Görüş Bildir
Haberler
Kasım Celbi Askerlik Yerleri Belli Oldu Mu? Askerlik Yerleri Ne Zaman Erişime Açılacak?

Kasım Celbi Askerlik Yerleri Belli Oldu Mu? Askerlik Yerleri Ne Zaman Erişime Açılacak?

dila bahar
19.10.2021 - 10:46

Askerlik yerlerini merak eden asker adayları için beklenen gün geldi. Milli Savunma Bakanlığı’nın açıklamalarına göre; ekim ayında belirlenen tarihte e-Devlet üzerinden erişime açılacak olan seçim ve sınıflandırma sonuçları, asker adayları için son günlerde araştırma konusu. Kasım celbi ile askere gidecekler adaylar, askerlik yerlerini e-devlet üzerinden öğrenebilecek. Peki, kasım celbi askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Askerlik için yaşı dolan ve silahaltına alınmak için askerlik şubesine başvuran adaylar, askerlik yerlerinin açıklanacağı günü bekliyor. Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin Dairesi, askerlik yerlerini e devlet üzerinden erişime açacak. İşte kasım celbi askerlik yerleri için tüm bilinmesi gerekenler...

Kasım Celbi Askerlik Yerleri Belli Oldu Mu?

Kasım Celbi Askerlik Yerleri Belli Oldu Mu?

Kasım ayı celbi askerlik yerlerinin belli olup olmadığı, binlerce asker adayının gündem konusu. Adayların askerlik yerleri, 22 Ekim 2021 tarihinde e-Devlet üzerinden duyurulacaktır. Yedek subay/astsubay adaylığına ayrılmış yükümlülerden tabi oldukları celp ve sevk döneminde sınıf okulu ve eğitim merkezindeki eğitimin üçte birine katılmayanlar (daha önceki sınıflandırma dönemlerinde sınıflandırılanlar dahil) er statüsünde askere sevk edileceklerdir. (TSK'nın ihtiyaç duyduğu sınıf ve meslekler hariç). Adaylar e-Devler üzerinden erişime ulaşabilirler.

Askerlik Yerleri Nereden Öğrenilir?

Askerlik Yerleri Nereden Öğrenilir?

Askerlik celp tarihleri ve bedelli askerlik yerlerini öğrenmek isteyen adaylar, e-Devlet’e bireysel şifreleri ile giriş yapabilir ve Milli Savunma Bakanlığı’nın yayımladığı bilgileri görüntüleyebilirler.

MSB’den Açıklama

MSB’den Açıklama

Erbaş/er ve astsubay aday adayları yükümlülerin askerlik hizmet tercihi, sınıflandırma ve sevk işlemleriyle ilgili maddeler açıklanmıştır. Kasım 2021 sınıflandırma dönemi Sınıflandırma Nitelik Listesine; yedek subay aday adayı statüsündeki yükümlülerden, 31 Ağustos 2021 tarihine kadar, askerlerin yoklamalarını yaptırmaları beklenmektedir. Bu tercihlerini yapan celp tercihlerine göre başvurusu Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyacı dikkate alınarak kabul edilenler, erteleme ile dövizle/bedelli askerlik hizmeti kapsamından çıkartılanlar alınacaktır. Adayların e-Devlet’ten Kovid-19 anketini doldurmaları beklenmektedir. Anket sonrasında sağlık kuruluşlarında ‘Kovid-19’ testini yaptırmaları gerekmektedir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın