dünyayı yanıltmayı ve “Refah katliamının üzerini örtmeye” çalıştığını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry de İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’yla yaptığı görüşmenin ardından İsrailli askerin kaçırıldığını doğruladı.

Kerry, Gazze’deki şiddetin yeniden tırmanışa geçmemesi için Türkiye ve Katar dışişleri bakanlarını aradığını ve İsrailli askerin salıverilmesini sağlamalarını istediğini söyledi.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Mun da, İsrailli askerin kaçırılmasını kınadı ve salıverilmesini istedi.

Zete

Kaynak: http://zete.com/kerry-israilli-askeri...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0