Görüş Bildir
Haberler
Kargo Gemisi Uzay İstasyonundan Ayrıldı

Kargo Gemisi Uzay İstasyonundan Ayrıldı

ATKN
15.02.2015 - 17:46
İçeriğin Devamı Aşağıda

Avrupa Uzay Ajansı'nın beşinci ve son kargo uzay aracı ATV-5 dün Uluslararası Uzay İstasyonu'nu terk etti. Uzay aracı bugün Dünya'ya inecek.

ESA'nın insansız kargo aracı ATV-5, altı ay süren görevini dün sona erdirerek TSİ 15.42'de UUİ'den ayrıldı. Kargo gemisinin bugün TSİ 20.12'de Pasifik Okyanusu'na düşmesi bekleniyor.

NASA ve ESA, uzay aracının atmosfere girmesi ve düşmesi esnasında mekanik sistemler hakkında gözlemler yapılacağını belirtti. Elde edilecek bilgiler uzay araçlarının atmosfere giriş ve iniş süreçlerinde geliştirilecek yeni teknolojilerde kullanılacak.

ESA'nın beşinci ve son kargo aracı olan ATV-5, 2008'de başlayan bir görevin de son aşaması oldu. Jules Vernes adını taşıyan ilk kargo aracı Mart 2008'de ateşlenmişti. NASA, geride kalan yaklaşık yedi yılda 5 kargo aracının UUİ'ye 34 ton malzeme taşıdığını belirtti. UUİ''ye Ağustos 2014'te gönderilen ATV-5, yedi ton gıda, bilimsel donanım, teknik parçalar ve eşya taşımıştı.

ATV görevlerinin sona ermesinin ardından UUİ'ye dört farklı uzay aracıyla kargo taşınmasına devam edilecek. Japonya'nın H-II ve Rusya'nın Progress uzay araçlarının yanı sıra, ABD merkezli SpaceX ve Orbital Sciences firmaları Dragon ve Cygnus kapsülleriyle kargo taşımacılığına devam edecek.

SpaceX bugüne kadar 5 kargo görevi üstlenirken, Orbital Sciences iki kargo görevi gerçekleştirdi.

Al Jazeera Turk

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/kar...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0