Görüş Bildir
Haberler
Kemal Kılıçdaroğlu İsminin Kültür Merkezine Verilmesine Karşı Çıktı

Kemal Kılıçdaroğlu İsminin Kültür Merkezine Verilmesine Karşı Çıktı

Fatih UZUN
17.08.2014 - 17:30

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde kendi ismi verilen kültür merkezinin adının değiştirilmesini istedi. Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, adının verildiğini açılışa katıldığında öğrenen Kılıçdaroğlu'nun, 'bunun yanlış değerlendirebileceğini' söyleyerek, değiştirilmesini istediğini aktardı.

Selmanpakoğlu, belediye binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçenin ihtiyacı olan kültür merkezinin Beşiktaş Belediyesi'nin desteğiyle yapıldığını anımsattı.

Belediye Meclisi kararıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adının verildiği merkezin açılışının dün Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma ve Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında yapıldığını hatırlatan Selmanpakoğlu, 'Bizim yıllarca özlemini çektiğimiz bir salondu. Çünkü, maddi açıdan böyle bir salonu yaptırma şansımız yoktu. Beşiktaş Belediyesi'nin öncülüğünde harabe haldeki bir binayı kullanılır hale getirdik' dedi.

İsmini kültür merkezine vererek, Kılıçdaroğlu'na sürpriz yaptıklarını ifade eden Selmanpakoğlu, 'Kılıçdaroğlu, kapalı bir salonun yapılması konusunda yönlendirmede bulundu. Biz de kültür merkezi haline getirdiğimiz bu salonunun ismini Kemal Kılıçdaroğlu Kültür Merkezi olarak belirledik. Belediye Meclisinde aldığımız kararla da bunu gerçekleştirdik' diye konuştu.

Merkeze isim verirken herhangi bir şekilde Kılıçdaroğlu'na sormadıklarını dile getiren Selmanpakoğlu, durumu kendisini davet ettikleri gün söylediklerini belirtti.

Kılıçdaroğlu'nun kültür merkezinin açılışından dolayı memnun olduğunu vurgulayan Selmanpakoğlu, şunları kaydetti:

'CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ayrılırken bana ricada bulunarak, isminin verildiği kültür merkezinin adının değiştirilmesini istedi. 'Merkeze ismimin verilmesi aleyhimde kullanılabilir. Bunu yanlış değerlendirebilirler ve sanki benim isteğimle verilmiş gibi düşünülebilir. Oysa ben böyle bir şey istemedim. Teşekkür ederim. Uygun görmüşsünüz ama mümkünse ismini değiştirseniz sevinirim' dedi. Genel başkanımızın bu hassasiyetini anlayışla karşılıyorum.

Çünkü siyasette bu tür şeyler yanlış kullanılabiliyor. Kültür merkezinde aranılan özellikler; bilgi, akıl, sanattır. Bu saydıklarımızın hepsi genel başkanımız Kılıçdaroğlu'nda vardır. Bu özelliklere uygun birisi olmasaydı biz zaten onun ismini vermezdik.'

CNNTürk

Kaynak: http://www.cnnturk.com/haber/turkiye/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0