Görüş Bildir
Haberler
Kayseri'de İmam 'Komünistin Namazını Kılmam' Diyerek Cenazeyi Kaldırmadı

etiket Kayseri'de İmam 'Komünistin Namazını Kılmam' Diyerek Cenazeyi Kaldırmadı

Kayseri'nin Pınarbaşı İlçesi'ne bağlı Kurttepe Köyü sıra dışı bir hadiseye sahne oldu. Köyün imamı Zafer Gerek, akciğer kanseri nedeniyle vefat eden 'Komünist Çavuş' lakaplı Durmuş Çavuş'un cenazesini kıldırmadı.'Ben komünistin salasını da okumam, cenaze namazını da kıldırmam' diyen imamın bu tavrı köyü ikiye böldü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sözcü'den Saygı Öztürk'ün haberine göre,Kayseri'nin Pınarbaşı İlçesine bağlı Kurttepe Köyünde yaşayan ve köylülerin “Komünist Çavuş” dedikleri 58 yaşındaki Durmuş Çavuş akciğer kanseri sonucu vefat etti. Köyün imamı Zafer Gerek, “ben komünistin salasını da okumam,cenazesini de kıldırmam” deyince ortalık karıştı. Köy ikiye bölündü. Cenazenin kaldırılabilmesi için Komşu Cinali Köyü'nün imamı Vatan Taşdemir getirildi ve kılınan namazın ardından defin gerçekleşti.

“Komünistin cenazesi kılınır mı, kılınmaz mı?”

“Komünistin cenazesi kılınır mı, kılınmaz mı?”

“Komünist Çavuş”un ölümü üzerine köyün eski muhtarı İbrahim Durmuş, imam Zafer Gerek'in evine gitti, “Hocam Durmuş Çavuş vefat etti, yarın cenazesini kaldıracağız bugünden bir sala versen” ricasında bulundu. Ancak, imam sala okumayacağını, cenaze namazını da kıldırmayacağını söyleyince eski muhtar şaşırdı.

İmamın bu tutumu “Komünistin cenazesi kılınır mı, kılınmaz mı?” tartışmasına neden oldu. Cenaze ortada kalınca, durum CHP İl yöneticilerine bildirildi, müftülükten cenaze namazının kılınabilmesi için yardım istendi.

Müftülüğün devreye girmesiyle komşu Cinali Köyü İmamı Vatan Taşdemir Kurttepe köyüne getirildi.Cuma namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından 'Komünist Çavuş' toprağa verildi.

İmam açığa alındı

İmam açığa alındı
İçeriğin Devamı Aşağıda

İmamın cenaze namazını kıldırmamasının yarattığı gerginliğin giderek büyümesi üzerine Jandarma timleri köyde sıkı önlemler aldı, imam da köy dışına çıkarıldı. Bu gelişmeler üzerine Kurttepe Köyü İmam Zafer Gedik İl Müftülüğü tarafından görevden alındı. Cenaze törenine katılan CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin, “Dindar ve kindar nesil yetiştirme sevdasında olanların imamları ne hale getirdiğinin son göstergesidir. Bir imam ben falanca solcu ya da komünist diye dini vecibelerini yerine getirmemezlik edemez' dedi.

Müftü: 'Solcu diye ayırmaya hakkı yok” 

Cenaze namazına katılan Pınarbaşı İlçe Müftüsü Reşat Üstün'de, imamım hiçbir şekilde mazeret gösterme hakkı olmadığını, ancak görevden alınan imamın ölen Durmuş Çavuş'un cenaze namazını komünist olduğu için değil aralarında şahsi bir mesele olduğu için kıldırmadığını, bunun da hiçbir şekilde mazeret olarak kabul edilemeyeceğini, bu nedenle derhal görevden aldıklarını söyledi.

Sözcü

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
525
267
65
41
40
15
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sertaç Gönültaş

komünistin kelime anlamını sorsan bilmez çomar...

Heisenberg

Bir insan eğer ki Müslüman ise; sağcı, solcu yada alevi, sunni... gibi ayrımlar yapmaksızın, o cenaze namazını kıldırmalıdır imam efendi!

Yagiz Yildirim

İmamımız burada günümüz müslümanı portresi çizmiştir.