Görüş Bildir
Haberler
Kanatlarım Var Ruhumda! Antalya'da Bir Vatandaş Uçma Hayaliyle Motosikletine Kanat ve Pervane Taktı

Kanatlarım Var Ruhumda! Antalya'da Bir Vatandaş Uçma Hayaliyle Motosikletine Kanat ve Pervane Taktı

Batuhan
17.09.2018 - 12:07 Son Güncelleme: 17.09.2018 - 17:08

Antalya'da yaşayan Mahmut Leventoğlu, yıllardır hayalini kurduğu 'uçan motosiklet' projesini gerçekleştirmek amacıyla bir motosiklete pervane ve kanat taktı. Eşinin bile kendisini ciddiye almadığını söyleyen Leventoğlu, 'uçuşa hazır' dediği motosikletiyle uçuş denemesi yapmak için pist aramaya başladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AA'da yer alan habere göre, Antalya'da yaşayan Mahmut Leventoğlu, yıllardır hayalini kurduğu 'uçan motosiklet' projesini gerçekleştirmek amacıyla bir motosiklete pervane ve kanat taktı. Almanya'da 30 yıl yaşayan ve dünyaca ünlü bir otomotiv şirketinde tekniker olarak çalışan 50 yaşındaki Mahmut Leventoğlu, üç yıl önce ailesiyle Antalya'ya yerleşerek hayalini kurduğu 'uçan motosiklet' projesini hayata geçirmek için harekete geçti.

Eşi bile ciddiye almadı.

Eşi bile ciddiye almadı.

'Uçan motosiklet' yapacağını anlattığı eşi ve çevresi tarafından ciddiye alınmayan Leventoğlu, söylenenleri dinlemeyerek önce projesinin tasarımını yaptırdı ardından sanayide kestirdiği kanat, pervane ve aksamları motosiklete taktı. Leventoğlu, üç yıl süren çalışmaların ardından 'uçuşa hazır' olduğunu öne sürdüğü motosikletiyle 'uçuş denemesi' yapacağı pisti aramaya başladı.

"Motosikletin hızı 180-200'e çıkıyor ve jet gibi gidiyor."

"Motosikletin hızı 180-200'e çıkıyor ve jet gibi gidiyor."

Mahmut Leventoğlu, hayaline bir adım kadar yaklaşmanın heyecanını yaşadığını söyledi.'Uçan motosikleti' yapmak için gereken malzemeleri eşinden habersiz aldığını anlatan Leventoğlu, aylarca gizli yürüttüğü çalışmasına 70 bin lira harcadığını dile getirdi. Leventoğlu, motosikletinin kanatsız halde pervane yardımıyla çok iyi yol aldığını anlatarak, 'Kanat takılı olmadan zincirsiz halde pervane 4 bin devirle döndüğünde motosikletin hızı 180-200'e çıkıyor ve jet gibi gidiyor. Kanatları 2 metre 25 santim yaptırdım. Benim tek sorunum kanatlı halde motorumu denemek.' dedi. Yetkililerden aldığı bilgiye göre 'uçuş belgesi' olmadığı için 'uçuş denemesi'ne izin verilemeyeceğini belirten Leventoğlu, uçuş belgesi olan bir kişinin motosikletini denemesine müsaade edebileceğini söyledi.

"Önce motosikleti karada yürüt, sonra havalandırırsın."

"Önce motosikleti karada yürüt, sonra havalandırırsın."

Motosikletlere ilgisinin olmadığını anlatan Leventoğlu, 'Daha önce hiç kullanmadığım motosikleti uçuracağım.' iddiasında bulundu. Leventoğlu, projesini duyanların kendisiyle alay ettiğini belirterek, 'Bunu duyanlar, 'Sen önce motosikleti karada yürüt, sonra havalandırırsın.' diyerek benimle alay etti. Uçan motosiklet yapacağımı duyanlar güldü. 'Ne oldu, uçurabildin mi? Ben de bir tane sipariş edeyim.' dediler. Kimse bana inanmadı ama ben inandığım yoldan vazgeçmedim.' diye konuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"3 kişi uçabilir."

"3 kişi uçabilir."

'Motosikletle 3 kişinin uçabileceği' iddiasında bulunan Leventoğlu, şunları söyledi: 'Amacım insanların trafiğe takılmadan havadan ulaşımını sağlamak. Motosikletimi güvenli şekilde uçurmak için pist izni bekliyorum. Kanatlı motosikleti yaptım ama bunu uçurmak için deneyecek yerim yok. Antalya'da helikopter pisti var, alanı kullanmak istedim ancak izinsiz buna müsaade edemeyeceklerini söylediler. Karayollarında ise bir otobanın kapatılması ve gerekli güvenlik önlemlerinin alınması gerektiğini söylediler. Yetkililerden bu konuda destek bekliyorum.'

"Bana söyleyince kahkaha attım."

"Bana söyleyince kahkaha attım."

Leventoğlu'nun eşi Nazmiye Leventoğlu, eşinin 'uçan motosiklet' fikrini kendisiyle paylaştığında şaşırdığını vurguladı. Eşini ilk başta ciddiye almadığını vurgulayan Nazmiye Leventoğlu, 'Eşim bunu bana anlatınca uzun süre kahkaha attım. 'Mahmutçuğum bana söylediğin şeyi başka kimseye söyleme bize gülerler.' dedim. Gerçekten de öyle oldu, bütün yakın çevremiz bizi gırgıra aldı.' dedi. Leventoğlu, ilerleyen dönemde kararlığını gördüğü eşine inandığını ve destek vermeye başladığını ifade etti.

Leventoğlu'nun bu projesine sosyal medyadan da farklı yorumlar geldi...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
76
38
11
11
6
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Dead nettle.

Valla kötümser yaklaşıcam Elektro mekanik ve BT teknikeri olarak bu sadece görüntü olsun diye yapılmış bir olay. Hiçbir havacılık sistemi buna izin vermez. ... Devamını Gör

portside

Dayıya söylesin biri. Bunun benzeri 1903 yılında falan yapıldı. Adamlar mezarında ters döndü.

Kzlt

Hayallerin kadar özgürsün ancak. Ezbere hayat yaşayanlar küçük dünyalarında dalgaya devam edebilir. Uçar veya uçmaz, düşlediğini yapmaya çalışıyor kendi çapı... Devamını Gör