Görüş Bildir
Haberler
Kemal Türkler'in Eşi Sabahat Türkler Hayatını Kaybetti

Kemal Türkler'in Eşi Sabahat Türkler Hayatını Kaybetti

Deniz Gök
25.07.2015 - 15:11 Son Güncelleme: 25.07.2015 - 15:18

12 Eylül 1980 öncesi uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden, DİSK kurucu Genel Başkanı Kemal Türkler’in eşi, Sebahat Türkler 77 yaşında yaşama veda etti.

Nilgün Soydan 3 yıldır parkinson hastası olan, son birkaç aydır evinde yoğun bakımda tutulan annesinin, babasının defnedildiği gün hayata gözlerini yumduğunu belirterek, “O, babamın bayrağını çok güzel taşıdı, misyonunu yerine getirdi. Beklediğimiz bir sondu ama çok üzgünüz” dedi. 

DİSK ve Birleşik Metal Sendikası’nın aileyle birlikte aldığı karar gereği, anne Türkler’in cenazesinin pazartesi günü İstanbul’daki DİSK Genel Merkezi önünden kalkacağı, Şişli Camii’nde kılınacak namazın ardından, Kemal Türkler’in anıt mezarının bulunduğu Topkapı Kozlu Mezarlığı’nda, yanı başına defnedileceği bildirildi.

Kemal Türkler davası

Türk Sendikal hareketinin önemli isimlerinden Kemal Türkler 22 Temmuz 1980'de evinin önünde vurularak öldürülmüştü.

Kemal Türkler’in katil sanığı Ünal Osmanağaoğlu yıllarca yakalanamadı. Kaçak olduğu dönemde devlet tarafından tahsis edilen bir orman işletmesinde kafe işlettiği ortaya çıktı. 

Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi 2003’te Osmanağaoğlu’nun beraatına karar verdi, Yargıtay kararı bozdu, yerel mahkeme beraatte direndi, Yargıtay Genel Kurulu 2009’da bir kez daha bozdu. 

Sonra dava zaman aşımından düştü. Sanık da bu süre içinde ölürken, Türkler’in avukatı Rasim Öz dosyayı AİHM’e taşıdı.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0