Görüş Bildir
Haberler
Kanal İstanbul Arap Şehri mi Olacak? 'Şükürler Olsun' Dedi, Arsa Alanları Tebrik Etti!

Kanal İstanbul Arap Şehri mi Olacak? 'Şükürler Olsun' Dedi, Arsa Alanları Tebrik Etti!

Kanal İstanbul projesi bir kez daha yabancılara yapılan satışlarla gündemde. Sözcü yazarı Çiğdem Toker, Kanal İstanbul çevresinde daha önce tarla olarak görünen arsaların konut ve ticaret alanına dönüştürülmesini 'müjde' olarak duyuran bir Arap yöneticinin görüntülerini gündeme getirerek 'Kanal İstanbul manzaralı konutları kimler alacak?' diye sordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Toker, 'Kanal İstanbul manzaralı konutları kimler alacak?' başlıklı bugünkü yazısında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Kanal İstanbul manzaralı Yenişehir Rezerv Yapı Alanı 1, 2 ve 3. Etap planlama sahasında daha önce tarla olarak görünen arsaların konut ve ticaret alanına dönüştürüldüğünü aktardı. 

Sahibinin Ürdünlü Husam Tamim Moh'd Aladnani isimli bir kişi olduğunu söylediği 'Go Smart' adlı bir şirketin YouTube hesabından konuyla ilgili yayımlanan bir videoyu da gündeme getiren Toker şunları yazdı:

'Bu videoda, şirket yöneticisi olduğu anlaşılan kişi şöyle diyor:

'Bu kararın önemi İstanbul'un genişlemesidir. Bir hayal ve ümitti, hayata geçti. Peki bu karar bizim ne işimize yarayacak?'

Cevap şöyle: Şirket olarak satın aldıkları bir arsanın yüzde 45'i, yeni yayımlanan kadastro cetvelinde konut ve ticaret alanına dönüşmüş.

Devam ediyor Go Smart yetkilisi:

'Allah'a şükürler olsun ana yolda yer almış ve marinaya bakıyor. Geçen dönemde tarla olarak nitelendirilen bu arsa, artık ticaret ve konut alanı olarak imarlıdır ve değeri kat kat artmıştır. Arsa alan herkesi tebrik ederiz.'

Kanal İstanbul'un asıl ihalesi henüz ortada yok. Ama Kanal İstanbul manzaralı konut planları ilerliyor.

Ürdünlü şirket yetkilisini 'Yüzde 45'i konut ve ticari alan oldu' diye sevindiren kadastro değişikliği, bu büyük planın sadece bugün görebildiğimiz bir kısmıdır muhtemelen.'

Toker'in bahsettiği video 📹

Peki yabancılar ne kadar arsa aldı?

Peki yabancılar ne kadar arsa aldı?

Kanal İstanbul çevresindeki arazilerin yabancılara satışı ve buradan sağlanacak rant, projenin duyurulduğu günden bu yana gündemde olan bir konu.

6 Haziran 2020'de Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat’ın, Kanal İstanbul projesi çevresinde el değiştiren arazilere ilişkin yazılı soru önergesine şu cevabı vermişti: 

“Türkiye’de kurulmuş olan yabancı sermaye şirketler Kanal İstanbul projesi güzergahında bulunan ilçelerden tapu ve kadastro bilgi sistemi kayıtlarına göre satış yoluyla 791 bin 370 metrekare ana taşınmaz edinmiştir”.

Yabancılara yapılan satış ile ilgili yakın tarihli bir açıklama bulunmuyor. 

Son olarak CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, 27 Aralık 2021'de 'Kanal İstanbul olarak bilinen İstanbul'da yapılması planlanan bölgede satışı yapılan arazi ve gayrimenkullerin ne kadarı yabancı şirket veya ülke vatandaşları tarafından alınmıştır?' diye sordu. Gökçel'in soru önergesine yanıt henüz gelmedi.

Ayrıca bakınız 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
72
39
19
11
10
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Resho

Bir ülkeyi işgal etmeniz için illa güçlü bir ordunuzun ya da silahlarınızın olmasına gerek yok. O ülkenin ülkesini peşkeş çekmeye hazır siyasetçiler tarafınd... Devamını Gör

Öteye Giden

Malum partiye oy vermek artık şerefsizlik ve namussuzluk meselesi haline gelmiştir

.....

Vatan’ı ve vatan toprağını satana hain denilirdi sanırım…

Gordon Brown

Araplara boydan gireyim