Görüş Bildir
Haberler
Kendisini 'MİT Personeli' Olarak Tanıtıp Çok Sayıda Kişiyi Dolandıran Adama 30 Yıl Hapis Cezası

Kendisini 'MİT Personeli' Olarak Tanıtıp Çok Sayıda Kişiyi Dolandıran Adama 30 Yıl Hapis Cezası

Emre Ordu
14.08.2019 - 17:48 Son Güncelleme: 15.08.2019 - 10:58

Samsun'da kendini 'Milli İstihbarat Teşkilatı personeli' olarak tanıtarak dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla tutuklanan Volkan Savaş'a yargılandığı davada, 30 yıl hapis ve 868 bin TL para cezasına çarptırıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Samsun'da, kendini 'MİT personeli Tibet Demir', olarak tanıtıp 2'si kadın 6 kişiyle yakınlık kuran Volkan Savaşİngiltere'den geçici görevle geldiğini, yakın bir zamanda Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 'Başdanışman' olarak  göreve atanacağını belirterek bakanlar ve kamu görevlileri ile ilişkilerinin çok iyi olduğunu söyledi. Bu yolla 6 kişiyi toplam 328 bin 394 TL ve 5 bin Euro dolandıran Volkan Savaş, kayıplara karıştı.

'Dolandırıcılık' suçundan dava açıldı

'Dolandırıcılık' suçundan dava açıldı

Şikayet üzerine, 26 Temmuz 2018'de, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan Volkan Savaş, tutuklanarak Samsun T Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

Savaş hakkında 'kişinin kendisini kamu görevlisi olarak tanıtma ve bu kurumlarla ilişkili olduğunu söylemek suretiyle dolandırıcılık, kamu görevlileri ile ilişkisi olduğundan onlar nezdinde hatırı sayıldığından bahisle ve belli bir işin görüleceği vaadiyle aldatarak dolandırıcılık' suçlarından dava açıldı.

Suçlamaları reddetti

Suçlamaları reddetti
İçeriğin Devamı Aşağıda

Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Volkan Savaş, 'Suçlamaları kabul etmiyorum. Benim hakkımda daha önce uğradığım silahlı saldırı nedeniyle koruma tedbir kararı mevcuttur. Bu yüzden kimliğimi saklamam mevcuttur. Ben kendimi MİT personeli olarak tanıtmadım. Suçlamaları kabul etmiyorum. Ailem Ankara'da onlarla bile görüşmüyorum. Çünkü devamlı takip ediliyorum' dedi.

Hapis ve para cezası

Hapis ve para cezası

Mahkeme heyeti, Volkan Savaş'a 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan 30 yıl hapis ve 868 bin TL adli para cezası verdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
27
19
6
5
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kzlt

Parayı verenleri hapse atıp adamı mit'e dahil etmek daha iyi olurdu. Hadi zeka bir yere kadar, hiç mi haber izlenmez okunmaz ders çıkartılmaz.

Yakında gerçekten mit veya savcı geldiğinde tekme tokat dövecez olan bize olucak :)

Tuna Karahan

Selam ben FBI da görevliyim herhangi bir olayınız olursa mesaj atmanız yeterli özelden iban atarım :))