Görüş Bildir
Haberler
Kendinizi Kötü Hissederken Bile Yaratıcılığınızı Devam Ettirebilmenin 16 Yolu

Kendinizi Kötü Hissederken Bile Yaratıcılığınızı Devam Ettirebilmenin 16 Yolu

Rinascita
15.10.2017 - 00:27 Son Güncelleme: 15.10.2017 - 21:20

Kendinizi kötü hissettiğiniz dönemlerde, yaratıcılığınıza da balta vurulmuş gibi hissedersiniz. Böyle bir süreçten geçiyorsanız ve yaratıcı yönünüz sizin için fazlasıyla önemliyse, Buzzfeed'den derlediğimiz bu içerik içinizi biraz da olsun rahatlatacak!  👊

Kaynak: https://www.buzzfeed.com/anjalipatel/...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Birileri yaptığınız işle ilgili övgülerde bulunduğunda, sonradan yeniden değerlendirmek üzere aklınızın bir köşesinde tutun.

İşinizle ilgili herhangi bir konuda takdir edilmek, o an size harika hissettirir. Fakat aradan biraz zaman geçtikten ve insanlar hayatına devam ettikten sonra, ilk etapta bu kadar takdir edildiğinizi kolaylıkla unutabilirsiniz. Kendinizi ruhsal olarak kötü hissettiğiniz dönemlerde, takdir edildiğiniz veya beğenildiğiniz konuları hatırlayın. Bunları hatırlamak, size kendinizi iyi hissettirir.

2. Yaratıcılığınızı dikkatinizi başka bir şeye vermek için kullanmakla, duygularınızı yönlendirmek için kullanmak arasındaki farkı algılayın.

Bazı insanlar depresyonda olduklarında resim yapmaya başlarlar. Ve söylediklerine göre buna odaklandıklarında, depresyonlarını unutup bambaşka bir dünyaya geçerler. Ama resim yapmayı bıraktıklarında yeniden depresyon belirtileri yaşamaya başlarlar. Yani hiçbir şey değişmemiştir. Bazıları da sanatı, bu süreci atlatmak için kullanırlar. Depresyondan kurtulmamışlardır, yalnızca depresyon sürecini atlatmak veya duygularını ifade etmede yardımcı olması açısından sanatı kullanırlar.

3. Yaratıcı uğraşlarınızla ilgili olsun ya da olmasın; kendinize bir rutin belirleyin.

4. Bu yaratıcı sürecinizde sizi her şekilde destekleyecek arkadaşlarınızla olun.

Bazı arkadaşlar gerçekten yaptıklarınızı içten bir şekilde takdir ederler. Hatta kendinizi kötü hissedip, bu durumdan çıkmaya çalıştığınızda ama aklınıza herhangi bir fikir gelmediğinde size fikirleriyle de destek olurlar. Kendinizi bir şeylere yönlendirdiğiniz zaman, her zaman sizi destekleyecek arkadaşlarınızla beraber olun. 

5. Bunaldığınız zaman ara verin. İşiniz hiçbir yere kaçmıyor.

Bunu herkes söyler ama uygulaması daha zordur. Çünkü insanlar işten uzaklaştıklarında tembelleştiklerini ve motivasyonlarını kaybettiklerini düşünürler. Ama böyle olmaz! İnsanlar kendilerini iyi hissettiklerinde daha iyi çalışırlar. Bu nedenle belli zamanlarda dinlenmeye ihtiyaç duyarlar. 

Mesela yaratıcılıklarını kullanarak çalışanlar veya sanatçılar, genellikle bu süreci işlerinin bir parçası olarak görürler. Ayrıca unutmayın, işiniz bir yere kaçmıyor. Hiçbir şey de sizden daha değerli değil.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kendinize zaman geçirmekten keyif alacağınız bir alan hazırlayın.

7. Dışarı çıkın ve biraz hareketli zaman geçirin.

Kendinizi kötü hissettiğiniz zamanlarda dışarı çıkın ve nefes alın. Kendinizi iyi hissedebileceğiniz bir şeyler yapın. Zihninizi boşaltın. Bu şekilde yaratıcı yönünüzü daha canlı bir şekilde ortaya çıkarabilirsiniz. 

8. Kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacak sözler bulun.

Kendinizi kötü hissettiğiniz zamanlarda belli şeyleri duymak size iyi gelir. Mesela 'Ben her şeyi yapabilirim.', 'Ben seviliyorum.' gibi sözler, gününüzü daha iyi geçirmenizi ve kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlar. 

9. Başka bir hobi veya iş deneyin.

10. Ruh halinizi olumsuz etkileyecek maddelerden ve alışkanlıklardan kaçının.

Bazı insanlar yaratıcılıklarını ortaya çıkarmak veya fikirlerini daha özgür bir şekilde hissetmek için alkol gibi ek maddelere bel bağlarlar. Eğer ruhsal anlamda sıkıntılar yaşıyorsanız, alkol depresyonunuzu daha da arttırmaktan başka bir işe yaramaz. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Duygularınızı olabildiğince serbest bırakın. Bırakın darmaduman ve kusurlu olsun her şey.

Mesela yazı yazarken, kendinizi kısıtlamayın. İçinizden geçen duyguların, aklınıza geldiği şekilde yazıya dökülmesini sağlayın. 

12. Duygularınızı sanata yansıtın. Dışa vurun.

13. Kendinize ve bedeninize gereken özeni gösterin, öncelik verin.

Kötü bir durumda olduğunuzda, tükenmişlik sendromu yaşadığınızda ve bir şeyler üretme konusunda sorun yaşadığınızda fiziksel olarak kendinize iyi bakmanız yardımcı olabilir. Her ne kadar ilk etapta sorunları unutmak veya bunu yapabilmek kolay olmasa da, adım adım giderek kendinizi iyileştirebilirsiniz. 

Eğer yeme düzeninize, uyku düzeninize ve sosyal hayatınıza gereken özeni gösterirseniz, ne kadar acı çekerseniz çekin bir noktada yardımcı olacaktır. Ve zamanla beyninizin daha rahat çalışmasını sağlayacaktır. 

14. Biraz da yalnızca kendiniz için bir şeyler yapın.

Özellikle sosyal medya hayatımızın her alanında olmaya başladığından beri, beğeniler ve yorumlara bağlı bir dünyanın içindeyiz. Beklediğimiz beğeni, yorum ve tepkiyi alamadığımız zaman kendimizi boşlukta hissediyor, bu durumdan ötürü de üzülüyoruz. 

Kendinizi kötü hissettiğiniz bir zaman diliminde sosyal medyadan destek aramayın. Yaptığınız her şeyi kendiniz için yapın. Bırakın berbat olsun, yüzüne bakılmasın eserinizin. Sizi rahatlatıyorsa herhangi bir sorun yok. 

15. Bir şeyler üretmek, yaratmak zorunda olmadığınızı kabul edin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Kendinize ve işinize karşı güzel bir yaklaşım sergileyin.

Bir şeyler yaratıyor olmak, üretiyor olmak zordur. Unutmayın, sizin de başarısız olmaya veya ara vermeye, hatta bırakmaya hakkınız var. Her şeyden önce siz varsınız. İşiniz, siz yeniden dönmeye hazır olduğunuzda sizi orada bekliyor olacak. 

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
342
108
21
21
12
10
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

kitaplık çok güzel olmuş.

malafat adim

https://www.youtube.com/watch?v=FiwZ80o0G8Y