Görüş Bildir
Haberler
Kayserispor Beşiktaş'ı Kupadan Etti

Kayserispor Beşiktaş'ı Kupadan Etti

Fatih
11.02.2015 - 19:55
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Kayserispor ve Beşiktaş, Kayseri'de kozlarını paylaştı.

PTT 1. Lig ekibi Kayserispor, taraftarının da desteğini arkasına aldığı maçı 1-0 kazandı ve adını çeyrek finale yazdırdı.

Kayserispor'un tek golü maçın 39. dakikasında Anıl Taşdemir'in penaltı vuruşundan geldi.

Bu sonuçla Kayserispor, Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek finale yükselirken Beşiktaş turnuvaya veda etti.

MUSTAFA PEKTEMEK SÜRPRİZİ

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, bu sezon 26 resmi maçta, 20 gol kaydeden golcü futbolcu Demba Ba'yı Kayserispor karşısında yedek soyundurdu.

Bilic, formda oyuncusu Demba Ba'nın yerine Mustafa Pektemek'e görev verdi. Genç teknik adam siyah-beyazlı takımın etkili futbolcularından Olcay Şahan, Sosa, Franco ve Oğuzhan Özyakup'u da yedek kulübesinde oturttu.

Siyah-beyazlı takımda sakatlıkları bulunan İsmail Köybaşı, Tolga Zengin, Cenk Tosun, Gökhan Töre, Opare, Milosevic, ve Sivok, Kayserispor karşısında kadroda yer almadı.

KARDEŞLER KARŞI KARŞIYA

Kayserisporlu Serkan Kurtuluş ile Beşiktaş'ta forma giyen ağabeyi Serdar Kurtuluş maçta karşı karşıya geldi. Her iki oyuncu da takımlarında ilk 11'de görev aldı. Karşılaşmada Serkan Kurtuluş sağ açıkta, ağabeyi Serdar ise sağ bekte görev yaptı.

KAYSERİSPOR ETKİLİ BAŞLADI

PTT. 1. Lig lideri Kayserispor, Beşiktaş karşısında maça etkili başlayan taraftı. Özellikle Ömer Bayram ve Anıl Taşdemir'in hareketli futbolu Beşiktaş savunmasını zorladı. Bu baskı çok erken kendisini gösterdi ve henüz 13. dakika Kayserispor gole yaklaştı. Savunma arkasına çok iyi kaçan Ömer Bayram, topu kontrol etti, ceza alanına girdi ancak arşı karşıya pozisyonda vuruşunu Cenk kornere çeldi.

İlk 25 dakikada topla oynama oranlarında Beşiktaş'ın %55'e %45 üstünlüğü bulunmasına karşın tehlikeli ataklar Kayserispor'dan geldi. Bu tehlikelerden birisi de penaltı ile sonuçlandı. 38. dakikada Sahanın etkili isimlerinden olan Ömer soldan ceza alanına girdi. Uğur Boral topu uzaklaştırmak isterken Ömer'i düşürünce hakem Özgür Yankaya penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Anıl skoru 1-0 yaptı.

YILDIZLAR SAHADA AMA...

Beşiktaş ikinci yarıda Oğuzhan, Demba Ba ve Olcay'ı sahaya sürdü. Rakip ceza alanında etkili olma konusunda sıkıntı çeken Beşiktaş 75 dakika sona erdiğinde sadece 5 şut çekip, 1 gol pozisyonuna girmişti. 61. dakikada Beşiktaş gole çok ama çok yaklaştı. Sol kanatta Mustafa'nın pasında ceza alanına giren Tolgay, yerden Atiba'ya çıkardı ancak Kanadalı yıldızdan önce savunma araya girdi ve topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırdı.

BASKI VAR GOL YOK Maçın ikinci yarısının ortalarından itibaren mutlak baskısının kabul ettiren Beşiktaş ataklarını sıklaştırsa da gol sevinci yaşayamadı.

71'de Ömer Bayram'ın soldan ceza alanına ortasında Sinan kale sahası içinde net bir pozisyonda kafa vuruşu yaptı ancak top yandan auta çıktı. 83. dakikada Demba Ba'nın tehlikeli bir bölgeden kullandığı serbest vuruş kornere çıkarken korner sonucu Atınç'ın kafa vuruşu az farkla auta çıktı. 86'da ceza alanına giren Oğuzhan'ın sert şutunu kaleci Kamran Agayev yumrukladı.

DEMBA BA KAÇIRDI

Maçın 90. dakikasında Demba Ba kontra sonucu süratle ceza alanına girdi. Sol ayağı ile şutunu çekti ancak top farklı şekilde auta çıktı ve Beşiktaş mutlak bir golden oldu.

Beşiktaş'ın baskıları golle sonuçlanmayınca, maçın 90 dakikası 1-0 Kayserispor üstünlüğü ile sona erdi.

Sporx

Kaynak: http://www.sporx.com/futbol/turkiyeku...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0