Görüş Bildir
Haberler
Kendini Halı Sahanın Tellerine Astı: 16 Yaşındaki Gencin İntiharında 'Mavi Balina' Şüphesi

Kendini Halı Sahanın Tellerine Astı: 16 Yaşındaki Gencin İntiharında 'Mavi Balina' Şüphesi

Emre Ordu
21.02.2018 - 21:45 Son Güncelleme: 22.02.2018 - 11:46

'Mavi Balina' ülkemizde ve dünyada çok sayıda kişinin intiharına yol açan oldukça tehlikeli bir oyun. İddiaya göre bu oyunun son kurbanı Bursa'da yaşayan 16 yaşındaki Ahmet P. oldu.

Olay, pazartesi akşamı merkez Osmangazi ilçesi Panayır Mahallesi’nde meydana geldi. TIR şoförü Murat P.’nin 6 çocuğundan biri olan Ahmet P., evlerine gittiği arkadaşı Batuhan K. ile birlikte iddiaya göre 'Mavi Balina' oyunu oynadı. Oyunun ardından iki arkadaş, evin yakınlarındaki halı sahaya gitti. Ahmet P., götürdükleri ipi halı sahanın tellerine bağlayıp, tabureye çıkarak kendini astı. Arkadaşının ölümüne tanık olan Batuhan K. sinir krizi geçirdi.

Polisler bilgisayara el koydu

Polisler bilgisayara el koydu

Çevre sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Batuhan K., ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ahmet P.’nin cesedi ise otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri, Batuhan K.’nin bilgisayarına el koydu.

Otopsinin ardından ailesi tarafından hastaneden alınan Ahmet P.'nin cenazesi, gözyaşları içinde toprağa verildi.

"Gecenin geç vakitlerine kadar Mavi Balina oyunu oynuyorlarmış"

"Gecenin geç vakitlerine kadar Mavi Balina oyunu oynuyorlarmış"

Ahmet P.

Ahmet P.'nin ağabeyi Mehmet P. ise “Bizim evimizde bilgisayar yoktu. Ahmet, bazı geceler Batuhanlarda kalıyordu. Gecenin geç vakitlerine kadar Mavi Balina oyunu oynuyorlarmış. Oyunun 40'ıncı bölümünden sonra verilen komutlarla oynayan kişilerden elini kesmesi, koluna balina yapması, kendisini öldürmesi için tavsiyelerde bulunduğunu öğrendik. Mavi Balina oyunu 50'nci bölümünde oynayan kişinin ölümüyle noktalanıyormuş' diye konuştu.

'Oğlumu Mavi Balina bu hale getirdi'

Mehmet P., hastanede tedavi gören Batuhan K.’nın annesinin sosyal medya hesabından oğlunun fotoğrafını, “Mavi Balina oyunu bu hale getirdi' notuyla paylaştığını söyledi.

Yanlarında sehpa ve ip götürmüşler

Yanlarında sehpa ve ip götürmüşler

Ahmet P.’nin iyi bir kişiliğe sahip olduğunu belirten amcası Ömer Faruk P. ise “Ahmet, lise eğitimini devam ederken yarım bıraktı. Olay günü daha önceden birlikte okuduğu arkadaşlarının yanına giderek helallik istemiş. Daha sonra öğrendiğimize göre, arkadaşı Batuhan’ın evinde bilgisayarda Mavi Balina oyununu oynuyorlarmış. Hatta, bilgisayarda oyun izlerken, odanın kapısını kilitlemişler. Batuhan anne ve babasını odaya sokmuyormuş. Daha sonra evden ayrıldılar. Kamera görüntüsünde Ahmet’in, Batuhan’la birlikte olay yerine giderken ellerinde sehpa ve ip olduğu görülüyor. Bu bir cinayet. Olayı zaten Cinayet Bürosu ekipleri araştırıyor. Batuhan’ın iyileşip, sağlığına kavuşmasıyla konu netlik kazanacak' dedi.

Çok sayıda cana mâl olan bu tehlikeli oyuna bir an önce çare bulunması için sosyal medyadan çağrılar yapılıyor...

Ayrıca bakınız 👇

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
sulo1719

"oğlumu mavi balina bu hale getirdi" HE AMK HE OYUNUN suçu gerizekalı karı seni. Sen kamyon şöförü ol, hiç bakayamayacağın 6 tane çocuk doğur, sal onları sok... Devamını Gör

Aysun Bulut

katılıyorum bakamayacaksan niye doğuruyosun.Allah'ın emri diyo bazı dengesizlerde işin rengi öyle değil.bu devirde 6 çocuk çok fazla 1 çocukla başedilmiyor 6... Devamını Gör

Hala bilgisayar oyunlarını suçluyorlar. Tanıdığım herkse elli kere söyledim bu oyun bir video oyunu değildir diye. İnteraktif ve kişinin kendi rızası sonucu ... Devamını Gör

cyanide

30 bin kez anlattım artık yeter. "Mavi Balina" bir oyun değil. Oyunlarda oyun veya oyundaki karakterin senin istediğin şeyi yapar, sen oyunun istediği şeyi y... Devamını Gör