Görüş Bildir
Haberler
Karneler Bugün Verilecek! İlkokul, Ortaokul ve Lise Öğrencileri E Okul Karnelerini Nasıl Alabilir?

Karneler Bugün Verilecek! İlkokul, Ortaokul ve Lise Öğrencileri E Okul Karnelerini Nasıl Alabilir?

Yaklaşık 18 milyon öğrencinin merakla beklediği tarih geldi. Koronavirüs sebebiyle bu sene okullarda eğitimin büyük bir kısmı uzaktan yapıldı. 1 Haziran’da başlayan yüz yüze eğitimle birlikte öğrenciler haftada iki gün okullara gitmeye başlamıştı. Milli Eğitim Bakanlığı, 2 Temmuz’a kadar eğitimin devam edeceği ancak e okul sisteminde yoğunluk olmaması için karnelerin 18 Haziran itibariyle erişime açılacağını duyurmuştu. Karneler ve başarı belgeleri bugün açıklanacak. İsteyen veliler okullara başvurup basılı karne ve belge de alabilecek. İşte yaklaşık 18 milyon öğrencinin merakla beklediği karnelerle ilgili tüm bilgiler…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Karneler Nasıl Verilecek?

Karneler Nasıl Verilecek?

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin 2020-2021 eğitim öğretim yılı sonuna ilişkin karne ve başarı belgeleri 18 Haziran'da e-Okul'dan erişime açılacak, ardından telafi eğitimi programı uygulanmaya başlanacak.

E Okul VBS Girişi Nasıl Yapılır?

E Okul VBS Girişi Nasıl Yapılır?

E- Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'nde öğretmenler öğrencilerin başarı durumunu, devamsızlık, sınav sonuçları, sözlü sonuçları gibi durumları sisteme girmektedir. Öğrenciler ve veliler aynı ekrandan bu verilere ulaşabilmektedir. Sisteme aşağıdaki linkten öğrencinin T.C. kimlik numarası ve öğrenci numarasıyla giriş yapılmaktadır.

E OKUL KARNE GİRİŞ EKRANI

Telafi Eğitimi Ne Zaman Başlayacak?

Telafi Eğitimi Ne Zaman Başlayacak?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 'Telafide Ben de Varım' programının tanıtımında yaptığı açıklamada yaz döneminde okulların açık olacağını belirterek, ''Okullarımız 2 Temmuz’dan, yeni eğitim-öğretim yılının başlayacağı tarihe kadar okulların fiziksel imkanlarından faydalanmak isteyen öğrencilerimiz için açık tutulacak. Yaz boyu okullarımızda çocuklarımızı ağırlayacağız, isteyen öğrencilerimize fiziksel etkinlikler, isteyen öğrencilerimize akademik programlar sunabileceğiz. Öğretmenlerimiz de bu programlarda öngörülen ders saati üzerinden görev alabilecekler'' dedi.

Selçuk, 'Telafide Ben de Varım' programının tanıtımında, dün gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nda alınan kararlar doğrultusunda Türkiye genelinde bugünden itibaren tüm ilkokul ve bünyelerindeki ana sınıflarda, 7 Haziran Pazartesi günü ise tüm ortaokul ve liselerde haftada 2 gün yüz yüze eğitime geçildiğini hatırlattı.

Diğer okul öncesi eğitim kurumlarında mevcut durumda olduğu gibi tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime devam edileceğini, köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki temel eğitim okullarında ise bugünden itibaren yüz yüze eğitime 5 gün, tam zamanlı olarak başlanıldığını aktaran Selçuk, yüz yüze eğitimlere katılımın yine isteğe bağlı olacağını vurguladı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın