Görüş Bildir
Haberler
Karaköy'deki Çok Katlı Otopark Yer Altına İniyor

Karaköy'deki Çok Katlı Otopark Yer Altına İniyor

Emre Ordu
24.09.2022 - 12:57 Son Güncelleme: 24.09.2022 - 13:05

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Karaköy'deki 46 yıllık çok katlı otoparkı yıkıp yerine meydan ve zemin altı otoparkı yapacaklarını açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Deprem riskli bulundu

Deprem riskli bulundu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 46 yıllık Karaköy Katlı Otoparkı’nı yıkıp, yerine meydan ve zemin altı otopark yapacak.

7 katlı, günlük ortalama bin 500 araca hizmet veren, 600 araç kapasiteli otopark, 24 Eylül Cumartesi 23.59 itibariyle işletmeye kapatılacak. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, konuya ilişkin açıklama yaptı. İmamoğlu şunları kaydetti:

'Karaköy'de, Denizcilik İşletmeleri’nin de olduğu bu alan çok kıymetli, çok değerli ve tarihi.  Artık yeni bir yaşam burada var. Malum burası artık Galataport ve içinde cruise gemilerinin yanaştığı dev bir liman var, alışveriş alanları var ve de dünya çapında önemli bir markanın geleceği bir otel var. Böyle yoğun bir alanın, yaşam alanı olarak da güçlendirilmesi gerekiyordu. Bu boyutta biz, bu projeyi ilk analiz ettiğimizde, gördüğünüz otoparkın deprem analizini yaptırdığımızda, ne yazık ki sıkıntılı bir yapı olduğunu tespit ettik. Buraya gelen, yılda belki milyonlarca misafirimizin, turistimizin çok yakışan bir alanda olması, kentin meydanlaşması hususuyla, burada bu yatırımı yapan kurumla bir sözleşme imzaladık. Bu sözleşmenin gereği, gördüğünüz otoparkı aynı kapasitede yerin altına alıyoruz ve burada çok şık bir meydanı şehrimize hediye ediyoruz. Bu şık meydan oluşunca, burada turistlerin de kentle bütünleşmesi daha güçlü, daha etkili olacak.

"Markalar yeni yerlerine geçiyor"

"Markalar yeni yerlerine geçiyor"

Elbette burada geleneksel markalar var. Güllüoğlu, Namlı, Köşkeroğlu, Koska gibi başka markalar da var. Bütün bu markalar önemli markalar, değerli markalar. Yıllarını buraya vermiş insanlar. Onlarla da karşılıklı uzlaşıyla, makul bir zamanı onlara tanıyarak, yeni yerlerine geçişleri konusunda da destek olmaya gayret ettik. İnşallah 1 Ekim itibariyle de artık bu markalar, burada olmayacak. Ekim ortasında buranın şantiyesini başlatacağız. Önce yıkım, sonra imalat.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
40
34
4
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
tom lee jones

sagol baskanim,cok olumlu.

Muhammed Göktaş

Eyw 46 yıl vs de Mecidiyeköy trafiğini çözsek ya ? Yani trafiğin ortasında otobüs peronu nedir ?