Görüş Bildir
Haberler
Kaza Değil Cinayet! 16 Yaşındaki Bora Aşçılar'ın Ölümüne Neden Olan Alkollü Sürücüye Şaka Gibi Ceza

etiket Kaza Değil Cinayet! 16 Yaşındaki Bora Aşçılar'ın Ölümüne Neden Olan Alkollü Sürücüye Şaka Gibi Ceza

Ulaş
21.05.2019 - 19:17 Son Güncelleme: 22.05.2019 - 14:52

16 yaşındaki Bora Aşçılar iki yıl önce İzmir'de gitar kursuna gitmek için evden çıktı. Fakat yolun karşı tarafına geçmek isterken bir otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti. Alkollü olduğu belirtilen ve tutuksuz yargılanan sürücüye verilen ceza bugün belli oldu: 2 yıl 9 ay 10 gün hapis...

İki yıl önce gerçekleşen kazanın son duruşması bugün İzmir'de görüldü: 'Oğlum bir katil tarafından öldürüldü.'

İki yıl önce gerçekleşen kazanın son duruşması bugün İzmir'de görüldü: 'Oğlum bir katil tarafından öldürüldü.'

İzmir 27'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada söz alan baba Rıfat Osman Aşçılar, olay sonrasında hazırlanan bilirkişi raporunun yasaya uygun olmadığını belirterek, 'Hakim bey, sizin arkanızda ‘Adalet devletin temelidir’ yazıyor. Benim 16 yaşındaki oğlum, 1.03 promil alkollü, elinde telefonu olan, süratli giden, makas atan ve yandaki araca çarpmamak için oğluma çarptığını söyleyen bir katil tarafından öldürüldü. Bu ülkede yılda 7 bin 454 kişi trafik kazalarında can veriyor. Burada konu olan Bora’nın ölmesi değil. Biz bu ölümlerin önüne geçmek için çaba gösteriyoruz. Benim oğlumun kazasında bilirkişi olan polisin bilirkişi olma yetkisi yok. Bilirkişi olması gereken şartları taşımıyor. Kaldı ki kendisi KHK ile meslekten atılmış. Benim oğlumun alacağı nefesler, bir teröristin eline bırakılamaz. Bu kişinin bilirkişi olması mümkün değilken, bu şekilde yargılama yapılamaz. Ben yeniden yargılama yapılmasını istiyorum' dedi.

Anne Aşçılar: 'Vereceğiniz kararla acımızı hafifletmenizi istiyorum.'

Anne Aşçılar: 'Vereceğiniz kararla acımızı hafifletmenizi istiyorum.'

Bora’nın annesi Hayal Aşçılar da sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ederek, 'Benim oğlum 788 gündür yok. Onu çok özlüyorum. O geri gelmeyecek biliyorum. 1.03 promille oğlumu öldüren katilin en ağır cezayı almasını istiyorum. Kaza sırasında 4.5 yaşındaki kızı da yanında olan sanığın, kendi çocuğunun yaşamına saygısı yokken, benim 16 yaşındaki oğluma nasıl saygısı olsun. Vereceğiniz kararla acımızı hafifletmenizi istiyorum' diye konuştu.

Aşçılar ailesinin avukatı da sanığa üst sınırdan ceza verilmesini, kaza sonrası ve duruşmalarda aileye baş sağılığı bile dilemediğinden iyi hal indirimi yapılmamasını talep etti.

Mahkeme tutuksuz sanık Mehmet Emrah Kurtoğlu'na 2 yıl 9 ay 10 gün hapis cezası verdi...

Mahkeme tutuksuz sanık Mehmet Emrah Kurtoğlu'na 2 yıl 9 ay 10 gün hapis cezası verdi...

Sanık avukatı ise müvekkilinin kusursuz olduğunu öne sürerek, beraat kararı verilmesini istedi. 

DHA'nın aktardığı bilgiye göre, hakim, sanığa 'bilinçli taksirle ölüme neden olma' suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası verirken, kazayı alkollü halde yapmasından dolayı cezasını 3 yıl 4 aya çıkardı. Sanığa iyi hali indirimi uygulayan hakim, cezasını 2 yıl 9 ay 10 güne indirerek, cezası süresince ehliyetine de el konulmasına, cezasının paraya çevrilmesine ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığına karar vererek duruşmayı bitirdi.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Kaza Mustafa Kemal Sahil Bulvarı Göztepe Köprüsü yakınlarında 24 Mart 2017'de meydana geldi. Lise 2'nci sınıf öğrencisi Bora Aşçılar'a, gitar kursuna giderken yolun karşısına geçmek istediği sırada Mehmet Emrah Kurtoğlu'nun idaresindeki otomobil çarptı. Lise öğrencisi kazada ağır yaralandı. Kazayı görenlerin durumu bildirmesi üzerine gelen sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan Aşçılar, yapılan müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Kaza sonrası 1.03 promil alkollü olduğu belirlenen sürücü, emniyetteki ifadesinin ardından sevk edildiği adliyede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
532
151
84
9
8
5
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Aşkito muyum ben

Sen yanında 4 yaşında kızın varken alkollü araba kullan,o esnada elinde telefon olsun, makas atarak git, üstüne katil ol ve 2 yıl ceza verip onu da paraya çe... Devamını Gör

Yaz kızım. Sanığın takım elbise giymesinden 20 yıl düşüldü pişmanım demesinden 50 yıl düşüldü.

Sema candelen

2 yil 9 ay sonra umarim bu pezevenk alkolli bir sekilde sana carpar sayin hakim! yaninda 4.5 yasindaki kiziyla alkollu makas atarak giden bir yavsak! omur bo... Devamını Gör

Sıla Dede

2 yıl da almamış ki para cezasına çevrilmiş üstüne!