Görüş Bildir
Haberler
Kayıp iPhone'un Sahibini Siri Cevaplıyor

Kayıp iPhone'un Sahibini Siri Cevaplıyor

ATKN
02.02.2015 - 11:08
İçeriğin Devamı Aşağıda

iOS'un sesli asistanı Siri'nin gölgede kalmış bir özelliği daha ortaya çıktı. Herhangi bir yerde kayıp bir iPhone bulursanız, sahibini öğrenmek için Siri'ye sormanız yeterli.

iOS'un sesli kişisel asistanı Siri'nin gölgede kalmış bir özelliği daha ortaya çıktı. Bu özelliği önceden bilen kullanıcılar olsa da, birçok kullanıcı ya da iPhone sahibi olmayan kişiler Siri'nin bu yeteneğinden habersiz.

Kayıp iPhone'un sahibi kim?

OSX Daily sitesinin yer verdiği özellik, kayıp iPhone'ların sahiplerine ulaşmakta büyük fayda sağlıyor. Örneğin, yolda yürürken ya da bir kafede otururken unutulmuş, kaybedilmiş bir iPhone gördünüz. Cihazın kilitli olması durumunda kişilere ulaşma ve birilerine haber verme gibi bir ihtimaliniz de yok.

Siri'ye sorun cevaplasın

Tam bu noktada Siri imdadınıza yetişebilir. Sesli asistana 'Who does this phone belong to?' (Bu telefon kime ait?) şeklinde bir soru yönetirseniz, Siri bu sorunuza cevap verecektir. Siri'nin verdiği cevapta iPhone sahibinin isim, soyisim ve iletişim bilgilerinin yer aldığını belirtelim. Bu aşamadan sonra geriye iPhone'un sahibi ile iletişime geçmek kalıyor.

İletişim bilgilerinizi kontrol edin

iPhone sahipleri için ufak bir hatırlatma yapmakta fayda var. iPhone üzerinde kayıtlı iletişim bilgilerinizin doğruluğu, Siri'nin vereceği cevapta oldukça önem taşıyor. Bu özelliğin düzgün kullanılabilmesi için, kişisel verilerinizi kontrol etmenizde fayda var.

ShiftDelete.Net

Kaynak: http://shiftdelete.net/kayip-iphoneun...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
0
0
0
0
0
0