Görüş Bildir
Haberler
Kediye Tecavüz Davası: Sanığa 3 Yıl Hapis Cezası ve Tahliye

Kediye Tecavüz Davası: Sanığa 3 Yıl Hapis Cezası ve Tahliye

Geçtiğimiz Haziran ayında İstanbul Eyüp'te üç aylık kediye tecavüz edip öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Bilal Ç. bugün hakim karşısına çıktı. Sanık Bilal Ç. 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme sanığa 'iyi hal' indirimi uygulamadı ve sanığın tahliyesine karar verdi.  

İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 14. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Bilal Ç., tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nden SEGBİS sistemiyle katıldı. Duruşmaya çok sayıda hayvan hakları savunucusu dernek de katıldı.

'Hayvan çok korkmuştu'

Duruşmada tanık sıfatıyla dinlenen veteriner Tanju Anlaş, olay günü 3 aylık yavru kedinin kendisine getirildiğini belirterek, 'Kedinin makatının zorlandığını ve büyük bir açıklık olduğunu gördüm. Bir yabancı cisim sokulduğunu gözlemledim. Dokular zarar görmüştü. Hayvan ciddi anlamda çok fazla korkmuştu' dedi.

"Alkollüydüm, hiçbir şey hatırlamıyorum"

"Alkollüydüm, hiçbir şey hatırlamıyorum"

Söz alan avukatlar da sanığın en üst hadden cezalandırılmasını talep etti. Şikayetçi Rafet Altınkaynak 'Vicdanların rahatlaması, benzer durumlara emsal teşkil etmesi için sanığın en üst hadden cezalandırılmasını talep ediyorum. Şikayetçiyim' dedi. 

Söz verilen sanık Bilal  Ç. de olay günü alkollü olduğunu ve hiçbir şey hatırlamadığını belirterek, ' Öyle bir şey yaptığımı hatırlamıyorum. Öyle bir şey yaptıysam pişmanım. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Öyle bir şey yaptıysam ölmeye de razıyım. Pişmanım' ifadelerini kullandı.

"Caydırıcı cezalar çıkmadığı için hasta ruhlu insanlar bunu tekrar tekrar yapıyor"

"Caydırıcı cezalar çıkmadığı için hasta ruhlu insanlar bunu tekrar tekrar yapıyor"

Davanın ardından hayvanseverler adliyenin karşısında bulunan alanda 'Hayvana tecavüz kabahat değil, suçtur' yazılı pankart açarak açıklama yaptı. 

Marmara Hayvan Hakları Onursal Başkanı Şebnem Aslan, bu tarz olayların Türkiye'nin dört bir yanında yaşandığını belirterek, 'Ne yazık ki mahkemelerden caydırıcı cezalar çıkmadığı için de bu hasta ruhlu insanlar bunu tekrar tekrar yapıyorlar. Ekim ayında hayvanları koruma kanunu tekrar mecliste görüşülmeye başlanılacak. Bizim burada talebimiz bu tür fiilleri yapanlara ertelemesiz hapis cezası gelmesi. Her türlü hayvana şiddet cezasının yükseltilmesi. Bunun için de mutlaka yeni kanun tasarısının STK’larla, barolarla, derneklerle birlikte oturarak madde madde hazırlanması gerekiyor. Devlet yetkililerine diyoruz ki; yeni kanunu hep birlikte şekillendirelim. Bu hayvanlara zulüm son bulsun' diye konuştu.

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
speedymustafa

eşeğe tecavüz edip yakalanan adama "ne yapıyorsun davar?" diye sorulduğunda "e ne yapah garı yok" diyor. sanki bu bir eksiklikmiş gibi, olsaydı yapmazdım diy... Devamını Gör

yeşilzytn

ya bü tür derneklere bende katılmak istiyorum işte barınaklara yardım olsun hata yapan insanları bulup onları geberene kadar dövebileyim diye de anca maddi d... Devamını Gör

Ewok The Hutt

Derneklere katılmak zorunda değilsin, instagram'da bu konularda bilgilendirme yapan hesaplar var. Mesela beni bugün için bu duruşmaya çağırdılar, aynı zamand... Devamını Gör

doloreshaze

Hani seçimden sonra hayvan hakları gelecekti cezalar verilecekti ! anca yalan , ulan bu malum partililer cehennemde bile yatacak yeriniz yok varya . Sapığı ... Devamını Gör