Görüş Bildir
Haberler
KENDİ YAPTIĞI PARALARI HARCAYARAK YAŞAYAN ADAM

KENDİ YAPTIĞI PARALARI HARCAYARAK YAŞAYAN ADAM

avantajix
26.02.2020 - 17:12

KENDİ YAPTIĞI PARALARI HARCAYARAK YAŞAYAN ADAM

Her şey JSG Boggs’un bir gün kahvesini içtikten sonra peçeteye 1 dolar çizmesi ve bunu garsona vermesiyle başladı. Kahve 90 sentti ve garson önce üzerine 1 dolar çizilmiş peçeteye baktı, sonra gülümseyerek para üstü olarak cebinden 10 sent çıkarıp JSG Boggs’a uzattı. Evreka anı! Boggs çok müthiş bir para kazanma yöntemi bulmuştu.

Aslına bakarsanız JSG Boggs (1955-2017) her sanatçı gibi uçrak fikirleriyle tanınan sakin bir insandı. Bu olaydan sonra her alışverişte kendi çizdiği paraları kullanmayı denedi. Genelde gayet güzel geçiyorlardı, çünkü satıcıya uzatırken “bak” diyordu, “bu 20 doları ileride ben ölünce en az 500 dolara satacaksın”… Haksız da sayılmazdı çünkü bu yaptığı şey sanat olarak adlandırılabilirdi ve her sanatçı öldükten sonra eserleri değerlenirdi. Ayrıca “para” da neydi ki? Verenle alanın “değerli olduğunu düşündükleri için değerli olan” bir kağıt parçası.

Kendisi birkaç sene önce aramızdan ayrıldı. Peki acaba haklı mıydı diye bakıyoruz; evet; çünkü mesela şu an Ebay’de onun ürettiği paralar yüzlerce dolar fiyatla alınıp satılıyor. Bakınız: Örnek1, Örnek2, Örnek3, Örnek4.)

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın