Görüş Bildir
Haberler
Kazakistan İnternet Gözetiminin Üstü Kapalı Yapılmasını İstiyor

Kazakistan İnternet Gözetiminin Üstü Kapalı Yapılmasını İstiyor

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kazakistan hükümeti 1 Ocak tarihinden itibaren ülkedeki herhangi bir internet kullanıcısına sanal olarak casusluk yapma gücüne sahip olacak.

Hükümet ülkedeki internet erişimi bulunan her cihazda 'ulusal güvenlik sertifikası' bulundurma zorunluluğu getirecek. Bu yasa ile devlet, sertifika kurulu olan her cihazın internet trafiğine şifreli olup olmamasına bakılmaksızın sanal olarak casusluk yapabilecek. Bu sertifikayı indirmeyenler de takip edilecek.

Bu hareket devlet memurlarına herhangi bir kişi üzerinde sanal casusluk yapma olanağı sağladığından dolayı gizliliğe önem veren ülke sakinleri tarafından hoş karşılanmayacaktır. Ek olarak, bu yasa istenmeyen sonuçların ortaya çıkmasına da kolaylıkla neden olabilir. Sabıkalılar bu sertifikayı kırmanın bir yolunu bulursa hassas bilgileri rahatlıkla ele geçirebilirler. Aynı zamanda diğer ülkeler bu yöntem ile bütün Kazakistan'da yaşayan halkın bilgilerine erişebilir.

Elbette devlet herkesin yasaya uyumlu davranacağını varsayıyor. Sertifika Android, iOS, OS X ve Windows üzerinde çalışacak ancak Linux üzerinde çalışmayacak. Ayrıca, yeterince insan sertifikayı kurmayı reddederse veya satıcılar sertifikayı uyumsuz hale getirirse yasanın kolaylıkla düşeceği öngörülüyor. Bu sertifikanın devlete yarardan çok zarar sağlama ihtimalinin oldukça yüksek olduğu dile getirilen hususlar arasında.

Kaynak: http://www.engadget.com/2015/12/05/ka...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın