Görüş Bildir
Haberler
Kardeş Ülke Azerbaycan'ın En Ünlü İsimlerini Biliyor musunuz?

Kardeş Ülke Azerbaycan'ın En Ünlü İsimlerini Biliyor musunuz?

Azerbaycan ile kardeşliğimizi her fırsatta getirir ve hatta bunu her zaman da paylaşırız. Peki Azerbaycan'ın günümüzde en ünlü ve popüler isimlerini biliyor musunuz? 

Gelin hep birlikte Azerbaycan'ın günümüzde en popüler isimlerini ve neler yaptıklarını inceleyelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şarkı/Müzik

Günel

Günel

Günel Zeynelova veya en bilindik adıyla Günel; Azeri şarkıcıdır.

Aygün Kazımova

Aygün Kazımova

Aygün Alesker kızı Kazımova, Azeri şarkıcı, söz yazarı, besteci, sunucu ve oyuncu. Aygün Kazımova Çağdaş Azerbaycan müziğinin yaratıcısı olarak kabul edilir. Aygün Kazımovanın lakabı Diva'dır.

Aysel Teymürzade

Aysel Teymürzade

Aysel Teymurzade, Azerbaycanlı şarkıcı. Azerbaycan'da yayınlanan Yeni Ulduz yarışmasıyla ilk kez dinleyicilerin karşısına çıkmıştır. Amerika'da yaşadığı süre boyunca İngilizcesini yüksek seviyeye çıkarmıştır. Teksas Lisesi'nde öğrenim görmüştür..

Röya Ayhan

Röya Ayhan

Röya Ayhan ya da tam adıyla Röyale Yakup kızı Necefova (d. 14 Haziran 1982, Ağdam), Azeri pop şarkıcısı, model ve oyuncu. Şarkıcılığının ilk yıllarında Aygün Kazımova'nın konserlerinde geri vokal olmuştur. Son olarak Yıldız Tilbe'nin son albümünde yer almıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Elnur Hüseynov

Elnur Hüseynov

Aslında Elnur'u O Ses Türkiye'den yakından tanıyoruz. Elnur Hüseynov, Azerbaycanlı şarkıcı. 1992′de konservatuvara girerek piyano eğitimi almaya başladı. 1999′da Bakü'ye taşındıktan sonra tıp okumaya başlayan Elnur, bir yıl sonra tekrar müzik eğitimine döndü. Şu anda eğitimine hâlâ devam ediyor. Şarkıcı 1987 doğumlu, aynı zamanda ülkesini iki defa Eurovision'da temsil etmiştir.

Brilliant Dadaşova

Brilliant Dadaşova

Brilliant Dadaşova, Azeri pop müzik sanatçısıdır. 1965 doğumludur.

Nigar Cemal

Nigar Cemal

Nigar Cemal, Azerbaycanlı şarkıcı. 2011 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Azerbaycan'ı Eldar Kasımov ile birlikte Ell & Nikki adlı ikili olarak temsil ederek ülkeye ilk birinciliğini götürmüşlerdir.

Üzeyir Mehdizade

Üzeyir Mehdizade

1989 yılında Azerbaycan Sumgayıt’ta dünyaya gelen şarkıcı Üzeyir Mehdizade iki kardeştir. Aslan Lenkeran’lıdır. Oldukça popüler bir isimdir.

Şebnem Tovuzlu

Şebnem Tovuzlu

'Sebnem Tovuzlu'nun asıl adı Shabnem Asadova'dır. 19 Aralık 1984'te Azerbaycan'ın en güzel şehirlerinden biri olan Tovuz şehrinde doğmuştur. Yine popüler isimler arasında yer almaktadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Adalet Şükürov

Adalet Şükürov

1992 yılından şarkı sözleri yazmaya ve bestelemeye başladı. Arada sırada yaptığı şarkılarını söyleyen Adalet Şükürov ilk yıllarında özellikle Azerbaycan'da çok sevildi. 2000-ci yılda Rusya’dan Azerbaycan'a geldi ve müzik dünyasına atılmaya karar verdi. Aynı zamanda Dağıstan'da çok sevildi.

Alim Qasimov

Alim Qasimov

Alim Hamza oğlu Kasımov, Azeri ses sanatçısıdır. Dünyanın önde gelen muğam yorumcuları arasındadır. 1999 yılında Uluslararası Müzik Konseyi tarafından UNESCO Müzik Ödülüne layık görülmüştür.

Televizyon/Sinema

Melahat Abbasova

Melahat Abbasova

1969 doğumludur. Azerbaycan Güzel Sanatlar Enstitüsü Tiyatro ve Sinema Oyunculuğu Bölümü mezunu olan Abbasova, Şehir Tiyatroları kadrolarında yer almakta olup, Azerbaycan'da dünyaya gelmiş ve sanat yaşamına başladığı ülkesinden evlendikten sonra ayrılarak, Türkiye'ye yerleşmiştir. Sanatçı, birçok oyunda rol almanın yanı sıra, tiyatroda yönetmenlik de yapmaktadır. Melahat Abbasova, tiyatro dışında sinema ve dizi filmlerde de rol alıyor.

Oksana Resulova

Oksana Resulova

Oksana Rasulova dansçı, oyuncu , jinekolog ve cilt cerrahıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aygün Zeynalova

Aygün Zeynalova

Elxan Yunis

Elxan Yunis

Azerbaycan'ın ünlü ve ödüllü aktörleri arasında yer almaktadır.

Siyaset

İlhami Aliyev

İlhami Aliyev

İlham Haydar oğlu Aliyev, Azerbaycan'ın dördüncü ve mevcut cumhurbaşkanı. Önceki cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in oğludur. Ayrıca Yeni Azerbaycan Partisi'nin başkanıdır.

Mehriban Aliyev

Mehriban Aliyev

Mihriban Aliyeva, 21 Şubat 2017 itibarıyla Azerbaycan Cumhuriyetinin cumhurbaşkanı yardımcısı ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in eşi. Mihriban Aliyeva aynı zamanda Haydar Aliyev vakfının başkanı ve UNESCO iyi niyet elçisidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Suret Hüseynov

Suret Hüseynov

Suret Hüseynov, Karabağ Savaşı'nda rol alan Azerbaycanlı komutan ve 1993-1994 yılları arasında Azerbaycan Başbakanı olan siyasetçi. 1992-1993 yılları arasında Azerbaycan Savunma Bakanlığı'na bağlı bir alayın komutanlığını yapmıştır.

Youtube

Nahide Babashli

Nahide Babashli

Youtube'da oldukça popüler olan isimler arasında yer almaktadır. Kanal linki için tıklayın.

Aliashraf Purgafari

Aliashraf Purgafari

300 bine yakın abonesi ile sık takip edilen Youtuber'lardandır. Genellikle oyun videoları ile ön plana çıkıyor. Kanal linki için tıklayın.

Ali Osmanov

Ali Osmanov

Ali Osmanov da genellikle eğlence, dans içerikleriyle ön planda. Kanal linki için tıklayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Üç-üz

Üç-üz

Üç-üz grubu daha çok güldürmek ve düşündürmek üzerine kurulmuş bir Youtube kanalı. Kanal linki için tıklayın.

Emrah Babayev

Emrah Babayev

Emrah Babayev genellikle gündem olan içerikleri incelemekte ve bunlar üzerine yorum yapmaktadır. Kanal linki için tıklayın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
126
48
45
21
16
15
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın