Görüş Bildir
Haberler
Kanto Kraliçesi Nurhan Damcıoğlu Hayatını Kaybetti

etiket Kanto Kraliçesi Nurhan Damcıoğlu Hayatını Kaybetti

Kanto kraliçesi, ses sanatçısı ve oyuncu Nurhan Damcıoğlu 82 yaşında hayatını kaybetti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kantocu, oyuncu ve ses sanatçısı Nurhan Damcıoğlu, bugün İzmir'de 82 yaşında kalp yetmezliği sebebiyle hayatını kaybetti.

Kantocu, oyuncu ve ses sanatçısı Nurhan Damcıoğlu, bugün İzmir'de 82 yaşında kalp yetmezliği sebebiyle hayatını kaybetti.

Nurhan Damcıoğlu kimdir?

Nurhan Damcıoğlu kimdir?

9 çocuklu bir aileye doğan Nurhan Damcıoğlu'nun babasının açık hava sineması vardı, annesiyse devlet operalarında terzilik yapıyordu. Damcıoğlu, annesinin yönlendirmesiyle Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü Çocuk Bölümü'ne 9 yaşında başladı ve böylece çok küçük yaşlarda tiyatro ve bale eğitimi aldı.

Radyo Çocuk Kulübü'nde dokuz yıl çalışan Nurhan Damcıoğlu, 16 yaşından itibaren de devlet tiyatrosunda oynadı. Bu arada Ankara Cebeci Ortaokulu'ndan mezun oldu ve Cüneyt Gökçer'in yönlendirmesiyle 1965'te İstanbul’a geldi. İstanbul Tiyatrosu, Ayfer Feray Tiyatrosu, Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatrosu, Muammer Karaca Tiyatrosu ve Mücap Ofluoğlu Topluluğu ile çalıştı. 

Kanto'yu ilk olarak Toto Karaca'dan dinledi. Mücap Ofluoğlu’nun teşvikiyle 1969’da ilk defa kanto türü şarkı söyledi. Ardından tiyatroyu tamamen bırakarak kendisini tümüyle kantoya verdi ve Türkiye'nin ilk kadın kantocusu oldu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
207
36
6
5
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Özlmmm

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah🤲🏻

Ceyhun ATAKUMAN

Çocukluğumu hatırladım şimdi. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah.

Motoki

Ruhu şad, mekanı cennet olsun :( Küçükken te-re-te 'nin henüz tek kanal olduğu dönemde ne çok izlerdik onun danslarını, annem ve babam izlerken biz de mecbur... Devamını Gör

Motoki

Bu haberi okurken bir yandan da, YouTube ‘da rahmetli besteci Esin Engin ‘e ait “Calikusu (Anatema)” ve “Calikusu (Dramatik Anatema)” soundtrack ‘leri denk g... Devamını Gör