Görüş Bildir
Haberler
Kapture: Konuşmalarınızı Kaydeden Akıllı Bileklik

Kapture: Konuşmalarınızı Kaydeden Akıllı Bileklik

ATKN
23.01.2015 - 10:25 Son Güncelleme: 23.01.2015 - 11:45
İçeriğin Devamı Aşağıda

Hani bazen arkadaşlarınızla sohbet ederken, aklınıza harika bir fikir gelir ve sırf not almadığınız için o fikir dakikalar içerisinde unutulur. Ya da Uğur Dündar’ın Arena programındaki gibi bir habercilik yapacaksınızdır ama ses kayıt cihazını nereye koyacağınızı bilememişsinizdir. Artık Kapture akıllı bileklik sayesinde bulunduğunuz ortamdaki sesleri kolayca kaydedebiliyorsunuz.

Kapture görünüm olarak bir saate benzese de, vücut değerlerimizi ölçen akıllı bilekliklerden alışageldiğimiz özelliklere sahip olmadığı için üzerinde bir ekran bulundurmuyor. Cihazın içerisinde bir titreşim motoru, 3 akslı bir ivmeölçer ve çok yönlü kayıt yapabilen, yerleşik bir mikrofon var. Açıkçası tüm marifette bu mikrofonda toplanmış diyebiliriz.

Söz Uçar Yazı Kalır (-mı?)

Kapture, bu söze bir tepki olarak geliştirilmiş desek yanılmış olmayız. Cihazın içerisinde bulunan mikrofon, 60 saniyelik döngüler eşliğinde duyduğu her şeyi sürekli olarak kayıt ediyor. Yani, geçen 60 saniyelik sesli veriyi, bir önceki 60 saniyelik verinin üzerine yazıyor.

Cihaz, her ne kadar sürekli kayıt halinde olsa da, kullanıcı kendi işine yarayacak olan asıl kaydı, cihazın önündeki ızgara görünümlü ekrana dokunarak gerçekleştiriyor. Bu basit hareket ile cihaz, geçen 1 dakikalık süreyi kayıt altına alıyor. Telefonunuza Bluetooth 4.0 aracılığıyla bağlanan Kapture, kayıtlarınızı kendi uygulamasına indiriyor. Uygulama aracılığıyla bu kayıtları düzenleyip, arkadaşlarınızla paylaşmanız da mümkün. Diyelim ki telefonunuzu da unuttunuz; Kapture telefonunuzun kapsama alanına girene kadar, hafızasında 25 tane kayıt saklayabiliyor.

Cihaz sürekli kayıt halinde olduğu için belki mahremiyet konusunda -Google Glass kadar olmasa da- sorun teşkil edebilir ama unutmamakta fayda var; cihaz, teknik olarak sadece dokunulduğu zaman geçmiş 60 sn’in kayıdını tutuyor. Bunun dışında son derece modern bir tasarıma sahip olan cihazın pil ömrü, yaklaşık 24 saat kadar dayanıyor. Ön siparişlerinin dağıtımına önümüzdeki Şubat ayında başlanacak olan Kapture’u, 99$’a sitesi üzerinden önsipariş verebilirsiniz.

Teknolo

Kaynak: http://www.teknolo.com/kapture-ses-ka...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0