Görüş Bildir
Haberler
Karşınızdakileri Kolayca Etki Altına Almak İçin Kullanabileceğiniz 12 Basit Psikolojik Taktik

Karşınızdakileri Kolayca Etki Altına Almak İçin Kullanabileceğiniz 12 Basit Psikolojik Taktik

müstesna
11.04.2015 - 20:14 Son Güncelleme: 11.04.2015 - 23:30

İlişkilerinizde daha etkili ve ikna edici olmak için karşınızdakilerin psikolojisi üstünde etkiniz olması gerekir. İşte öyle zamanlarda bu taktikleri uygulamak akıllıca olabilir...

Kaynak: http://thechive.com/2015/04/09/a-few-...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Karşınızdakinden daha fazlasını öğrenmeniz gerektiğinde...

Arkadaşınızın size anlattığından daha fazlasını öğrenmek istiyorsanız; sorduğunuz sorunun ardından birkaç saniye sessiz kalıp gözünün içine bakın. Sonrasında biraz rahatsız olsa da, kısmen anlattıklarının devamı gelecektir.

2. Karşınızdakilerin sizinle kolayca hemfikir olmasını istediğinizde...

Karşınızdaki kişiye onay bekleyen bir soru sorarken evet anlamında başınızı sallamak işinizi kolaylaştıracaktır. Yaptığınız bu baş hareketi; karşınızdakilere sizi onaylamaları gerektiğini hissettirecektir.

3. Yükünüzü hafifletmek isterseniz...

3. Yükünüzü hafifletmek isterseniz...
s1116.photobucket.com

Taşıdıklarınız ağır gelmeye başladığınızda yalnızca konuşun. Konuşurken bir yandan da elinizdekileri arkadaşınızın kucağına kolaylıkla yığabilirsiniz. Çoğu insan hiç sorgulamadan sizi dinlemeye devam ederken verdiklerinizi taşıyacaktır. Bazen kafası karışanlar da olabilir tabi.

4. İlk görüşmenizde samimi olduğunuzu kolayca hissettirmeniz gerektiğinde...

Eğer karşınızdakiyle tokalaşırken elleriniz sıcaksa sizi samimi bulması işten bile değil. Sıcacık ellerinizle el sıkışır sıkışmaz ona güven verirsiniz.

5. Ortamdaki birinin içten içe sizi izleyip izlemediğini anlamak için...

Böyle bir şüpheniz varsa yalnızca esnemek yeterli olacaktır. Esneyin ve gözünüzü o şüpheliye dikin. Eğer esnerse haklı olduğunuzu anlayabilirsiniz çünkü hepimizin bildiği gibi; esnemek bulaşıcıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yolda yürürken öfkeli kalabalıkta kimseye çarpmak istemiyorsanız...

Kalabalık yerlerde yürürken gideceğiniz yönden gözünüzü ayırmayın çünkü karşınızdakiler gözlerinizi takip ederek ona göre hareket edeceklerdir. İstiklal Caddesi dahil %100 çalışıyor.

7. Kalabalık bir ortamda sözleriyle başınıza bela olabileceğini düşündüğünüz biri varsa...

7. Kalabalık bir ortamda sözleriyle başınıza bela olabileceğini düşündüğünüz biri varsa...

Mutlaka o kişinin yanına ya da olabildiğince yakınına oturun. Çünkü yanıbaşınızda oturan kişi hakkında kötü şeyler söylemek oldukça zordur ve hiç kimse bunu yapmayı göze almayacaktır. İstisnalar hariç...

8. Taş Kağıt Makas şampiyonu olmak için...

Oynayacağınız ortamda birdenbire ''Taş kağıt makas!'' dediğinizde mutlak suretle ilk söyleyecekleri şey makas olacaktır.

9. Çocuklarınız brokoli yesin istiyorsanız...

9. Çocuklarınız brokoli yesin istiyorsanız...

Onlara brokoli isteyip istemediklerini sormayın. Yalnızca 2 parça mı 3 parça mı brokoli istediklerini sorun ve ne kadar yiyeceklerine kendileri özgürce karar versinler. Bu başarılı taktik birçok duruma uyarlanabilir.

10. Konuşma sırasında biraz eğlenmek isterseniz...

Karşınızdaki kişinin kullandığı bir kelimeyi seçin, o kelimeyi her söyleyişinde onay vererek kafanızı sallayın ve onu şartlandırın. Ardından bu kelimeyi ne kadar çok kullanmaya başladığını gördüğünüzde çok eğleneceksiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Aklınıza takılan o baş belası şarkıdan kurtulmak için...

O şarkının sonunu düşünün ve onu aklınızdan çıkarın. Zeigarnik etkisine göre; yarım kalmış şeyler tamamlanmış olanlardan daha kolay ve net biçimde hatırlanır.

12. Sözleriniz karşınızdakiler tarafından fazlasıyla ciddiye alınsın isterseniz...

12. Sözleriniz karşınızdakiler tarafından fazlasıyla ciddiye alınsın isterseniz...

Biz babadan böyle gördük taktiğini uygulayın. Söylediklerinizi babanızdan öğrendiğinizi söylediğinizde işin rengi değişecektir çünkü insanlar büyüklerden öğrenilen her şeyi ciddiye almaya pek yatkındır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
131
49
29
17
13
13
11